🕒 פורסם בתאריך: 22/01/2025 16:47
שלום לכולם,
אני בן 70, מכאן שהגעתי לגיל פנסיה לפני 4 שנים. במקום העבודה שלי החליטו שרוצים להמשיך להעסיק אותי במשרה מלאה בחוזה אישי שאותו מאריכים לי כל שנה,
וזאת כבר השנה הרביעית שאני מועסק באופן הזה.
השכר החודשי שלי הוא כ- 13-14 אלף ₪ ומקום העבודה מפריש עבורי כ- 750 ₪ בחודש לקרן הפנסיה שלי.
החל מגיל 67 הייתי יכול כמובן למשוך מקרן הפנסיה קיצבה חודשית (נכון להיום כ-7,000 ₪ בחודש) אך העדפתי לא לעשות זאת מ-3 סיבות:
1. השכר שאני מקבל מספיק לי ואין לי צורך בהכנסה נוספת
2. במידה והייתי מושך קיצבה חודשית הייתי מחויב לשלם מס הכנסה מעצם העובדה שאני מקבל בנוסף גם שכר ממקום העבודה
3. העובדה שאינני מושך קיצבה פנסיה כרגע תגדיל להבנתי את הקיצבה שאקבל בעתיד.
בנוסף, החל מהחודש אני אמור לקבל מביטוח לאומי קצבת אזרח ותיק בסך כ-2,770 ₪ בחודש.
האם לדעתכם אני נוהג נכון בכך שאני משהה את משיכת הקיצבה החודשית מקרן הפנסיה שלי?
האם אני מרוויח או אולי מפסיד מכך?
אשמח ואודה לכל תובנה.
אני בן 70, מכאן שהגעתי לגיל פנסיה לפני 4 שנים. במקום העבודה שלי החליטו שרוצים להמשיך להעסיק אותי במשרה מלאה בחוזה אישי שאותו מאריכים לי כל שנה,
וזאת כבר השנה הרביעית שאני מועסק באופן הזה.
השכר החודשי שלי הוא כ- 13-14 אלף ₪ ומקום העבודה מפריש עבורי כ- 750 ₪ בחודש לקרן הפנסיה שלי.
החל מגיל 67 הייתי יכול כמובן למשוך מקרן הפנסיה קיצבה חודשית (נכון להיום כ-7,000 ₪ בחודש) אך העדפתי לא לעשות זאת מ-3 סיבות:
1. השכר שאני מקבל מספיק לי ואין לי צורך בהכנסה נוספת
2. במידה והייתי מושך קיצבה חודשית הייתי מחויב לשלם מס הכנסה מעצם העובדה שאני מקבל בנוסף גם שכר ממקום העבודה
3. העובדה שאינני מושך קיצבה פנסיה כרגע תגדיל להבנתי את הקיצבה שאקבל בעתיד.
בנוסף, החל מהחודש אני אמור לקבל מביטוח לאומי קצבת אזרח ותיק בסך כ-2,770 ₪ בחודש.
האם לדעתכם אני נוהג נכון בכך שאני משהה את משיכת הקיצבה החודשית מקרן הפנסיה שלי?
האם אני מרוויח או אולי מפסיד מכך?
אשמח ואודה לכל תובנה.