⬅ חזרה לאינדקס

האם כל Swap משמעותו שמישהו עושה שורט על מה שאני עושה לונג? או איך זה עובד?

🕒 פורסם בתאריך: 03/12/2024 11:53
בוקר טוב.

שאלה שנשאלה כאן בכמה ווריאצות, אבל לפחות ממה שאני ראיתי לא היתה תשובה ברורה.

ביסודן של כל הקרנות המחקות יש עסקאות סוואפ, ולכאורה המשמעות היא שיש גופי ענק שמהמרים על ירידת הסנופי והמניות הכלולות בו, ומפסידים פעם אחרי פעם.

לא הצלחתי להבין האם יש אפשרות שזה לא משחק סכום אפס?

אין בצד השני מישהו שמפסיד על אותו הימור?

אני מניח הרי שהצד השני לא באמת מחזיק את כל המניות שהוא עושה עליהם חוזים.

מה המשמעות של זה בהינתן סכומי הכסף האדירים שמושקעים בקרנות מחקות וחייבים למצוא קונה/מלווה לעשות איתו את העסקאות הללו?

(אני לא מדבר על הסיכון שהצד השני לא יוכל לעמוד בהתחייבות, אלא מה הבסיס לעיסקאות האלו כשהן כן עובדות, וכנגזרת מכך האם יש סיכון שפשוט לא ימצא צד שני לעשות איתו עסקאות במחירים צמודים למדד הפיזי)
🕒 פורסם בתאריך: 03/12/2024 12:13
בגדול, זה אומר שמתחלפים בתשואת הנכסים בלי למכור ולקנות אותם.

דוגמה: אני מחזיק אג"ח ואתה מניות, אנחנו חותמים על חוזה סוואפ ביניינו ואז בסוף התקופה אתה מעביר לי את הרווח של המניות ואני מעביר לך את הרווח מהאג"ח בלי שהיינו צריכים למכור ולקנות אותם.

צד אחד גם מקבל עמלה נוספת על הפעולה הזאת.
🕒 פורסם בתאריך: 03/12/2024 12:23
בדוגמה שלך, אם מניות עלו יותר מאגח, בסופו של דבר אתה הפסדת ואני הרווחתי.

ואז עוד חודש עשינו את אותה עיסקה ושוב הפסדת.

ושוב. ושוב.

עוד כמה פעמים תסכים לעשות איתי את אותה עיסקה?

לכן אני שואל, האם כשמחקי הסנופי מרוויחים באופן עיקבי המון כסף מהעסקאות הללו, יש צד שני (גם אם מתחלף) שמפסיד באופן עקבי המון כסף?

אין סיכון שמתישהו השוק ילמד שלא שווה להמר נגד הסנופי?

שלא יהיו מספיק טיפשים/ פראיירים כדי להיות צד שני לעסקה?

או לפחות ידרשו פרמיה על כך שהם מהמרים נגד השוק?
🕒 פורסם בתאריך: 03/12/2024 12:29
אתה מסתכל על הבורסה כמו שמהמר מסתכל על הלוטו. אתה רואה רק תשואה בלי סיכון. עצם זה שהפכתי חלק מהכסף שלי לתשואת אג"ח הקטנתי את הסיכון שלי בשוק המניות, ככה עובדות השקעות.

דוגמה: יש לי קרן השקעות שמחזיקה 100% מניות אבל בפועל אני מעוניין לעבוד בסיכון יותר נמוך של 70% מניות ו 30% אג"ח. במקום למכור את 30% המניות שלי וע"י כך גם להזיז את השוק למטה ולהפסיד ואז לקנות אג"ח ולהזיז אותו למעלה ושוב להפסיד, כי אני פועל עם סכומי כסף מאוד גדולים, אני חותם חוזה סוואפ מול כמה גופים קטנים יותר שצריכים מניות ומקבל מהם תשואת אג"ח + עמלה, דבר שעדיף לי כי גם כך רציתי להקטין סיכון בקרן שלי. בצורה זו גם אני יכול לשחק עם רמת הסיכון שלי בלי צורך למכור ולקנות בסכומים מאוד גדולים.
🕒 פורסם בתאריך: 03/12/2024 13:09
למה לא בעצם? אם יחזיק את המניות אז מבחינתו זה כסף קל על העמלה שהוא לוקח.
🕒 פורסם בתאריך: 03/12/2024 13:28
אז זה מעלה את השאלה למה שהקרנות לא יקנו בעצמם ויחסכו את העמלה

(מלבד אינבסקו, שהבנתי שיש איזה עניין מס מורכב והם עושים חוזים עם בנקים אמריקאיים, אני שואל בעיקר על קרנות ישראליות.)
🕒 פורסם בתאריך: 03/12/2024 13:39
קודם כל זה לא כיף להחזיק 500 מניות (או 6000 במקרה של הקרן העולמית)

יש גם עניין של מניות שיוצאות ונכנסות, איך תנהל את זה בלי לשלם עמלות כל הזמן? עדיף להשאיר את כאב הראש למישהו אחר, גם אם זה כרוך בתשלום קטן.
🕒 פורסם בתאריך: 03/12/2024 13:47
בעיקר מטעמי נזילות ועקיבה.

אינבסקו למיטב ידיעתי מחזיקים ברוב הכסף את המדד, אחוז מסויים ממנו עובד על סוואפים כי כך קל להם ליצור ולהרוס יחידות קרן אם צריך.

בנוסף, זה דיי בעייתי לקנות ולמכור בעיקר אם היחידות קרן שלך לא ממש נסחרות באותם שעות של המניות הכלולות בקרן ,לפעמים כל מניות הקרן לא נסחרות באותם שעות . בצורה זו אתה יכול לייצר עקיבה יותר טובה אחרי המדד.
🕒 פורסם בתאריך: 03/12/2024 15:25
אין שום הבדל מהותי בין הקרנות הישראליות לבין אינבסקו בהקשר הזה. גם הקרנות הישראליות נהנות מאותו חיסכון במס.

מעבר לזה שהקרנות הישראליות מאוד קטנות (יחסית לעולם) ולכן בכלל הרבה יותר משתלם להם לעבוד עם חוזים.