⬅ חזרה לאינדקס

הגירה מהארץ לאירופה

🕒 פורסם בתאריך: 13/05/2025 21:06
אני שוקל (מסיבות שונות שהן לא הנושא כרגע) לעבור לאירופה (גרמניה?) בכל מקרה זה לא משהו שיקרה מחר ולא בשנה הקרובה, אני מקווה שתוך שנתיים שלוש.

על מה אני צריך לחשוב? איזה הכנות צריך? על איזה הוצאות אני צריך לחשוב בשנה הראשונה? עוד משהו חכם להגיד לי?

(אני מניח שזה רלוונטי - בן 30, רווק, בתחילת תואר בניהול וכלכלה באו"פ, חסכונות של בערך 100k₪)
🕒 פורסם בתאריך: 13/05/2025 21:13
במה תעבוד? יודע את השפה?

יש גם קבוצות פייסבוק שכדאי לקרוא:

- רילוקיישן לאירופה

- רילוקיישן מישראל החוצה
🕒 פורסם בתאריך: 13/05/2025 21:20
את השפה אני אלמד, עבודה זאת שאלה טובה שאני לא יודע לענות עליה עדיין
🕒 פורסם בתאריך: 13/05/2025 21:24
ממליץ לחפור חזק ברקע המשפחתי ולברר אם ניתן להוציא דרכון אירופאי כלשהו
🕒 פורסם בתאריך: 13/05/2025 21:26
לא רשמת את המטרה, ואז קצת קשה לענות לך באופן מדויק. אבל זו רוח הדברים:

- אם השיקול הוא לימודים: כל מה שקשור בקבלה ללימודים

- אם השיקול הוא עבודה בחו״ל: כל מה שקשור לאיך לחפש, איך להציג את עצמך, מהם תנאי התגמול, אפשרויות קידום ועוד

- אם השיקול הוא חברתי: נגיד תרצה לחיות באורח חיים שונה, אולי ללמוד שפה אחרת אז צריך לבחון מה ואיך

כמובן, ובכללי ממש:

- אזרחות זרה / בקשה לויזה

- מגורים בעיר גדולה / בכפר

- קרבה לקהילה ישראלית כן/לא

....
🕒 פורסם בתאריך: 13/05/2025 21:30
אני עכשיו על זה, יש קצת בעיה עם סבתא אולטרה ציונית שסולדת מכל קשר לאירופה אבל אני מקווה שזה פתיר
🕒 פורסם בתאריך: 13/05/2025 22:57
לבדוק מה המסלול להצעת אזרחות ואיך אתה משתלב בו. אם סבתא אחלה אם לא לבדוק מסלולים רגלים של ויזת עבודה כמה שנים צריך להחזיק אותה, כמה עולה לקבל אותה, איזה הוצאות יש סביב הגירה לגרמניה כמו האם יש ביטוח בריאות ממלכתי? האם צריך לשלם אותו מראש לתקופת הויזה, כמה בכלל עולה ויזה וכל כמה זמן צריך לחדש אותה עד שמקבלים אזרחות. מה התנאים לקבלת אזרחות שלא מן הסבתא. יש מבחן שפה ? יש תקופה שחייבים לגור מה היא וכו.

לבדוק את שוק העבודה המקומי ולהתחיל לבנות את הקורות חיים בהתאם לנסות כבר עכשיו לבנות קשרים עם אנשים בתחום. הכי קל עם ישראלים בקבוצות פייס בוק אבל אפשר גם דרך ליקאין (כבר לבנות פרופיל ורשת שם). לא צריך להיות גס אבל אפשר להתחיל להגיב לאנשים בקטנה ולאט לאט לבנות מערכת יחסים ואז לשלוח הודעה אישית. אולי למישרה הבאה יתחילו לחשוב עליך.

להבין איפה אתה רוצה לגור לבדוק מחירים של דירות באיזור. לא כל אחד יסכים להשכיר דירה למהגר בלי הבטחת הכנסה או עם הבטחה חצי כוח ולכן לפעמים לשחד את הבעל בית בשכירות של חצי שנה או שנה מראש. אז להיערך לזה כלכלית.

לעשות טיול מקדמים למקום לראות את האיזור לנסות להבין איפה אתה רוצה לגור ברמת הרחוב שכונה ולחפש שם. ממליצה לנסוע דווקא בתקופה הכי גרועה שהמזג אויר מחריד כדאי להבין אם אתה מסוגל להסתדר שם שנים ארוכות או כל החיים. אני עשיתי את הביקור המקדים שלי לרילוקשיין בינואר וראינו שזה לא כזה מחריד.

לבדוק בגדול את אמנת המס שם ואם צריך למכור מניות או להנזיל את התיק לכבוד המעבר לבדוק אם תאלץ לשלם שם מיסים ואם כן מתי וכמה. בישראל שנת המס היא ינואר עד דצמבר זה לא ככה בכל העולם. אולי שווה להנזיל דברים שנה לפני המעבר. לשקול לעבור לתיק השקעות ביורו ? לא יודעת בקשר לזה.

להחליט אם אתה רוצה לנתק תושבות על ההתחלה או להמשיך לשלם ביטוח לאומי וביטוח בריאות עד שינתקו את התושבות עבורך (יכול להיות גם 4 שנים לא יודעת זה כל הזמן משתנה פעם זה היה 4).

להבין אם מערכת הבריאות שם מספקת ביטוח ממלכתי מספיק טוב או שצריך ביטוח פרטי מה שיוסיף לך סכומים אדירים לשנה הראשונה אז לשקול.

אני קוראת את מה שכתבתי ואני מבינה שחלק זה יותר הכנה למעבר עצמו. אתה לא שם. לפני הכל אתה צריך להבין מה תעשה שם מה השוק איפה תעבוד ואם בכלל אפשר לקבל בזה עבודה בלי אזרחות. אז תתחיל שם ובללמוד את השפה.
🕒 פורסם בתאריך: 02/06/2025 23:21
פנה אלי בפרטי אם תרצה לשאול שאלות קונקרטיות… (גר בחו״ל)