⬅ חזרה לאינדקס

דיון חרוש אבל לגבי הex- us investing

🕒 פורסם בתאריך: 28/12/2024 02:17
היי לכולם ,

בגלל שזה דיון חרוש אבל אף פעם לכ קיבלתי תשובה מחסידי הפיזור עולמי

אני באמת מבין את החשיבות הרבה של פיזור מעבר לspy אבל למה מדד ש50 אחוז מההכנסות של החברות בו מגיעות ממטבעות בינלאומיות ושאר העולם לא נחשב פיזור מספיק? ברור שמשבר בארהב יפגע במיוחג בסנופי אבל לאורך ההסיטוריה למדנו

1 הspy תמיד מתאושש מכל משבר שהיה פה במאה שנה האחרונות

2 אם יש משבר ספציפי של ממשלה מסוימת היא תתחלף לאורך כמה שנים

איזה עוד אסקפטים יש שלא חשבתי עליהם?

כאילו מילא המדד היה מכניס רק מארצות הברית ותלוי בכלכלה שלו אז הייתי מבין אבל ליטרלי כל החברות בו הן international

אולי העלאות מסים ורגולציות מחמירות ספציפיות הן יפגעו בו אבל בטווח הרחוק אמריקה קפיטליסטית ומעודדת השקעות תמיד יבוא נשיא חדש ויתקן את זה.
🕒 פורסם בתאריך: 28/12/2024 09:49
רבים (כמוני) חושבים שזה כן פיזור מספיק, השאלה מה אתה חושב. אם זה מספיק לך לך על זה, אם לא אז לא.
🕒 פורסם בתאריך: 28/12/2024 10:25
גם בתכלס יפן הייתה מפוזרת מאוד עם הכנסות שמגיעות מכל העולם ב1989 , זאת טענה שאני שומע הרבה והאמת שאני חושב על זה אין לי מה להגיד .

למה לדעתך ארצות הברית שונה מיפן בקטע הזה ויותר סביר להניח שלא יקרה לה מצב שבו היא לא עולה ל30 שנה
🕒 פורסם בתאריך: 28/12/2024 10:49
אין שום קשר ולו קל בין המקרים אבל זו דעתי (איני קובע מסמרות פה), אני לא מחפש אישור לדעתי ולא מעוניין לדון על כך.

אציין שאני אמריקאי, אולי זה מטה את דעתי.
🕒 פורסם בתאריך: 28/12/2024 11:14
הכלכלות הן בקורלציה חזקה מאוד. פיזור אמיתי דורש השקעה בין תחומים שאינם בקורלציה חזקה. אם יש לך תיק שאתה חושב שהוא מפוזר טוב, תבדוק את ה - drawdown (הירידה המקסימלית שאתה חווה בשווי התיק במהלך השנים, על פני תקופה מסוימת, נניח שנה) במבט לשנים אחורה. כמו כן תבדוק את יחס שארפ שהוא היחס בין התשואה יחסית לנכס ללא סיכון , וסטיית התקן. אלו הם מדדים מקובלים לבדיקת תיקים. זה לא עניין של ניחוש. הדבר היחידי כמובן הוא שמבט לאחור לא מבטיח אף פעם שזה מה שיקרה לעתיד - אבל אנשים עדיין מתפרנסים מניהול תיקי השקעות, ועושים זאת רק על סמך ההנחה שמהעבר ניתן ללמוד על העתיד.