⬅ חזרה לאינדקס

פתיחת חשבון בנק לאמריקאי שגר בישראל

🕒 פורסם בתאריך: 19/11/2024 09:35
אהלן, ראיתי מספר פוסטים בנושא אך לא הצלחתי לקבל תשובה לשאלה שלי:

אני גר בישראל, בעל אזרחות אמריקאית, לא מתכנן להגיע בקרוב לארה"ב ורוצה לפתוח שם חשבון בנק בזמן הקרוב. יש לי בן דוד שגר שם ואוכל להשתמש בכתובת שלו.

1. האם יש פה אנשים שיכולים להמליץ מניסיון אישי באיזה בנק לפתוח אונליין, כזה שלא ביקשו הוכחת כתובת? הבנתי ש BOFA לא מבקשים בחלק מהסניפים, אבל איך זה באונליין?

2. לאחר שפתחתי מה הדרך הטובה ביותר להעביר לשם כסף? אין לי חשבון מסחר בIB.

תודה רבה לעוזרים!
🕒 פורסם בתאריך: 19/11/2024 09:37
הכי נוח וקל זה בSDFCU, הם מקבלים כתובת גם בישראל. אפשר אונליין.

תלוי מאיפה ובאיזה סכומים. מישראל ובסכומים נמוכים אתה די מוגבל לSWIFT דרך הבנק.
🕒 פורסם בתאריך: 19/11/2024 09:47
תודה! אף פעם לא שמעתי על SDFCU, יש איזשהם חסרונות בלהשתמש בהם ביחס לBOFA ודומיו?

נניח 50K דולר, מבנק הפועלים בארץ. איך הכי כדאי להעביר?
🕒 פורסם בתאריך: 19/11/2024 09:47
CapitalOne 360

לפתוח חשבון ב-IB

מה מטרת הבנק? כי אם זה רק לצורך תשלום על אשראי אתה יכול לעשות את זה מ-IB.
🕒 פורסם בתאריך: 19/11/2024 09:52
תודה! ממליץ מניסיון?

אצטרך כתובת בארה"ב אבל לא אצטרך הוכחה? או שאפילו לא צריך כתובת שם?

עוד משהו מעניין שצריך לדעת לפני שאני פותח?

בגדול להתחיל לעבוד על הקרדיט סקור שלי למקרה שאעבור לשם בשנים הקרובות. בנוסף, פתיחת LLC להשקעה(כרגע אחת) בנדל"ן.
🕒 פורסם בתאריך: 19/11/2024 09:52
יש איגוד אשראי קטן בניגוד לבנק מפלצתי כמו BOFA. לשימושים "רגילים" אני לא מכיר חסרונות.

אולי אתר פחות משוכלל וכו'

50K הייתי בודק שירותים צד ג' כמו REWIRE או טופרייט, אולי גם WISE יעבדו, הם זולים ממש.

תוכל גם לבקש הטבות בבנק על סכום כזה אבל באופן כללי בנק הוא יקר, להזכירך יש פה הרבה רבדים של עמלות: עמלת המרת מט"ח, הפרשי שער, עמלת SWIFT, עמלת בנק מקשר ולפעמים גם עמלה בבנק המקבל (בSDFCU אין).
🕒 פורסם בתאריך: 19/11/2024 09:58
ביקשת מנסיון, לא?

תראה אני פתחתי שם לפני 4 שנים, אכן עם כתובת אמריקאית (של קרובת משפחה)

אבל אני לא זוכר מה ביקשו כהוכחת כתובת או אם ביקשו.

לפני זה היה לי חשבון ב-TD Ameritrade על אותה כתובת, אז כנראה משם הייתה לי "הוכחת" כתובת.

חשבון בנק לא תורם כלל לקרדיט סקור.

אתה תצטרך חשבון בנק שמיועד רק לשימוש ה-LLC.
🕒 פורסם בתאריך: 19/11/2024 10:01
אולי מומלץ אבל לא חובה, בהנחה והוא SINGLE MEMBER.
🕒 פורסם בתאריך: 19/11/2024 10:02
מקבל. מבחינתי המלצה מחייבת.
🕒 פורסם בתאריך: 19/11/2024 10:04
אכן ביקשתי מניסיון, סליחה אם זה היה נשמע חצוף ואני מודה לך על העזרה. אני מחפש אנשים שפתחו בזמן האחרון ובאמת לא ביקשו מהם הוכחת כתובת. האופציה השניה היא פשוט לנסות בבנק מסוים ואם יבקשו הוכחת כתובת אז להפסיק את התהליך ולנסות בבנק אחר.

אני אפתח גם חשבון שמיועד לLLC, וההתנהלות שלו תהיה מול החשבון האמריקאי שלי במקום הישראלי(עושה שכל?). בחשבון האמריקאי גם אקח הלוואות בהמשך במידת הצורך. בנוסף, אני אוציא כרטיס אשראי ואתחיל להשתמש בו בשביל הקרדיט סקור.
🕒 פורסם בתאריך: 19/11/2024 10:13
בכל מקרה תבוא עם הרבה אורך רוח. ייתכנו כמה וכמה נסיונות עד להצלחה (באשראי יותר מבבנקים).

אם לא בא לך הכאב ראש אז הפתרון של אורי הוא אידאלי.

אתה פותח עם כתובת ישראלית ואין חסרון ביחס לבנקים אחרים לפעילות בנקאית סטנדרטית (העברות וכו').
🕒 פורסם בתאריך: 19/11/2024 10:21
אז איזה חסרון כן יש לפתרון של אורי?
🕒 פורסם בתאריך: 19/11/2024 11:45
לא חקרתי לעומק, צריך לבדוק אם יש רצון לעשות דברים מתקדמים יותר כמו משכנתא, HELOC, וכו
🕒 פורסם בתאריך: 19/11/2024 12:01
דווקא זה יתרון גדול לSDFCU, הם מציעים את השירותים האלה גם לתושבי חוץ, הקציני אשראי שלהם יודעים להתמודד עם זה.
🕒 פורסם בתאריך: 19/11/2024 12:34
עדיין יש להם $70 דמי הצטרפות?

