⬅ חזרה לאינדקס

הערת אזהרה מדרגה שניה

🕒 פורסם בתאריך: 08/06/2025 21:45
האם קיים כזה דבר?

אני רוצה לבטח מכירה של דירה אבל כרגע יש נושה שאמור לרדת, אני רוצה שברגע שהוא יירד תהיה הערת אזהרה של רכישה, האם יש כזה דבר? (כעין שעבוד דרגה שניה)

תודה רבה
🕒 פורסם בתאריך: 08/06/2025 22:25
תסביר קצת יותר טוב למה אתה מתכוון
🕒 פורסם בתאריך: 08/06/2025 22:29
מסיבות נוחות אתאר את זה בגוף ראשון:

קניתי דירה מיזם כרגע לא ניתן לרשום הערת אזהרה על שמי (אני יודע שזה לא בסדר... אבל זה חלק מהעסקה...זו כבר עסקה שנעשתה אז אין עניין להתעכב על הנקודה הזו) מכיוון שיש ליזם נושה שיש לו הערת אזהרה על הדירה שלי.

אני רוצה שתהיה לי גם הערת אזהרה על הדירה וככה כשהנושה יקבל את כספו (מה שאמור לקרות בקרוב) אוטומטי תהיה לי הערת אזהרה על הדירה מדרגה ראשונה וכרגע אסתפק על הערת אזהרה מדרגה שניה שתבטיח את הדירה או לנושה או לי ולא למישהו שלישי.
🕒 פורסם בתאריך: 08/06/2025 22:49
למרות שאני לא מכיר את עובדות המקרה - אני יוצא מתוך הנחה שלנושה יש הערת אזהרה מסוג מניעת עסקה.

בהנחה שזה המצב, אפשר לרשום הערת אזהרה לטובתך בהסכמת הנושה.

באמצעות ניסוח משפטי מתאים אפשר לנסח מסמך לפיו הזכות של הנושה להיפרע מהנכס בגין החוב הנטען בכל מקרה גוברת על העסקה שלך - זה עשוי להרגיע את הנושה.

אתה צריך לדעתי ייעוץ משפטי מסודר וכל הזמן פונה בשאלות בעניין הזה לפורום של amateurs

לא מהווה יעוץ משפטי.

אל תאמין לאף אחד באינטרנט.
🕒 פורסם בתאריך: 08/06/2025 23:01
למה אמור להפריע לו שאני בדרגה שניה?
🕒 פורסם בתאריך: 08/06/2025 23:07
זה לא בדיוק דרגה שניה - זה לא כמו במשכנתא.

יש כאן נושה שמסכים לאפשר לך לרשום הערת אזהרה על ביצוע עסקה למרות שיש לו הערה על הימנעות מעסקה ולכן הוא צריך להרגיש מוגן.

למיטב הבנתי אין לנושה משכנתא על הנכס אלא רק הערת אזהרה מסוג הימנעות מעסקה.

לא מהווה יעוץ משפטי

אל תאמין לאף אחד באינטרנט
🕒 פורסם בתאריך: 08/06/2025 23:10
את זה אני מבין שהוא לא ירצה. אין מושג של דרגה שניה בהערת אזהרה (כמו בשעבוד וכדו'?)
🕒 פורסם בתאריך: 08/06/2025 23:20
כל הנושא הזה מצריך יעוץ משפטי וניסוח מדויק של מה משמעות ההסכמה של הנושה - לכאורה הנושה מסכים לוותר כלפיך מכללא על כל טענה כלפי הנכס.

ייתכן שאם יש הסכם מסודר עם יפוי כח בלתי חוזר שלך למחיקת הערת האזהרה שלך במקרה שבו הנושה מגיש תביעה למימוש הנכס וכל מיני הגנות אחרות באילו תנאים מותר לך לתבוע ו/או לממש את רישום הנכס על שמך - אולי זה אפשרי.

לא מהווה יעוץ משפטי

🕒 פורסם בתאריך: 08/06/2025 23:35
אין מושג של דרגה שניה של הערת אזהרה כמו במשכנתא

תראה את ההערה הקודמת שלי.

לא מהווה יעוץ משפטי.

🕒 פורסם בתאריך: 10/06/2025 11:08
אני מנחש שהנושה לא יסכים לרעיון של ג׳וג׳ו, אולי אם הוא יקבל תשלום על זה.

מה שאולי כן הנושה יסכים לו, זה להמיר את הערת האזהרה שלו ברישום משכון, ואז אתה תוכל לרשום משכון מדרגה שנייה ולהגיע למצב היעד שרצית.

כמובן לא מתייחס לכדאיות העסקה שנשמעת מפוקפקת מאוד, אבל איפה שיש סיכון לפעמים יש כסף גדול, ואיני עו״ד רק דמות מהאינטרנט
🕒 פורסם בתאריך: 11/06/2025 00:02
בכללי יש אפשרות לבצע הערת אזהרה נוספת גם ללא הסכמה של מי שיש לו הערת אזהרה ראשונה,

לא יודע לגבי המקרה הספציפי המדובר כאן
🕒 פורסם בתאריך: 11/06/2025 09:44
לדעתי במקרה כזה לשכת רישום המקרקעין תדרוש הסכמה של בעל המקרקעין (לא של בעל הערת האזהרה הראשונה) ובמקרה שהוצג למעלה - היא לא תינתן ומאחר ותהיה בכך הפרה של ההתחייבות של בעל המקרקעין או של היזם כלפי הנושה.

לא מהווה יעוץ משפטי.

אל תאמין לאף אחד באינטרנט