⬅ חזרה לאינדקס

איך בנק וון זירו הציע ריבית גבוהה מריבית בנק ישראל?

🕒 פורסם בתאריך: 26/01/2025 12:08
{

"lightbox_close": "Close",

"lightbox_next": "Next",

"lightbox_previous": "Previous",

"lightbox_error": "The requested content cannot be loaded. Please try again later.",

"lightbox_start_slideshow": "Start slideshow",

"lightbox_stop_slideshow": "Stop slideshow",

"lightbox_full_screen": "Full screen",

"lightbox_thumbnails": "Thumbnails",

"lightbox_download": "Download",

"lightbox_share": "Share",

"lightbox_zoom": "Zoom",

"lightbox_new_window": "New window",

"lightbox_toggle_sidebar": "Toggle sidebar"

}

Banks.png

במדריך השקעה לטווח קצר המשקיעה הראתה את הטבלה הזאת (הבלוג מה16/10/2022).

איך בנק ווין זירו הציע פריים פחות 0.83?

הרי בהגדרה פריים הוא 1.5 מהריבית כלומר הוא הציע פקדון בריבית גבוהה מריבית מבנק ישראל, למה הוא עשה זאת? האם זאת הצעה אטרקטיבית כמו שאני חושב? קרנות כספיות מניבות 0.2% פחות מריבית בנק ישראל, האם פקדון שכזה באמת טוב יותר מקרן כספית? ולמה ווין זירו לא מציעים את הפיקדון הזה?

מי ששם את כספו בפיקדון שכזה השיג תשואה גבוהה מהקרנות הכספיות, נכון?
🕒 פורסם בתאריך: 26/01/2025 12:37
גגל את הביטוי "Loss Leader"
🕒 פורסם בתאריך: 26/01/2025 12:45
זה בטח גם היה מוגבל בסכום.
🕒 פורסם בתאריך: 26/01/2025 12:58
למה שלווה (בנק במקרה הזה) בהכרח לא יסכים לקבל הלוואה בריבית גבוהה יותר מבנק ישראל?

נראה לי שזה נורמלי שבנק ייתן פיקדון בריבית גבוהה מריבית בנק ישראל.

ריבית בנק ישראל לפי ויקפדיה היא אמצע המרווח שבין שיעור הריבית שבו מלווה בנק ישראל כסף לבנקים המסחריים לבין שיעור הריבית שבו בנק ישראל לווה כסף מהבנקים המסחריים. בנק ישראל מלווה כסף לבנקים וגם מאפשר להם להפקיד אצלו. שער הריבית שבנק ישראל גובה על ההלוואות, גבוה משער הריבית שהוא משלם על פיקדונות הבנקים. נקודת האמצע שבין שני השערים הללו, היא ריבית בנק ישראל.
🕒 פורסם בתאריך: 26/01/2025 12:59
תשובה של הצ'אט הכל יכול:
🕒 פורסם בתאריך: 26/01/2025 13:00
זה היה בנק חדש, אז נדרש לעבור עליו, זה חיכוך.

לכל אחד יש את סף החיכוך שלו.
🕒 פורסם בתאריך: 26/01/2025 13:14
האם קיימת הפחתה במס במכירה אם התשואה בקרן כספית עקפה את גובה הריבית? מישהו כתב את זה באתר פיננסי כלשהו.

לעולם לא ראיתי שדבר כזה קיים, האם זה נכון?
🕒 פורסם בתאריך: 26/01/2025 13:33
1. אולי מה שראית זה שאת התשואה בקרן הכספית מפחיתים בגובה השינוי במדד המחירים לצרכן לאותה תקופה שהוחזקה הקרן, לפני שמחושב המס.

2. מה הקשר למה שציטטת?
🕒 פורסם בתאריך: 26/01/2025 13:39
אתה מתכוון למיסוי צמוד מדד? כלומר כמו כל נייר ערך? (מס על רווחי הון)

אני לא מתכוון לזה, אני מתכוון להאם יש הפחתה במס מעבר למדד אם התשואה בקרן כספית עקפה את גובה הריבית, כלומר אם קרן כספית עשתה 4.6 ב2024 אז יש הפחתה במס מעבר להצמדה למדד. זה מה שהבנתי מהתגובה הזאת:

האם זה סתם שטות שהמגיב המציא? או שהבנתי את זה לא נכון?
🕒 פורסם בתאריך: 26/01/2025 13:49
כן, כי קרן כספית זה נייר ערך.

זה לא נכון.

להערכתי הוא התכוון שזה מיסוי צמוד מדד, והתבלבל ורשם "ריבית" במקום "מדד" אבל אין לי שום דרך לדעת מה עמד מאחורי מה שמישהו רנדומלי באינטרנט רשם שאתה קראת.
🕒 פורסם בתאריך: 26/01/2025 13:56
תודה, הגיוני מאוד.

נכון, עולם הפיננסים מפוצץ ברעשי רקע כידוע.
🕒 פורסם בתאריך: 27/01/2025 22:51
כלומר זה נורמלי בגלל שגם ככה הבנק ירוויח בגלל שההלוואות שהוא נותן בעלות ריבית גבוהה מריבית בנק ישראל גם ככה? כלומר נניח הריבית 4.5% והוא נותן 5%, על ההלוואות הוא לוקח 12%, אז זה עדיין שווה לו כי הוא מרוויח 7%?

ניסיתי לחפש את התשובה אבל לא הצלחתי, איך מחושב המרווח הזה? כלומר ריבית בנק ישראל היא ממש ממוצע של שיעור הריבית שבנק ישראל מלווה לשיעור שהוא לווה כסף? מה המשמעות של "אמצע המרווח"?
🕒 פורסם בתאריך: 28/01/2025 07:32
בגדול כן. הבנק גם יכול לקחת הלוואה מבנק ישראל עם ריבית קצת יותר גבוהה מריבית בנק ישראל. לכן הריביות התחרותיות בבנקים יהיו קצת יותר מריבית בנק ישראל. הבנקים יציעו בדר"כ ריבית נמוכה יותר אחר ללקוחות חסרי ידע/עצלנים שלא מתמקחים.

בגדול הריבית הכי גבוהה שבנק יציע על פיקדון קטנה מהריבית של ההלוואה הכי זולה שהוא נותן למשל במשכנתאות, והוא ינסה להגדיל את המרווח כמה שהשוק יאפשר. אלא אם זה מבצע למצטרפים או שימור לקוחות ששם הוא מוכן להפסיד קצת.