⬅ חזרה לאינדקס

עמלות גלויות ונסתרות בייעוץ בנקאות אישי

🕒 פורסם בתאריך: 01/01/2025 14:08
שלום,

קרובת משפחה שלי מנהלת תיק ני"ע של 5 מיליון בבנק קטן. הכסף שם נמצא (לפי סדר גודל) בקרנות כספיות, קרנות נאמנות, אג"חים קצרים, קרנות ישראליות של מדדים בארה"ב ואירופה.

ראיתי שהיא משלמת עמלה שנתית של בערך 0.1% ואני לא יודע כמה עמלת ק/מ.

מה העמלות המקובלות שאפשר לקבל על תיק כזה? האם יש עמלות נסתרות בגלל כל הקרנות השונות שחלקן גם חופפות?

היא אף פעם לא ניהלה השקעות. לכן היא מפחדת מהפסדים והשקעות לטווח רחוק.

אני מנסה להסביר לה שבמצב שלה כדאי לה להשקיע חלק גדול לטווח רחוק, כי היא בעצמה לא מתכננת להוציא אותו בשנים הקרובות.

אני חושב שייעוץ בנקאות אישי עם השקעות פסיביות בדמי ניהול כמו בבתי מסחר זה מה שמתאים לה. השאלה היא אם הבנק יסכים לדבר כזה.
🕒 פורסם בתאריך: 01/01/2025 14:30
לא ברור אם אתה מתכוון ליעוץ מטעם הבנק, שהוא בדרך כלל לטובת הבנק ולרעתך.

או שהתכוונת שמישהו חיצוני ינהל לה את הכספים?

בלי קשר, אין ספק שעל תיק של 5M ניתן לקבל פטור מלא מדמי ניהול.
🕒 פורסם בתאריך: 01/01/2025 14:34
התכוונתי יועץ מטעם הבנק. הוא לא מבצע שום פעולה בלי אישור שלה. הרעיון שלי לבקש ממנו להשקיע במוצרים שלא מצריכים ניהול.

אם אני אגיד לה בעצמי מה לקנות אולי היא תשאל למה בחלק מההצעות שלי היא מפסידה.
🕒 פורסם בתאריך: 01/01/2025 14:37
היא מנהלת או שהבנק מנהל עבורה? אם הבנק, הבעיה היא לא רק העמלות אלא ניגוד האינטרסים. למשל, בחירה בני"ע עם דמי הפצה כבדים שבולים לדמי ניהול כבדים והרצון לבצע הרבה פעולות.

אתה מתכוון "דמי משמרת"?

בלי דמי משמרת, עם ק/מ של 0.1-0.06. יש עוד עמלות אבל תכתוב בדיוק מה מעניין אותך.

זה לא קשור לכל מה שכתבת בהתחלה. עצה - אל תגיד לה במה להשקיע, הדרך היחידה שלך לעזור היא לתת ידע. אתה לא רוצה להיות אחראי

כשהבנק מנהל לה את ההשקעות הוא לוקח אחריות. יש מי שידבר איתה בכל רגע נתון ויתן דין וחשבון. הבנק משתדל לשמור על לקוחות מרוצים. קשה לי לראות איך הבנק ממליץ ל"ניהול פאסיבי" בקרנות מחקות מדדים אם הוא לא חושב שזה תואם את הסיכון הרצוי עבור הלקוחה.

הייתי מתמקד בלעזור לה לשפר תנאים ולא לשנות את ההשקעות...
🕒 פורסם בתאריך: 01/01/2025 14:39
סביר להניח שהוא ימליץ לה על קרנות עם דמי ניהול גבוהים, כי הבנק מקבל עמלת הפצה על קרנות כאלה.

הוא גם ימליץ להחליף אותן כל רבעון, כי הבנק נהנה מעמלות קניה/מכירה.

בקיצור, מסחטה של כסף.

מצד שני האופציה שאתה תמליץ על משהו ואז יהיה הפסד שם, היא גם גרועה.

אין מה לעשות, אם למישהו לא אכפת מהכסף שלו אז יתעלקו עליו.
🕒 פורסם בתאריך: 01/01/2025 14:45
בזה אני מתמקד. אני מכיר את העמלות שכתבת כאלה אני משלם. רק לא ידעתי אם זה יהיה קשה להשיג את זה גם בתיק מנוהל.

איך לנסות להפחית את העמלות הנסתרות?

היועץ בבנק בעצמו ממליץ לה להגדיל את הסיכון והיא מחפשת תמיכה בהחלטה גם ממני. אני הייתי מוכן רק לתת לה הסברים ולא המלצות מפורשות. אבל היא והמשפחה רוצים שאתן המלצות מפורשות. אז המלצתי לשים 3% במדד תל אביבי לצאת ידי חובה.
🕒 פורסם בתאריך: 01/01/2025 14:50
אוקיי, לא בטוח לגבי תיק מנוהל.

אם רוב הני"ע בבורסה בתל אביב, צריך להתמקד בעמלות ק/מ, דמי ניהול ותדירות השינויים בתיק. תוציא רשימה של הני"ע ותעבור על דמי הניהול ודמי ההפצה של כל אחד.

אתה בטוח שיש הגיון במהלך הזה? :lol:
🕒 פורסם בתאריך: 01/01/2025 15:05
כל הניירות בבורסת תל אביב. אני אציע לה לבקש לקבל דמי ניהול טובים יותר כמו של סוחר עצמאי, נראה לי שאין מה להפסיד.

אני חושב שכדאי לה להגדיל את האחוז המנייתי. כרגע יש לה 3% בעוש. מבחינתי זה לא כל כך משנה לאיזה מניות תכניס אותם, היא לא אוהבת לראות שורות שליליות אז שתשקיע במדד רחב במקום במניות ספציפיות. היא תמיד עושה את כל ההוצאות שלה בארץ לכן אולי כדאי לה להגדיל את החשיפה לארץ וכבר יש לה חשיפה למניות חו"ל. בכל מקרה 3% זה לא מהותי.
🕒 פורסם בתאריך: 01/01/2025 21:40
על תיק כזה היא יכולה לבקש פטור מלא מדמי ניהול/משמרת.

כן, יש עמלות נסתרות, יועצי הבנק ממליצים על קרנות עם דמי ניהול גבוהים.

יועצי הבנקים הם לא באמת אשפי השקעות, הם מקבלים את ההמלצות מהבנק המרכזי ומפיצים אותן ללקוחות.

אפשר להשקיע השקעות פסיביות גם בבנק בדיוק כמו בבית השקעות, זה לא מקומו להסכים או לא, השאלה מי יעשה את המהלך של השקעה פסיבית, אם לא היא ולא אתה כנראה שתצטרכו להסתמך על ההמלצות הלא פאסיביות של הבנק.