⬅ חזרה לאינדקס

השקעת הון עצמי לבית - מחיר למשתכן

🕒 פורסם בתאריך: 13/12/2024 08:32
שלום לכולם, התייעצות לגבי הגדלת הון עצמי לבית בסיכון סביר בטווח קצר יחסית.

כרגע ברשותי 410 אלף ש"ח שכבר שבועיים מושקעים בקרנות נאמנות דרך הבנק (דמי משמרת שנתי 0.05), יודע שזה לא אידיאלי אבל פסיכולוגית מאוד נוח לי, כל כמה ימים מעביר רווחים לעו"ש ומשם לתיק השקעות שלי בפייר או לתיק של הילדים במיטב טרייד, אין עמלת קנייה ומכירה בקרנות.

מבחינת קרנות נאמנות בכל אחת יש 100 אלף וקצת, דמי ניהול זולים יחסית לקרנות עם תשואות טובות, בייחוס של 70/30, 75/25 ושתיים 50/50.

התכנון הוא כל חודש להעביר לקרנות 10 אלף ש"ח, עוד סכום קבוע של 1,000 לילדים ואת השאר לתיק השקעות בפייר, כמובן בהתאם להוצאות החודשיות אבל ה10 להון העצמי לבית ברזל.

זכינו במחיר למשתכן לא מזמן וייקח בין שנתיים ל3 להגיע לבחירת דירה ולהתחיל תשלומים קצת אחרי.

יש הצעה או כיוון לפעולה נכונה יותר?

בנוסף יש לי עוד 200 אלף בקרן השתלמות ומענק מאגף השיקום לקניית דירה (אני נכה צהל) שאקבל אחרי חתימת חוזה בסך של עוד 240 אלף בערך.

בהנחה שייקח עוד שנתיים וחצי מהיום לתחילת תשלום אוכל להגיע לחיסכון בקרנות של 700 אלף ש"ח בערך (בהתאם למשיכת רווחים והעברה לתיקי השקעות בפייר ובמיטב)
🕒 פורסם בתאריך: 13/12/2024 10:08
אם אתה יודע שזה לא אידאלי - למה לא לשנות? גם לי הרבה יותר נוח לנהל את תיק ההשקעות בבנק, ולכן אני ממשיך לנהל בבנק. חשוב שתדע שב 2024 רוב הבנקים מציעים לרוב הלקוחות פטור מדמי משמרת (גם מנסיון אישי וגם של אחרים). אם לא בא לך להשקיע בזה שעה-שעתיים, שלך. אבל זה אפשרי לחלוטין.

איזה קרנות? אני חושב שאין עמלות קנייה ומכירה כיוון שבקרנות שאתה מדבר עליהם יש דמי הפצה, כסף שמנהל הקרן משלם לבנק. בדרך כלל דמי הניהול בקרנות הללו אסטרונומים. מציע לבדוק.

ברכות! איפה?

ככל שתכיר טוב יותר את התוכנית שזכית בה ואת האפשרויות, המצב שלך יהיה טוב יותר. יכול להיות שהמיקום שלך בפרויקט יאפשר לך לרכוש דירת שלושה חדרים בלבד, ולצורך כך תוכל (אם תרצה) להשתמש בהון עצמי של 100k בלבד. מאוד תלוי בתוכנית.
🕒 פורסם בתאריך: 13/12/2024 10:16
לא הבנתי.

הקרן נאמנות לא יכולה להפסיד כסף?

מה מבטיח לך שעוד שנתיים וחצי לא תהיה עם 300 אלף שקל במקום עם 700 אלף?

איך יותר נוח להשקיע גם בבנק, גם במיטב וגם בפייר (פפר?) מאשר ליצור תיק אחד ולהעביר רק אליו את הכסף?

ההצעה שלי היא שתחליט מה אתה מנסה לאפטם. אתה צריך להגיע עוד שנתיים וחצי לסכום כסף מסוים? אל תשקיע אותו במניות.
🕒 פורסם בתאריך: 13/12/2024 10:23
תודה על התגובה, אנסה שבוע הבא להוריד לגמרי, הראשוני היה 0.8 שנתי וצמצמתי ל0.05 שנתי טוב לדעת שיש סיכוי להנמיך עוד עד אפס אפילו.

מבחינת הקרנות שלי כרגע:

אילים 50/50

אילים 70/30

אפיקים פרימיום 50/50

קסם אקטיבית 25 אגח

במצטבר יש בהן 410 בחלוקה די שווה.

לילדים במיטב טרייד יש כרגע 20 אלף, התחלתי ממש לפני חודשיים עם סכום ראשוני כדי לפצות ככל הניתן על התחלה מאוחרת, ילד בן 3 וחצי וילדה בת חצי שנה. קרן אירית s&p ומחקה מדד עולמי וקצת אגח. כל חודש מעביר לשם 1,000.

יש לי בפייר עוד 30 אלף מחקה נאסדק וסנופי עם מעט אגח

מחיר למשתכן זכייה בצפון, כרגע בין האחרונים ברשימה נקווה שהמיקום ישתפר כדי שנוכל לבחור דירה כמה שיותר גדולה.
🕒 פורסם בתאריך: 13/12/2024 10:27
מרגיש לי סולידית שהרכיב המנייתי הוא נמוך יחסית, 30 ו25 למעט שתי קרנות שבהן היחס הוא 50.

בבנק מייעד את הקרנות להון עצמי לבית שם הוא מרוכז, בפייר תיק השקעות לרוץ איתו עשרות שנים קדימה ובמיטב לילדים בנפרד.
🕒 פורסם בתאריך: 13/12/2024 11:04
אכן, הקרנות שאתה מחזיק יקרות - דמי ניהול של 0.7%. אתה צריך להחליט אם זה מקובל עליך. תוכל למצוא קרנות מחקות עם דמי ניהול של 0.1% ומתחת.

ולגבי הבנק, כמו שציינתי, בקרנות הנ"ל יש עמלת הפצה. באילים למשל מדובר ב 0.35%. מדובר בתשלום שמנהל הקרן יגבה ממך כדי לשלם לבנק כבונוס על כך שהביא אותך אליו לקוח. הבנק מעודד אותך לרכוש את הקרן כיוון שאין עמלות קנייה ומכירה, ו"שוחט" אותך בדרך אחרת.
🕒 פורסם בתאריך: 13/12/2024 11:15
למדתי משהו חדש.