⬅ חזרה לאינדקס

השקעות דרך הבנק

🕒 פורסם בתאריך: 23/12/2024 08:27
אשתי מהאסכולה הישנה ולא משנה כמה אני מנסה לשכנע אותה להעביר את הכסף מהבנק לחברת השקעות לא הועילו . פתחתי שרשור קודם לגבי ייפוי כח ובסוף זה נפל . היא לא הסכימה ...

הבנתי שדרך הבנק זו דרך פחות מומלצת לנהל השקעות חוץ מקרן כספית שהכסף היה שם כמה חודשים טובים מדובר ב280 אלף שכרגע אין תוכניות לגביהם .

מה שנותר לי הוא לבצע פעולות דרך הבנק כמו קרנות סל וקרנות גידורככה שהיא רואה את הכסף בחשבון

מה עושים , אובד עצות
🕒 פורסם בתאריך: 23/12/2024 08:48
מתמקחים על התנאים בבנק, במיקוח טוב התנאים כמעט שווים לבית השקעות.

במקסימום תשלם עודף של כמה עשרות שקלים בחודש, שווה לך בשביל השלום בית.
🕒 פורסם בתאריך: 23/12/2024 08:50
פחות מומלצת, אבל לא סוף העולם. למי שלא מבצע הרבה פעולות זה נוח, והעלות אמנם גבוהה מאשר בית השקעות, אבל לא תשבור אותך.

אפשר לקנות קרנות נאמנות, מניות, תעודות סל... אין שום בעיה.

תקנה את מה שהיית קונה בבית השקעות, ותחזיק ושיהיה לכם בהצלחה.
🕒 פורסם בתאריך: 23/12/2024 09:42
אפשר לקבל בבנק תנאים דומים עד כדי זהים לבית השקעות.

מציע לך להבין יותר טוב מה אתה רוצה לעשות - ברמת קנייה מכירה וכל מה שכואב מסביב כמו המרת מט"ח. לבדוק מה אתה מקבל כרגע בבנק, מה התנאים בבית ההשקעות, ולעשות משא ומתן עם הבנק שלך או בנק אחר.

אתה יכול לחפש הודעות קודמות שלי פה עם דוגמאות לתנאים שאפשר לקבל בבנק.
🕒 פורסם בתאריך: 23/12/2024 09:52
וחשוב מאד לזכור: כל שנה להתמקח מחדש, שכחת? תשלם את עמלות ברירות המחדל של הבנק לפי התעריפון הרשמי.
🕒 פורסם בתאריך: 23/12/2024 10:31
כשאני סוגר עם הבנק (לשנתיים אגב), אני שם קלנדר איוונט לחודש לפני תאריך סיום ההטבות. אני שולח את אותו המייל בדיוק ששלחתי בפעם שעברה (נשלח בפעם השלישית לפני כחודשיים). אחרי יום-יומיים מקבל את אותה התשובה.

אבל הקיום של כמה מליונים בבנק עוזר לי לא רק לקבל תנאים לני"ע, אלא גם על העברת מט"ח לחו"ל ועוד כל מיני דברים שיוצא לי לעשות מידי פעם כמו ערבות בנקאית דיגיטלית.

לא מושלם ומשלמים על זה בקצת בירוקרטיה, אבל זה בטוח לא נחות ביחס לבית השקעות.
🕒 פורסם בתאריך: 23/12/2024 10:39
מסכים בהחלט רק מדגיש שחשוב מאד לזכור להתמקח אחרי שנה.

יש לי לקוחות שגבו מהם ככה עשרות אלפי שקלים ללא ידיעתם ושהגיעו עם הבנק לפסים משפטיים.

יש לי אפילו אחד שעשו לו את זה פעמיים! (נמאס לו ועבר לIB).
🕒 פורסם בתאריך: 23/12/2024 10:45
לא נתקלתי בזה עד היום בבנקאות פרטית(לאומי/דיסקונט), יש חידושים "אוטומטיים"...מהרגע שיש לך סכום מסויים כנראה שזה עוד יתרון לבקש לעבור לבנקאות פרטית(לפי דעתי המינימום הוא 3 מיליון).
🕒 פורסם בתאריך: 23/12/2024 10:46
באסה.

בדיוק!
🕒 פורסם בתאריך: 23/12/2024 10:47
אתה בבנקאות פרטית ובעת פקיעה של הטבות היית צריך להתווכח איתם? לא חידשו אוטומטית?

