⬅ חזרה לאינדקס

ניתוח טכני של מניות - אחיזת עיניים?

🕒 פורסם בתאריך: 03/12/2024 01:11
היי לכולם,

רציתי לשאול מה דעתכם על ניתוח טכני של מניות,

האם זה אחיזת עיניים?

תוספת נחמדה לניתוח מעמיק מכל סוג אחר?

כשראיתי לראשונה מושגים כמו Head and Shoulders או Cup and Hand זה היה נראה לי סופר מצחיק,

עכשיו אני יכול להבין היגיון מסוים בזה, אבל עדיין לא מבין את הרצינות שאנשים מייחסים לדבר,

אשמח לתגובות.
🕒 פורסם בתאריך: 03/12/2024 01:17
כן.
🕒 פורסם בתאריך: 03/12/2024 01:23
תודה על התגובה.

רק אשאל מה לגבי הגיון מסוים שיש בזה,

מניה שהווליום קניה שלה מתחיל לעלות והגרף מראה שיש תנועה קדימה?
🕒 פורסם בתאריך: 03/12/2024 01:36
כן, יש בזה היגיון, מניה שמתחילה לעלות תראה את זה גם בגרף שלה. אבל אי אפשר לחזות מתי היא תפסיק לעלות, מתי היא תתחיל לרדת, מתי כדאי להיכנס ומתי אפשר לצאת. זה החלק של אחיזת העיניים.

אם אתה יוצא לטייל עם כלב, לפעמים הוא ירחרח בצד ימין, לפעמים בצד שמאל, אם תצייר את זה בגרף, האם תוכל לחזות מה יהיה הרחרוח הבא שלו? ימין או שמאל? ככה גם ניתוח טכני.
🕒 פורסם בתאריך: 03/12/2024 06:54
יכול להיות שפעם היה לזה ערך (גם לא בטוח)

אבל היום כשכל המודלים משתמשים גם בזה אז לך כמשקיע לא יהיה ערך נוסף.
🕒 פורסם בתאריך: 03/12/2024 08:48
באופן כללי - אני מציע לך לא לאמץ באופן עיוור שום שיטה בשוק ההון, טכנית או פונדנמליסטית. אל תאמין למה שאומרים לך, גם במדיה, באתרים וגם בהודעות כאן (כולל שלי) עד שאתה לא בודק בעצמך לעומק ומתנסה בהשקעות.

השקעה מוצלחת בשוק ההון היא מורכבת ואישית, נשלטת מאוד על ידי אלמנטים פסיכולוגיים ולכן כל אחד צריך לפתח לו את השיטה שמתאימה לו ושיוכל להתמיד בה.

שיטות טכניות (קיימות הרבה מאוד) הולכות הרבה מעבר לתמונה של "ספל וידית" או "ראש כתפיים" נעשו מחקרים סטטיסטיים שמראים שיש בסיס לתבניות האלו, אבל כמובן לא תמיד התוצאה הצפויה קורית. הרבה מנהלי השקעות משתמשים גם בכלים טכניים, או בגירסאות המודרניות שלהם - רשתות נוירונים של בינה מלאכותית שכולם מבוססות מידול סטטיסטי של גרף המחירים מהעבר. יש שיטות מוצלחות יותר או פחות אבל חלק ממהצלחה נובע גם מהיכולת של המשקיע להתמיד מספר פעמים, גם לנוכח הפסדים, בשיטה מסויימת עד שהסטטיסטיקה תוביל אותו בסופו של דבר לכך שהרווחים יגברו על ההפסדים.
🕒 פורסם בתאריך: 03/12/2024 09:24
התפיסה מאחורי ניתוח טכני עובדת על הרעיון שמה שהיה הוא שיהיה, או יותר נכון לומר, מה שהיה הוא שיהיה ברמה סטטיסטית מסויימת יותר מדברים אחרים.

ברמה מסויימת גם buy and hold, מתבססת על אותו רעיון.

האם זה עובד? אין לי מושג. לא ניסיתי, לא הייתי פוסל על הסף ובהרבה מובנים זו נבואה שמגשימה את עצמה. אם מספיק גורמים בשוק מתבססים עליה הם בסופו של דבר גם יגרמו לשיטה לעבוד כי כולם ישקיעו באותה צורה.

אופציה נוספת שיש לבחון בשיטות כאלה האם לא מדובר על מילוי בכפיות וריקון בדליים, כלומר, היא תעבוד רוב הזמן אבל במקרה קיצון תביא להפסדים גדולים מהרווחים שיצרה עד אותה נקודה.

החיסרון העיקרי שאני רואה בשיטה , הוא בעיקר המיסוי והזמן הרב שיש להשקיע. אם אתה ממש רוצה לנסות רצוי רק בחשבון ira, אחרת סביר להניח שהסיכון יהיה גדול מהרווח הצפוי.
🕒 פורסם בתאריך: 03/12/2024 14:34
נקודה מעניינת,

אם הרבה משקיעים עובדים בשיטה הזו זה לא יכול להשפיע על מניות, בעיקר תנודתיות?

כמו SMCI שאתמול נוצר לה 'Cup and Hand'

ובוא נניח שחושבים שהשיטה לא הגיונית,

אבל יהיו כמות לא מבוטלת של אנשים שיכולים במצב כזה להקפיץ את המניה!?
🕒 פורסם בתאריך: 03/12/2024 14:56
זה מה שנקרא נבואה שמגשימה את עצמה. אם כולם מאמינים שמניה תגיע למחיר מסויים ושם תעצר עד לסיגנל הבא, כולם יסכימו לקנות אותה, ויקפיצו אותה, עד קרוב לאותו מחיר ואכן שם היא תיעצר.
🕒 פורסם בתאריך: 04/12/2024 16:27
לדעתי ממש לא אחיזת עיניים.

התבניות האלו הן תוצר ויזואלי של הסחירות של השוק ביקוש והיצע. נוח להשתמש בהן שמבינים ממה הן נוצרות ומה המגמה.

אין המלצה בדבריי.