⬅ חזרה לאינדקס

איך למכור דירה?

🕒 פורסם בתאריך: 20/11/2024 20:24
שלום לכולם,

בזמן הקרוב מתכנן לפרסם את הדירה ביד 2.

מדובר על דירת 5 חדרים באזור השרון.

פעם ראשונה בחיי שאני אתנסה במכירת דירה ואשמח להיעזר בחוכמת ההמונים.

התכנון שלי -

מבחינת מחיר - הסתמכות על מחירי דירה לפי "מאגר מידע נדלן" הממשלתי בשילוב המחירים לדירות דומות ביד 2.

מבחינת מצב הדירה - סך הכל הדירה במצב טוב, מתכוון להביא שיפוצניק לעשות תיקוני צבע בלבד.

לאחר תיקוני הצבע, לפרסם ביד 2 עצמאית (לא מתכנן כרגע להיעזר בתיווך) ולחכות בסבלנות...

עצות\הארות\הערות יתקבלו בברכה
🕒 פורסם בתאריך: 20/11/2024 20:36
כתבתי בהרחבה ומניסיון אישי.

1.מתווך יקר ומיותר אם אתה גר בארץ!!!

2. דאג לתאם יום מרוכז ואת כולם לאותה שעה לערך (חלון זמן 7 דקות לכל אחד). אווירת ביקוש כמו תור למסעדה (תביא שני חברים כלקוחות סמויים שלא יפסיקו להגיד WOW על הנכס, מיקומו ומחירו ...)

3.אנשים רוצים להרגיש טוב ולא פראיירים שמשלמים את מחיר השיווק. פרסם 50000 ש"ח יותר

4. גלה גמישות במועד הכניסה - עד כמה שאפשר - שווה לקונים כסף רב

5. גלה גמישות - עד כמה שאתה יכול - בלוח התשלומים. יכול למנוע נפילת עיסקה של מתעניין רציני.

6. נשמע הזוי ושחוק אבל מוכח. תאפה בתנור עוגה או מקלות קינמון. אנשים ברכישת דירה קונים רגש....ולא בלוקים.

אגב -

מי גר בנכס? בעל הדירה או שוכר?

הכותב מכר לאחרונה עצמאית (תוך 3.5 שבועות - בעזרת מודעה ביד2 בלבד) דירה ב20000 ש"ח יותר מדירה זהה ב100% בבניין הבא בפרוייקט אשר שווקה ע"י מתווך (4.5 חודשים).

הכותב הסכים ללוח תשלומים שונה מהמקובל כדי לסגור. 10 % במעמד החוזה, 15 % אחרי 30 יום, 75% אחרי 80 יום מיום חוזה המכר (סמוך למסירה).

השכן שילם דמי תיווך ע"ס 51000 ש"ח + מע"מ.
🕒 פורסם בתאריך: 20/11/2024 21:54
כדאי גם להתייעץ עם מתווכים לגבי המחיר

נכון מאד, אבל לא להגיע למצב שהאנשים ירגישו בשוּק
🕒 פורסם בתאריך: 20/11/2024 23:35
אם עושים זאת בקלאסה עם סודה ועוגיות עבאדי זה נקרא יום פתוח ולא שוק.
🕒 פורסם בתאריך: 21/11/2024 08:07
מתווכחים יגידו לך שדרכם תוכל להשיג יותר ויספרו מעשיות.

אתר רשות המיסים (עיסקאות), מעקב מעת לעת אחרי דירות דומות ביד2 ו3 טלפונים לאחרים שמפרסמים דירה דומה = תמונה די מלאה למחיר.
🕒 פורסם בתאריך: 21/11/2024 11:13
אנשים אוהבים לדבר ולשתף ....מניסיון.

טלפן ל3 דירות דומות ככל האפשר ברחוב / שכונה ובקש עצתם:

שלום, שמי ______ ואני רגע לפני הוצאת הדירה שלי למכירה וראיתי שיש לנו דירות די זהות. אשמח ל2 דקות מזמנך: כמה זמן הדירה בשוק?, האם היו רציניים עד כה?, סוג האנשים שמגיעים (לדיור / השקעה / אחר)?, כיצד הגעת למחיר שציינת? למה לדעתך לא סגרו עד כה? .

בין השורות תבין מה היתרון של הדירה שלך לעומת האחרים והדגש זאת רגע לפני שהמבקרים בדירות האחרות אצלך....

מניסיון.