⬅ חזרה לאינדקס

השוואת מערכות מסחר (ברמה הטכנולוגית)

🕒 פורסם בתאריך: 13/01/2025 11:40
אם אני רוצה להשוות איכות וטכנולוגיה של מערכות המסחר עצמן - איך כדאי לעשות את זה? הרי כל נציג מכירות של בית השקעות כזה או אחר יכול להידבק לפיצ'ר מסוים שיש רק לו ולשכנע אותי שזה הדבר הכי חשוב בעולם.

אבל מה באמת חשוב למשקיע שרוצה להעמיק ולהתקדם מבחינת יכולות מערכת? על מה להסתכל קודם כל?

האם לבנקים שהם אומנם יקרים יש בהתאם גם מערכות יותר מתקדמות?
🕒 פורסם בתאריך: 13/01/2025 12:31
קודם כל זה תלוי צרכים שלך. האם אתה סוחר יומי? עושה פעולות פעם בחודש? במידה ואתה עושה פעולות בתדירות נמוכה, אין באמת השפעה בסוג מערכת המסחר.

שנית, לפי הבנתי רוב בתי ההשקעות משתמשים באותה מערכת - Spark/OrderNet לעומת הבנקים שכל בנק מפתח בעצמו את מערכת המסחר. על סמך ניסיון אישי שלי, בבנקים בדר״כ המערכות יותר נוחות.
🕒 פורסם בתאריך: 13/01/2025 12:52
בהחלט כן!

מערכת בנקאית טובה לאין שיעור ממערכות spark/ordernet.

יש כמה פרמטרים שתלויים באיך ותדירות המסחר.

למשקיע הרגיל שרוצה מערכת כולל עם הכול כלול ,ז"א - מסחר, הגבלות מסחר, זמן כמעט אמת [15 דקות דיליי] והבק-אופיס הבנקים לוקחים בגדול.

למערת בנקאית [לאומי] תחזיות מדויקות של דיבים, קופונים ופדיון מראש. באורדר נט קיבלתי ימים ספורים לפני החולקות ובלאומי מייד ביום ההכרזה.

קניה/מכירה משתקפת כמעט מידית בחשבון.

יש סימולטורים שונים, במיטב הייתי צריך לשלוח מייל עבור הערכת מס אם אמכור את זה או זה או כמה יחידות. תמיד קיבלתי דו"ח של כול התיק שהואיל לי כקליפת השום.

במערכת הבנקאית הכול באונליין בלחיצת כפתור.

כומו כן, במערכת בנקאית אתה יכול לנתח תשואות בין כל מיני תאריכים

וגם ניתן לראות את כול הדיבים שקיבלת עם פילוח לאחוזים לפי תאריכים..

כמו כן בדף התנועות ניתן לראות מחיר ק/מ, עמלות ומס רווח.

מצד שני אם אתה סוחר יום או טכני עדיף פלטפורמת ברוקר בתנאי שיתנו להשתמש באיזו מערכת 'פרו' עם נרות ועוד bells & witless.

ממש כבר לא.

מיקוח אפשרי ואם יש לך יותר מ 0.5M סביר שתקבל עמלות כמו בבתי ההשקעות.
🕒 פורסם בתאריך: 13/01/2025 14:06
תודה על התשובה.

כיום יש לי תיק בib, שאני מתכוון להחזיר לישראל (מסיבות שלא קשורות לברוקר או למערכת). אני זוכר מלפני כמה שנים כשהיה לי חשבון באקסלנס, שהמערכת ספארק הייתה ממש גרועה ולא הייתה אפליקציה נורמלית (אולי זה השתנה כבר). ככה שאני רגיל למערכת טובה בib, אז אני לא רוצה לחזור לספארק או משהו דומה.

מבחינת הצורך - לא הייתי מגדיר את עצמי סוחר יומי, אבל אני כן עושה כמה פעולות בשבוע, ואני כן רוצה to up my game מבחינת מסחר באופציות ואסטרטגיות יותר מורכבות.
🕒 פורסם בתאריך: 13/01/2025 14:08
אז הניסיון שלך מלאומי לדעתך תופס לגבי שאר הבנקים? איזו מערכת יש ללאומי? זה משהו שהם מפתחים בעצמם לא לוקחים מוצר חיצוני?
🕒 פורסם בתאריך: 13/01/2025 15:00
לא יודע.
🕒 פורסם בתאריך: 13/01/2025 18:58
האקסלנס טרייד מזכיר לי בצורה חשודה מידי את המערכת מסחר של הפועלים - מי טרייד.

שניהם מערכות נוחות מאד, ולדעתי ממש אותה פלטפורמה.

רק נראה שאקסלנס בחרו לגלח משם כל מיני דברים.

כמו למשל הסימולטור מיסוי. (-מה הקטע? מה הרווח שלהם מזה שאני נצרך לשגע את השירות לקוחות שלהם (ולא מקבל תשובה לעניין)?)
🕒 פורסם בתאריך: 24/01/2025 07:29
אז לדעתך מתיק של 0.5M כדאי לפנות ללאומי ולהעביר לשם את התיק?