⬅ חזרה לאינדקס

קיזוז רווח קרן כספית מול ההפסדים האחרונים.

🕒 פורסם בתאריך: 05/04/2025 18:40
היי,

יש לי קרן כספית מכובדת עם רווחים *ריאליים* צנועים , כחלק מהאסטרטגיה אני מתכנן להכניס אותה לשוק ולאפיקים נוספים בחצי שנה הקרובה.

בעקבות הירידות האחרונות נוצרו לי הפסדים בחלק מהניירות בסדר גודל דומה לרווחים מהכספית.

אני משקיע לטווח ארוך ואין לי שום כוונה למכור חלק מן התיק, אבל, כיוון שאני עתיד לשלם מס על הרווחים מן הכספית חשבתי האם יהיה נבון למכור חלקים מן התיק שמהווים שיעור הפסד דומה לרווחים מן הכספית רק ע״מ לקבל מגן מס ? (וכמובן לקנות אותם בחזרה רגע לאחר מכן)

*אפשר להניח עמלות זניחות
🕒 פורסם בתאריך: 05/04/2025 19:03
זה לא נותן לך הרבה.
🕒 פורסם בתאריך: 05/04/2025 19:07
לא. ראה שרשור דומה מהשבוע האחרון.
🕒 פורסם בתאריך: 05/04/2025 21:31
כמו שכתבו, זה לא נותן הרבה. מה שכן, אם אתה רוצה לאזן, כדאי ליצור גם עיסקה מפסידה כנגד הרווחים בקרן הכספית.
🕒 פורסם בתאריך: 06/04/2025 18:23
על פי התיאור שלך, שבו אתה מתכנן להשקיע את הכסף שכרגע בקרן כספית עד סוף השנה, כן תרוויח את המס, אבל יש בזה סיכון.

סתם דוגמא מספרית - נניח בקרן כספית צברת 100,000 רווחים שיצטרכו מיסוי, וגם הפסדים של 100,000 במניות.

כרגע אתה יכול לקזז, ולהתחמק ממס של של 25%.

ואם בסוף השנה, המניות יעלו מספיק כך שתחזור שם ל0, ותמכור את הכספיות, לא תוכל לקזז ותאלץ לשלם את המס בסוף השנה.

עד כאן הרווחת, עכשיו לסיכון.

עמלות זה החלק הקטן שאתה יכול לחשב מראש.

הבעיה העיקרית זה שצריך לחכות לפחות מספר ימים לקניה/מכירה של אותה המניה אחרת זה עסקה מלאכותית מול מס הכנסה, ובמספר ימים, מחיר המניה יכול גם לעלות לך ב10% - הפסד גדול יותר מהרווח מהמס.