⬅ חזרה לאינדקס

ניצול מגן מס מאחזקות בגילאים שונים

🕒 פורסם בתאריך: 10/12/2024 02:31
נניח שבתיק השקעות קיים מגן מס אותו יש לנצל לקראת סוף השנה.

אם התיק מכיל שתי תעודות סל זהות (עוקבות אחרי אותו מדד): אחת שהוקמה לפני 3 שנים (וצברה מעט רווח ביחס לגודלה)

ואחת שהוקמה לפני 10 שנים (וצברה הרבה רווח ביחס לגודלה), מאיזו מהתעודות עדיף למכור קודם בשביל ניצול המגן?

הכסף שיתקבל מהמכירה יושקע בחזרה לאותה תעודה ממנה נמכר. האחזקות הם לטווח ארוך.

המטרה לנצל את המגן תוך פגיעה מינימלית בתשואה המצטברת הכוללת של שתי האחזקות.

תודה.
🕒 פורסם בתאריך: 10/12/2024 08:47
מבחינת מיסים זה לא משנה, כל עוד אתה מקבל מהמכירה מספיק רווח בשביל לקזז את המגן מס.

מבחינת עמלות, ייצא לך קצת יותר זול אם תמכור את הקרן עם הרווח הגדול, כי אתה צריך למכור פחות בשביל לייצר את אותו רווח, והעמלה היא ביחס לסכום המכירה ולא לסכום הרווח. זה לא מאוד משמעותי.
🕒 פורסם בתאריך: 10/12/2024 09:01
זו הייתה ההערכה הראשונה שלי, אבל יש לי טיעון אחר.

באופן כללי אנחנו רוצים תיק עם כמה שפחות חבות מס, כדי שכאשר נמכור X שקלים אז כמה שיותר יישארו אצלנו וכמה שפחות ילכו למדינה.

מהשיקול הזה כדאי למכור את הקרן עם הרווח הגדול וכך להישאר עם פחות יחידות שיש עליהן חבות מס גבוהה.

זאת אומרת שיהיו לנו עכשיו 3 אחזקות בתיק: אחת עם חבות מס גבוהה, אחת עם בינונית ואחת ללא חבות מס כלל.

בזמן מימוש התיק נמכור אותן בסדר ההפוך וכך נהנה מדחיית מס על הקרן הראשונה (נתחיל למכור אותה מאוחר יותר).

אני מסכים עם שתי ההערות האחרות שלך: פוטנציאל הרווח מהסיפור הזה הוא קטן מאוד, וצריך לשים לב לעמלות הכרוכות וגם למרווחים שמפסידים בעת ביצוע הפעולות - יכול להסתכם אפילו ב- 1% מסכום המכירה (בניגוד לפוטנציאל הרווח, אם קיים, שהוא רק אחוז מהרווחים).

לסיכום: שנינו מסכימים שאם יש מגן מס אז עדיף למכור את הקרן הראשונה, אבל לא ברור כמה רווחים יהיו פה ביחס למכירת השנייה.
🕒 פורסם בתאריך: 10/12/2024 09:04
לפחות כדי לאפשר את תרגיל ה- LIFO שתארתי, עדיף תעודה מקבילה ולא אותה תעודה.
🕒 פורסם בתאריך: 10/12/2024 13:40
צודק, מקבל את החידוד
🕒 פורסם בתאריך: 25/12/2024 22:59
למה אתה חייב לנצל אותו?

כי לא רוצה להגיש דוח למס הכנסה?

אם בכל מקרה מגיש, לא הייתי מממש את קרן הסל המורווחת רק כדי לקזז, מה יוצא לך מזה?

תקזז בהמשך כשבאמת תרצה למכור נייר.
🕒 פורסם בתאריך: 03/01/2025 15:59
לפי מה שהבנתי, הערך של מגן המס נשחק לאורך הזמן כשמעבירים אותם משנה לשנה קדימה

(אין הצמדה לאינפלציה עבור הפסד ההון שמועבר) והוא מוגבל לעומת הפסד תוך שנתי (לא ניתן לקיזוז כנגד הכנסה מדיבידנדים וריבית בעתיד).

לכן בהנחה שהמכירה האמיתית רחוקה, אני מעדיף לנצל את המגן היום ולנקות חלק מהחוב העתידי, מאשר לזכור לגלגל אותו לאורך שנים קדימה.