⬅ חזרה לאינדקס

מה האסטרטגיה לפרסם נדל"ן יקר בפריים טיים לציבור הכללי?

🕒 פורסם בתאריך: 07/06/2025 13:06
לפעמים בהפסקת פרסומות סביב חדשות 20:00 רואים פרסומות לפרויקטים שה"החל מ-" שלהם הוא 4 מיליון, מה שאומר שדירות "נורמליות" בפרויקטים מהסוג הזה לרוב חוצים את ה- 5 - סכום לא נגיש בעליל ל- 90% מהציבור.

מה האסטרטגיה השיווקית לקנות זמן מסך כ"כ יקר בפרסום לא ממוקד?

הרי אפילו פרסומת למרצדס - אפשר "להימתח": אז יש דגם זול יותר ואפשר לקחת הלוואה צרכנית (לא אחראית) וכו'.

אבל במחירים של 4-5 מיליון - זה לא שיש טריקים, צריך להיות wealthy נקודה.

1. חשבתי על להביא אותך לאתר היזם ואז תגלה פרויקטים זולים יותר - בהרבה דוגמאות זה לא המצב. לדוגמא בסינמטק בפרסומות לפני הסרט הייתה פרסומת לפרויקט בצפון הישן, נכנסתי לאתר - נשאר רק הפנטהאוז במחיר לא מציאותי, אמרתי יאלה אילו עוד פרויקטים - הכל מאותו הסוג עם "החל מ-" ברף הצפון הישן (וה- 2 חד' כבר נמכרו).

2. הנחות המוצא שגויות - ועוד איך זה רלוונטי לציבור הכללי שיושב על 3.5 בקרית אונו שקנה ב-2 לפני 5 שנים, ימכור, ישתדרג ל-4-5 מה הבעיה?
🕒 פורסם בתאריך: 07/06/2025 13:22
באמת לא הגיוני, במיוחד שפרסום בזמן חדשות 8 הוא יקר מאוד.

אבל כשהריביות גבוהות והמשכנתאות יקרות ונראה ששוק הדירות בהאטה כיוון שקבלנים רכשו קרקע במחיר יקר לפני מספר שנים ועכשיו ההלואות שלהם מתיקרות, זוגות צעירים חייבים לפחות חצי מליון הון עצמי ומשכנתא של מליון וחצי בריבית גבוהה לדירה קטנה בפריפריה, אין הרבה קופצים. אז הקבלנים נתקעו עם פרויקטים שלא נמכרים ומתומחרים גבוה כיוון שהקרקע נרכשה במחיר גבוה, הם מדממים כסף בהחזר המינופים, מה הם יכולים לעשות??? לתת מבצעי מימון, מבצעי 20/80 שלטי חוצות ולשפוך כסף על פרסום לא ממוקד בחדשות 8, אם זה יביא קונה אחד לדירת יוקרה, הם החזירו את ההשקעה.

אבל אולי אני טועה. לא יודע.
🕒 פורסם בתאריך: 07/06/2025 15:52
אני לא יודע אם סכום כזה באמת לא נגיש ל90% מהציבור, אני לא אתפלא עם יש שכבה עבה שמסוגלת לשלם.

ויכול להיות שכמו שכתבת זה גם פרסומת לדירות אחרות שהיזם בונה
🕒 פורסם בתאריך: 07/06/2025 17:02
כדי שתכיר את המותג, פעם הבאה שתראה פרסומת או אתר בנייה של היזם הזה תגיד לעצמך "אה שמעתי עליו" וזה גם יקוטלג אצלך "אה כן הוא בונה בשביל הביוקר".

אסטרטגיה מעולה.

אגב 4M זה לא כזה הרבה היום בת"א, כלומר זה דיל די טוב.
🕒 פורסם בתאריך: 07/06/2025 18:39
1% מהציבור זה מעל 50,000 איש ויש היצע של עשרות דירות במקרה הטוב. אחלה דרך לשווק, כמו בשלטי חוצות. הולכים על כמה שיותר וצריך שאחוז מאוד קטן יפגע.
🕒 פורסם בתאריך: 07/06/2025 23:39
לדעתי זה מראה על מצוקה ברמת המכירות, ולכן משתוללים ומפרסמים, הסיבה למצוקה היא ריבית גבוהה בבנקים וקשה לקחת הלוואות בגלל זה
🕒 פורסם בתאריך: 08/06/2025 12:25
זה מה שאני באמת חושב:

