⬅ חזרה לאינדקס

רכישת דירה מקבלן - אישורי ביצוע ואישור מסירה

🕒 פורסם בתאריך: 29/05/2025 16:29
שלום לכולם

ברכישת דירה מקבלן

קיבלתי זימון לבוא ולאשר מיקומי נקודות חשמל מים וכדומה

זיהיתי את הנדרש אך ראיתי ליקויים מסויימים, ציינתי זאת על הטופס כמובן ולא חתמתי על עיוור.

זיהיתי למשל צינור מים שחובר באמצעות מחבר ולא ישיר מנקודה לנקודה וזוהי נקודת כשל- ציינתי זאת אך לדעתי לא יעשו עם זה דבר.

האם יש דרך יעילה להתעקש להחליף ולהסדיר את הנדרש? מישהו כאן התנסה עם זה?

בנוסף לאורך הבנייה אני נקרא בכל פעם ומתבקש לאשר ולוודא שאין ליקויים, כמובן שאני מציף הכל אך נראה שלא באמת מתייחסים לכך.

האם בדק בית זה הפתרון עבורנו? כלומר לחכות לסיום הבנייה? מעצבן שהם מתקדמים יוצקים בטון מתחילים ריצוף כאשר יש עוד ליקויים ....

שאלה נוספת באותו רקע, בעת מסירה הדירה, אם אני מזהה ליקויים, אני יכול לא לאשר את הקבלה? לקבל ולתבוע בדיעבד? מה עושים?
🕒 פורסם בתאריך: 29/05/2025 16:53
הייתי מתעד את זה במסמך מסודר ושולח לקבלן. אם אתה רוצה לאיים יותר תשלב את זה במכתב מעורך דין.

לזכרוני לפי החוק אם הדירה ראויה למגורים צריך לשלם את התשלום האחרון ואחר כך לדרוש מהקבלן לתקן.

בפועל אני מכיר אנשים שלא שילמו ודרשו מהקבלן לתקן והוא עזר להם יותר מהר מאשר אנשים שפעלו לפי החוק. בתי המשפט בישראל לא מגנים על הקונים למרות שחוק המכר שהכנסת חוקקה כן נתן להם כלים. בפועל הקבלן רוצה את הכסף שלך והוא לא מפחד מבתי משפט שבמקרה הכי חמור יתנו לך את עלות התיקון תוך 4-6 שנים של משפט מתיש. לקבלן זה שיטת מצליח לא לתקן. בתי המשפט לא יעילים והרבה מהשופטים באים מראש עם כעס על תובעי ליקויים. הם היו רוצים שזה יפתר בין הקבלן לקונה בלעדיהם. הבעיה היא שהקבלן הרבה יותר חזק. המחוקקים הבינו את זה והשופטים פחות.