⬅ חזרה לאינדקס

תואר ברוקחות

🕒 פורסם בתאריך: 11/06/2025 11:49
יש רוקחים בקהל? :)

יש לי תואר ראשון שמתקשר לעולם הבריאות (לא רלוונטי איזה), ואני חושב לעשות הסבה לרוקחות, מאחר והעתיד בתחום בו אני נמצא קצת לוט בערפל.

ישנו מסלול הסבה של שנתיים וחצי בעברית.

בדקתי ואני יכול להתקבל.

רציתי לדעת אם יש כאן בפורום אנשים שמכירים את התחום מקרוב ויכולים לתת לי את הזווית שלהם בנושא.

אני מכיר את הדעות האוטומטיות על המקצוע - תחום של"בני מיעוטים", "אתה לומד כדי להיות מוכר בסופר פארם" וכו' וכו'.

מבדיקה קצרה שעשיתי רוקחים מרוויחים לא רע ואפילו טוב וזאת עבודה דיי גמישה ונוחה בסופו של דבר (מה גם שיש עוד אפשרויות חוץ מדלפק).

אשמח אם מישהו יוכל להאיר את עיניי או לתת לי נקודות למחשבה שלא חשבתי עליהן.

תודה!!!
🕒 פורסם בתאריך: 14/06/2025 13:55
כמה נקודות למחשבה/ התייחסות:

ביקוש נוכחי גבוה.

הכשרה מקיפה (ביולוגיה, כימיה, פיזיקה, אנטומיה, פתופיזיולוגיה ופרמקולוגיה של מערכות) ומתישה ביחס לידע הנדרש במרבית המשרות.

אחריות גדולה וסמכות מצומצמת (ישנן רפורמות שמיושמות בימים אלו וישפרו נקודה זו - כגון מרשם רוקח).

שכר לרוקח דלפק 22-30 אש"ח (פרטי/ציבורי).

אפשרויות קידום - מנהל אגף, רוקח אחראי, פיקוח.

בקופ"ח/בי"ח שעות נוחות אך לא גמישות.

השכר בתעשייה נמוך יותר לרוקח מתחיל אך עם הנסיון ניתן לעסוק ב QP או RA שם התגמול גבוה משמעותית.

המגמה המקצועית בקהילה / בי"ח היא ייעוץ פרמקולוגי (בדיקת התוויות, התאמה תרופתית למצבים קליניים שונים, אינטרקציות, מינונים) ופחות תפעול ולוגיסטיקה - שתבוצע ע"י טכנאים.
🕒 פורסם בתאריך: 04/09/2025 20:38
היי,

חשבתי ללמוד רוקחות לפני שלוש שנים, אז עבדתי בבית מרקחת במשך כמעט שנה - אז יכול לתת לך מידע מבפנים.

בגדול, רוקחים כאשר הם מסיימים את הלימודים יכולים ללכת לכמה כיוונים -

רוקחים קהילתיים(אלא שבסופר פארם/בתי מרקחת).

רוקחים בבתי חולים - עוסקים יותר בייצור(לא בפיתוח, שים לב) של תרופות.

רוקחים קליניים - בודקים אינטרקציות של תרופות עבור מטופלים, ומשנים להם תוכניות טיפול - אך זה מצריך תואר שני.

הרוב המכריע הולך להיות רוקח קהילתי.

מבחינת שכר - יש ביקוש גדול באזור המרכז. רוקח מתחיל באזור 10-12k ועם השנים מתקדם עד אזור 20k. ואז יש לך שתי אופציות - או להיות רוקח אחראי ואז לטפס לאזור 25-28k או לפתוח בית מרקחת פרטי. אם לא, אתה די תיתקע בתחום.

מבחינת עיסוק - לא וואו בכלל. עבודה מאוד מונוטונית, קהל ישראלי קשה, עבודה במשמרות (משמע משמרות ערב וסופי שבוע), ובעיקר די הרגשה של שחיקה באופן די מהיר.

אותי זה נורא איכזב, כי הרוקחים אנשים מאוד מוכשרים עם תואר מאוד מאתגר, שעושים באמת עבודה של זבן תרופות, לכן ויתרתי.

מה שכן, אם אתה בעולם של מדעי החיים, אז זה ללא ספק המקצוע הכמעט יחיד שיכניס לך כסף (מלבד רפואה ומעט בסיעוד).