⬅ חזרה לאינדקס

"בגיל צעיר,ההשקעה הכי טובה היא בעצמך"

🕒 פורסם בתאריך: 14/05/2025 22:45
לא מזמן פרסמתי פה פוסט,שבו התלבטתי על תהליך הקבלה שלי לטכניון,מדעי המחשב.

בקצרה-בסוף החלטתי להמשיך באפיק מעבר מהפתוחה לטכניון.כרגע-2 קורסים מתוך 7,ממוצע 90.

אני מאמין ברעיון (שמצוטט הרבה בפורום המשקיעה) שבגילאים שלי (20-25),ההשקעה הכי טובה זה בעצמך.

לכן,עד עכשיו לא רציתי להתפשר ולעבוד בעבודות שלא יקדמו אותי והעדפתי להשקיע בלימודים,לקבל ציונים גבוהים,ולהתקבל לטכניון כמה שיותר מהר,ובבטחה.כי אני מאמין שהלימודים האקדמאיים,הם הדלת הכי הגיונית עבורי למקומות גבוהים בתעשייה שבאמת יאפשרו לי להשקיע בעצמי,ולפתח כישרון ייחודי.וזאת מכיוון שאין לי שום רקע\נסיון\פרוייקטים.

(אני מניח שהעבודות היחידות שאוכל למצוא בזמן הקרוב הן כאלו שלא יקדמו אותי מכיוון שאין לי שום רקע\נסיון\פרוייקטים).

הבעיה היא שבזמן האחרון,עולה לי מחשבה,שהשגרה הזו של ה-רק לימודים,קצת פוגעת בי מנטלית בגלל הבדידות+חוסר מסגרת של הפתוחה (למרות שאני אוהב ללמוד).אני לא בטוח עדיין שזו הסיבה לפגיעה המנטלית,כי עוברים עלי עוד כמה דברים.ולכן אחשוב עם עצמי עוד קצת על שורש הבעיה.

למקרה שזו הסיבה,הפתרון היחידי שאני רואה לנכון,הוא להמשיך את האפיק מעבר,תוך כדאי שאני מחפש עבודה בתחום (שלפחות תתן לי קצת מסגרת ואינטרקציות).כי התחלתי באפיק,אז אני כבר אסיים אותו.ולא אנסה להתחיל להתקבל בדרך אחרת.מה גם,שבדרכים האחרות לקבלה,המצב גם לא טוב מבחינת בדידות+חוסר מסגרת (כלומר פסיכומטרי+שיפור בגרויות.אולי רק מכינה יעבוד בהיבט הזה,אבל הרעיון הכללי של מכינה פחות נראה לי).

אבל,גם זה פתרון לא טוב-זה יהיה ממש כואב לי לעשות את זה מכיוון שאני יודע שהציונים שלי יירדו,וזה יכול לייאש אותי בתהליך הקבלה,ומהצד השני,אני אעבוד בעבודה שלא תפתח אותי,והנסיון שאצבור בה,לא יהיו שווה,אם בגללה,אוותר על הקבלה לטכניון.כלומר-הפתרון סותר בדיוק את הרעיון שאני מאמין בו=בגיל צעיר,ההשקעה הכי טובה היא בעצמך.

רציתי לשמוע ממכם, מה אני יכול לעשות במצב שלי,בשביל באמת לממש את הרעיון שאני מאמין בו.

לדעתי יש 2 אפשרויות:

1.למצוא מסגרת כלשהי (עבודה,לימודים),שתאפשר לי להשקיע בעצמי.

2.לנשוך שפתיים,להמשיך בדרך הנוכחית,ולהתמודד בדרכים יצירתיות בשגרת החיים הנוכחית שלי,במקום לשנות עכשיו לאסטרטגייה פחות טובה.

ורציתי לשמוע גם האם בכל זאת יש לי סיכוי למצוא עבודה מפתחת (זה יהיה מושלם,כי זה יהיה win-win,אם באמת אצליח לשלב לימודים ועבודה).
🕒 פורסם בתאריך: 15/05/2025 00:21
1. מסגרת ואינטראקציות, שלא יקחו זמן רב מהלימודים, אפשר למצוא בהתנדבויות קבועות. וגם בחוגי ספורט (נניח תתחיל אומנות לחימה).

2. תגבש קבוצת לימוד עם אנשים מהקורסים שלך.

3. גם לחפש עבודה, וגם לעבור לאוניברסיטה ולגור קרוב לקמפוס הם רעיונות טובים.