⬅ חזרה לאינדקס

מתקרב ליעד.. מחשבות

🕒 פורסם בתאריך: 10/02/2025 11:07
שלום סולידי לכולם,

אז אני ואשתי שתחייה מתקרבים ליעד של עצמאות פיננסית,

יש לנו הכנסות ממקורות שונים, נדלן ושוק ההון.

אך אני מתלבט מתי ואיך לעשות את הצעד, האם לעזוב את העבודה בהייטק? או שמה לרדת משרה (שמעתי שמעסיקים לא מתלהבים מזה),

להיות פרילנסר עצמאי (לא באמת יודע איך לעשות את הצעד למרות שיש לי הרבה ניסיון בתכנות וארכיטקטורה של ענן).

אשמח לשמוע תובנות מכאלו שכבר עשו את זה,

תודה!
🕒 פורסם בתאריך: 10/02/2025 11:34
לגבי העבודה:

א. אם אתה אוהב את העבודה, ומעריכים אותך שם, יעדיפו שתישאר במשרה חלקית מאשר שתעזוב לגמרי

בחברות גדולות אולי זה יהיה יותר בעיה (תלוי תרבות ארגונית) - אבל עדיין אפשר להגיע להסכמה שבשתיקה מול המנהל שתעבוד כמה שאתה רוצה וישלמו לך לפי כמה עבדת

ב. אני כבר כמה שנים פרילנסר, אם יש לך שאלות קונקרטיות על העולם הזה מוזמן להתייעץ

רק אגיד שעכשיו תקופה יחסית קשה למצוא לקוחות (או עבודה בכללי)
🕒 פורסם בתאריך: 10/02/2025 11:38
רק אוכל לשתף שאני במצב דומה, ואחרי שהייתי מאוד נגד ירידה למשרה חלקית (גישה של שחור-לבן) בסוף כן עשיתי את זה, בעיקר בזכות הזדמנות שנקרתה בדרכי.

מה שכן, קצת חסרים פרטים עליכם שהייתי שמח לשמוע:

כמה בטוחים אתם במצב הפיננסי שלכם אם לא תעבדו עוד לעולם?

בני כמה אתם היום? כבר אחרי שיא ההוצאות? (נניח בשל עלות ילדים, קניית דירת החלומות, הוצאות אחרות)

מה תרצו לעשות אחרי שתפרשו? (לא לעבוד זה לא תשובה יותר טובה מ- לא לקפוץ באנג'י כל היום, צריך גם מה כן)

האם אתם במקום בו פרישה תהיה הפיכה? תוכלו לחזור לעבוד אחרי שנה-שנתיים? ואם כן, תהיה פגיעה בתנאים?

האם יש לכם אפשרות לצאת לחופשה ארוכה (למשל חל"ת) ביחד, להתנסות בחופש בלי לעשות צעדים שיקשרו אתכם?
🕒 פורסם בתאריך: 10/02/2025 11:50
אז ככה, יש לנו הכנסות ״באנקר״ , כלומר שלא תלויות בביצועים של השוק. בנוסף יש לנו הכנסות משכירויות, לכן אנחנו כבר מרגישים בנוח בנושא (זה אמור לכסות את ההוצאות השוטפות).

אשתי לא מתכננת לפרוש אז יש את השכר שלה.

לגבי, אני אשמח בפרישה להרשם ללימודים תואר שני במגוון נושאים (פילוסופיה למשל) שאין בהם ״כסף״. ללמוד ביחד עם משרה מלאה וילדים.. זו לא אותה חוייה סטודנטיאלית שאני רוצה.
🕒 פורסם בתאריך: 10/02/2025 19:27
תהיה בטוח שאתה מוכן כלכלית לפרישה.

כפי שנכתב רבות בפורום, ההוצאות בשלב פרישה רק גדלות וזה עוד לפני שתזדקנו ויהיו הוצאות רפואיות וכו'.

כמובן תתכנן הוצאות אחרי אינפלציה עתידית.

בהצלחה
🕒 פורסם בתאריך: 10/02/2025 19:30
למי אכפת ממה הם מתלהבים.

תמצא מעסיק אחד שכן זה סבבה לו.

מכיר הרבה אנשים שעושים את זה, ועדיין רוצים שימשיכו לעבוד.
🕒 פורסם בתאריך: 10/02/2025 21:27
l

לא יודע אם אי פעם באמת נדע את זה, יש יותר מידי משתנים. לכן אני חושב על הורדת הילוך ולא פרישה מלאה, זה יאפשר לתיק להמשיך להתנפח, לייצר מצב כלכלי חזק ואפשרות לפרוש מתי שארצה. הבחירה אצלי.

בגדול, אני אוהב לעבוד. לא אוהב שעות וימים ארוכים...
🕒 פורסם בתאריך: 10/02/2025 22:18
הייתי קודם מרדד אחוז משרה. ואחכ מחליט הלאה.

אני פרשתי לפני 5 שנים ולא מתחרט לרגע.

כעת עובד בקטנה בתקופות מבחנים במוסד אקדמי.
🕒 פורסם בתאריך: 10/02/2025 22:19
בנוסף, יהיה מעניין לשמוע איך הגעתם לעצמאות כלכלית. יומן מסע שלכם יכול להיות מעניין.
🕒 פורסם בתאריך: 10/02/2025 23:33
גם מחשבה שעוברת לי בראש..

השאלה היא איך להגמל מעבודה בהייטק עם תנאים טובים..
🕒 פורסם בתאריך: 11/02/2025 09:33
אור השמש והיופי של הטבע בייחוד בתקופה הזו.