זה שווה את זה מן הסתם כדי לא להסתבך עם עניין הוכחת הכתובת, אבל רק לידע כללי.
🕒 פורסם בתאריך: 19/11/2024 13:07
לא בדיוק, כדי להצטרף אתה חייב לעמוד בקריטריונים מסויימים כשאחד הקלים שבהם זה להיות חבר בACA בעלות של 70$ או 55$ אם אתה אזרח ותיק.

העלות היא שנתית אבל אפשר להצטרף לשנה אחת בלבד כדי לפתוח חשבון בSDFCU.

היתרון הוא לא רק בהוכחת כתובת אלא שהם פשוט ממש זורמים עם אמריקאים שלא גרים בארה"ב, למשל הם כן יתקשרו אליך למספר בינלאומי בשביל לתת לך שירות או לוודא העברת WIRE וכו'

גם אשראי הם נותנים לתושבי חוץ.
🕒 פורסם בתאריך: 19/11/2024 13:37
יש גם דרך להצטרף בחינם דרך הAmerican Consumer Council.

עם קצת גוגל יש קוד קופון שמבטל את הדמי הרשמה שלהם. כך הצטרפתי לSDFCU בלי לשלם כלום.

עריכה: דרך אגב הם בדיוק חידשו את הממשק שלהם וזה הרבה יותר מודרני ונוח. הם פתחו את zelle למרות שהיתה לי כתובת בישראל אבל זה נעלם לפני כמה ימים. אני הולך לדבר איתם ולברר את זה כי זאת הדרך היחידה לשלוח כסף לצד שלישי בלי עמלות יקרות.
🕒 פורסם בתאריך: 19/11/2024 16:23
טוב לדעת!! נשמח אם תוכל לצרף לינק לקופון.

לגבי ZELLE לי אישית הייתה בעיה כי אי אפשר להפעיל את זה עם GOOGLE VOICE.
🕒 פורסם בתאריך: 19/11/2024 16:36
אל תצחק, אבל הקופון הוא "consumer"

לגבי ZELLE, אתה יכול להזדהות במייל במקום טלפון. זה קיבל את ההרשמה שלי אבל כמה ימים אחרי זה SDFCU העלימו את ZELLE מהממשק אצלי. אני מברר איתם היום אם זה סתם תקלה שהם עובדים עליו, או זה בגלל הכתובת הלא-אמריקאית בחשבון שלי. אעדכן בהמשך.
🕒 פורסם בתאריך: 19/11/2024 17:59
תודה רבה! בדיוק נרשמתי לACC.

אז בעצם אתם אומרים שאין שום סיבה לא לפתוח בSDFCU ביחס לבנקים הגדולים? בהנחה ואני אמריקאי שגר בישראל, רוצה להוציא כרטיס אשראי, ואולי אעבור לגור שם בטווח של שנה-שנתיים מהיום?

סתם זה מוזר לי כי לא שמעתי עליהם עד היום, אבל אני פתוח לזה ומודה לכם על ההמלצות!
🕒 פורסם בתאריך: 19/11/2024 18:28
יש כל כך הרבה בנקים ואיגודי אשראי בארה"ב שאין סיכוי להכיר את כולם. גם רוב האנשים לא יטרחו לבדוק את הנושאים האלה לעומק...

עדכון - בגדול שתכירו, אפשר לקבוע תור ולעשות שיחת וידאו עם בנקאי. יש תקלה במנגנון אבטחה שלהם כבר המון זמן שגורם לכרום להיחסם (למי שמכיר, HEADER_COUNT_EXCEEDED). ניתן להתחבר דרך FIREFOX והבעיה נעלמת.

דיברתי עם בנקאית ואכן מדובר בתקלה מקרית. אין יותר הגבלה של ZELLE עבור כתובת לא-אמריקאית. זה עדיין לא מופיע לי באתר והנושא בבדיקה אבל זה אמור להיפתר.
🕒 פורסם בתאריך: 06/12/2024 17:43
עדכון נוסף בעניין - הם לא סידרו את ZELLE בסוף, לאחר בירור נוסף אצלם מסתבר שהנציגה הראשונה טעתה. בלי כתובת אמריקאית, אין ZELLE. אם מישהו מכיר בנקים או איגודי אשראי בארה"ב שלא בודקים כתובת (אני יכול לספק להם כתובת לגיטימית, אבל הוכחת כתובת בעייתית) אשמח לשמוע.
🕒 פורסם בתאריך: 06/12/2024 19:41
יש כאן משהו שלא ברור לי: אם אתה הולך לבקש כרטיס אשראי ויש לך חשבון ב SDFCU עם כתובת בישראל, האם בכלל ניתן ליצור רקורד בחברות האשראי עם כתובת ישראלית?

אגב ממליץ לכולם לפתוח חשבון סלולרי עם סים וירטואלי ב- Tello כדי לאמת זהות - זה עובד לי טוב כבר שנתיים עם בנקים וחברות אשראי בארה"ב ועולה 5 דולר בחודש.
🕒 פורסם בתאריך: 06/12/2024 20:44
מניסיון שלי עם SDFCU בשיחות איתם בחודשים האחרונים, אי אפשר. יש לי חשבון אצלם יותר משנה ולא צברתי כלום.

אחד היתרונות של SDFCU זה שמספר ישראלי מתקבל בברכה.