אני הרבה מאד שנים שם ואני מקבל כל שנה הודעה על חידוש ההטבות...לא העלתי נושא של עמלות כבר שנים...
🕒 פורסם בתאריך: 23/12/2024 10:51
בבנקאות פרטית מנסיוני זה מתחדש אוטומטית אבל הרף הוא הרבה יותר מ3M ש"ח, משתנה מבנק לבנק.
🕒 פורסם בתאריך: 23/12/2024 11:44
כן ולא, מהחוויה שלי שולחים הודעה כשזה עומד להיגמר באופן אוטמטי מהבנק ואז מבקשים ומחדשים יחסית פשוט - דורש טיפה לשים לב ולהיות על זה אבל לא לא מיקוח מחדש
🕒 פורסם בתאריך: 23/12/2024 11:48
מנהלים כיום סדר גודל כזה בבנק הבינלאומי. בעבר הסכום היה קטן יותר וקיבלנו הטבות דרך מקום העבודה, כנראה בגלל זה.

אני מדבר (בטלפון) ישירות עם שני בנקאים שמכירים אותי ויודעים לתקתק לי בשבילי דברים כשצריך, או אם מנהלת הסניף. אני לא יודע אם הם מגדירים זאת בתור "בנקאות פרטית"...
🕒 פורסם בתאריך: 23/12/2024 12:08
אני בבנק רגיל (לא בנקאות פרטית), והתנאים בניירות ערך לא השתנו כבר עשר שנים. ואני לא צריך לעשות דבר.

מצד שני על דמי החבר של הויזה דרך חשבון הבנק אני צריך להזכיר כל שנה. אחרת הם גובים.

לך תבין.
🕒 פורסם בתאריך: 23/12/2024 12:08
יכול לשתף באיזה בנק נתנו לך בנקאות פרטית מ 3 מיליון? כמו כן מה ההבדלים בין חשבון רגיל?
🕒 פורסם בתאריך: 23/12/2024 12:10
[אוף טופיק]

תעבור לכרטיס חוץ בנקאי, MAX למשל.
🕒 פורסם בתאריך: 23/12/2024 12:22
שאלתי עכשיו בדיסקונט צפון וזה 3 מש"ח...

בעיקר שירות מאד טוב(במידה וצריך), אין יותר מידי ויכוחים על עמלות, פקדונות בתעריפים טובים אם זה משהו שמחפש...נוחות בעבודה מול הבנק.
🕒 פורסם בתאריך: 23/12/2024 19:42
השאלה אם היא הולכת לקנות ולסחור ברמה היומית/שבועית או להשקיע לטווח הרחוק?
🕒 פורסם בתאריך: 23/12/2024 23:08
אני הצלחתי לפני שנתיים ומשהו לקבל מהבנק תנאים אפילו עדיפים מרב בתי ההשקעות עם תיק שהיה בזמנו בסדר גודל שלך, וזה היה אפילו ללא התמקחות אמיתית.

הייתי לקראת סוף התנאים של הייטקזון (3 שנים ללא עמלות) והתקשרתי כדי לחדש את זה או לעוף מהבנק. במהלך השיחה הבנקאית שאלה אם יש לי תיק השקעות, אמרתי "כן אבל אין לכם סיכוי להתחרות בדמי הניהול של בתי השקעות", היא אמרה "נסה אותי", ושאלה כמה אני משלם היום. עניתי והיא אמר שהיא תבדוק מה אפשר לעשות.

לאחר יום חזרה אליי עם זה:

$5 מינימום קניה מכירה או 0.08%, בארץ 0.07% או 3 ש"ח מינימום

בלי דמי משמורת

הטבת שער חליפין (יוצא איזה 2 סנט מעל השער הרציף).

נאמר לי שכל עוד אמשיך להיות עם תיק בנפח של מאות אלפים לפחות + לבצע פעולות (לא נקטו במינימום כלשהו) זה יתחדש אוטומטית. בינתיים באמת המשיך להתחדש.

זה בעיקר תלוי ברצון טוב של הבנקאי לשמר אותך כלקוח וכמובן מנופים כמו תיק השקעות מכובד, משכורת גבוהה וכו'
🕒 פורסם בתאריך: 24/12/2024 11:49
מה זה בנקאות פרטית ? במה זה בא ליידי ביטוי ?
🕒 פורסם בתאריך: 24/12/2024 11:55
שירות טוב מאד, זמינות טובה מאד, גישה ל"השקעות אלטרנטיביות", עמלות מעולות ללא צורך לחדש כל שנה ותנאים טובים לכל דבר שתרצה בבנק כמו ערבויות, הלוואות וכו'

יש לך מט"ל שדואג לך + לסניף יש סמכויות גבוהות.