נתח משמעותי ממעמד הביניים נמצאים בפוזיציה שקנו בטרום קורונה (או עוד יותר טוב לפני) במחירי בדיחה, מאז החסכונות וההכנסה שלהם עפו למעלה כי היו שנים מעולות בכלכלה ואז תנועת מלקחיים שגם עם זה סגרו משכנתאות וגם מחיר הנכס הכפיל את עצמו. זה מציב רבים מאוד בדילמה של האם לשדרג למחירים של 4-6 מיליון, או להישאר איפה שהם ובמקום זה לעזור לילדים, ואם לשדרג צריך למצוא קונה ל- 3-4 מיליון הנוכחי והרי מדובר על משחק סכום 0 שבו שחקנים חדשים בעיקר נכנסים רק דרך מחיר למשתכן ואז אתה מחפש משקיע אבל אין היום משקיעים כמו פעם כי קרן כספית תתן יותר וכו'. אז פה צריך "דחיפה" שיווקית ולכן הפרסומות, וכאמור קהל היעד הוא הרבה יותר רחב ממה שנדמה אם מנתחים דרך "משכורת/הכנסה ממוצעת" כי ממתי קהל היעד הוא "כולם" ככה שצריך ממוצע לשקף אותו - זה הולך לנק' הרבה יותר כללית בניתוח הנדל"ן - צריך להפסיק עם "הממוצע" אלא לנתח את הקהל שמלכתחילה רלוונטי לשוק. השכר הממוצע כולל גם סטודנטים וכו' שהם לא קהל יעד של מוצר הנדל"ן למכירה.
🕒 פורסם בתאריך: 08/06/2025 14:06
תמיד חשבתי המגה עשירים בכלל לא רואים טלויזיה כי אם הם היו רואים את התוכניות בטמבלויזיה (האח הגדול וכו') אז הם לא היו עשירים.

לא יותר קל לפרסם עבורם בגולבס/דה מרקר?
🕒 פורסם בתאריך: 08/06/2025 14:15
עשירים רואים חדשות.
🕒 פורסם בתאריך: 08/06/2025 16:49
זה לא שמוכרים שם פנטוז ב50 מליון דולר, כולה דירה ב4 מליון. מרבית הישראלים עם שווי שוק גבוה מזה (אם מתחשבים בדירה שבבעלותם).

היום דירה מעפנה 3 חדר איפשהו במרכז כבר מגיעה לסכום הזה.
🕒 פורסם בתאריך: 08/06/2025 18:25
למי שיש דירה ב-3 מיליון ניתן להתקדם לדירה של 4 ומעלה ע"י אי-אלו פעולות, הגדלת סכום המשכנתא, "חילוץ כסף מהקירות" של דירות של ההורים וכו' (זה לא בהכרח נבון כלכלית אבל זה כבר דיון אחר).
🕒 פורסם בתאריך: 08/06/2025 18:29
אני יכול לחשוב שיזם בלחץ יעשה את הצעד הזה ואחר כך יתחרט עליו ולא יחזור על הטעות. שאלה יותר חשובה היא האם יש יזמים שהם מפרסמים סדרתיים בפריים טיים, שפרסמו גם לפני שנה ושנתיים, כי אז זה אומר שהפרסום הצליח להם, או לפחות זה מה שהם חושבים.
🕒 פורסם בתאריך: 09/06/2025 00:00
אני מניח שליזמים ענקיים (תדהר/גינדי . . .) זה כלכלי, גם אם לא קונים את הפרויקט שפורסם יש להם עוד טונה של פרויקטים ברחבי הארץ

זה גם נראה לי כסף קטן ביחס לכמות הכספים שהם עובדים איתם
🕒 פורסם בתאריך: 09/06/2025 00:46
למה מפרסמים מותגי יוקרה? שאלה קצת מוזרה. אם לקבלן יש 100 דירות, והפרסום גורם לו למכור ל30, שבלי הפרסומת לא היו שומעים על הפרוייקט - מה אכפת לו משאר העם?

חוץ מזה שכאמור, החל מ-4 מיליון ברוב המרכז, זה אפילו לא מאוד יקר, זה לגמרי בטווח ההשגה של רוב קאסטת בעלי הנדל"ן (70% מהמדינה), שגרים במרכז, עם קצת משכנתא.

עבה מאוד. כחצי מהמדינה מרוכזת בגוש דן, ל70% יש דירות בבעלות, זה יוצא משהו כמו קצת פחות מחצי מ70, נניח 30% שיש בבעלותם דירה במרכז, ולפיכך שווה כמה מיליונים.

יש אמנם במרכז גם דירות ששוות פחות מ3, אבל נתח ניכר מזה זה אנשים שבקצת מאמץ ומשכנתא יכולים להתקדם ל4M. וזה לא שבירושלים הדירות עולות חצי מיליון, כן?
🕒 פורסם בתאריך: 09/06/2025 00:50
איך בדיוק אתה מדמיין עשירים בישראל? לבושים בבלייזר שלהם עם קוקטייל ב8 בבוקר, מעלעלים בדפי המניות בעיתון שהבאטלר שלהם אדוארד הביא להם, ליד האח?

יש גם כאלה, אבל הם לא הרוב. יש עדיין מדורת שבט, שלא נדבר על זה שיש נובורישים מפה עד צרפת והסיליקון וואלי, שרואים יונית או להבדיל חתונמי.