⬅ חזרה לאינדקס

שער הדולר - תקיפה באירן

🕒 פורסם בתאריך: 13/06/2025 05:55
אני משקיע סכום נכבד בקרן VT, בעקבות עליית שער הדולר הקרן שלי קפצה, במידה ושער הדולר ימשיך לעלות ויגע ל4 למשל, האם כדאי לי לקבע את הרווח ולבצע מכירה ולאחר שהמצב ירגע ושער הדולר ירד -לקנות מחדש את הקרן בשער נמוך.

אני חושב שזה תרחיש סביר שמדובר פה על קפיצה זמנית לא ארוכת טווח בשער הדולר שאולי שווה לנצל.
🕒 פורסם בתאריך: 13/06/2025 06:34
הגדרתי לעצמי בעבר שער חליפין 4 למכירת תיק השקעות במלואו והמרה לשקלים, וזה כל עוד המדדים שאני משקיע בהם לא נפגעים ומתנהגים כרגיל. קרי, מצב שלא המדדים האמריקאים משפיעים על שער הדולר אלה אירועים אזוריים הקשורים למדינת ישראל.

לא יעוץ ולא המלצה לשום פעולה.
🕒 פורסם בתאריך: 13/06/2025 07:54
איך מודדים "כרגיל"?
🕒 פורסם בתאריך: 13/06/2025 08:05
אין לי נוסחה לחישוב.

הסתכלות כללית של שינוי שער חליפין באחוזים גבוהים קיצוניים בטווח הקצר מול שינוי באחוזים בודדים במדד.

שינויים קיצוניים וחריגים כאלו בשער חליפין ללא תזוזה מהותית במדד זה גם המקום לקחת את הדלתא של רווח הפטור הנוסף עקב שינוי מהותי בשער חליפין (פס'ד מוזס).

לא יעוץ ולא המלצה.
🕒 פורסם בתאריך: 13/06/2025 08:26
אם אתה נמצא בשקלים בזמן שישראל נכנסת למלחמה אזורית, אתה עלול לאבד את כל ההשקעה שלך (אם השקל יקרוס).

זה באמת שווה את נסיון התזמון כדי להרוויח כמה אחוזים?

אם תמשיך להחזיק ב- VT אז אתה לא לוקח סיכון, מניות נשארות מניות בלי קשר למטבע.
🕒 פורסם בתאריך: 14/06/2025 16:02
ומה תעשה עם השקלים?

מתי תחזור לשוק?
🕒 פורסם בתאריך: 14/06/2025 16:22
למה למכור?

אם ברור לך שהשקל יעלה, תקנה אופציות או חוזים על שקל/דולר, עם המניות בתור בטחון. זה לדעתי הימור מסוכן, אבל אם אתה מאמין בזה אז יאללה.

לא רואה סיבה לקשור את הימורי המט"ח עם יציאה משוק המניות. זה רק מגדיל את הסיכון.
🕒 פורסם בתאריך: 14/06/2025 23:24
מחיר הקרן נקוב בדולרים עד כמה שאני מכיר, המחיר הדולרי לא השתנה מהותית השבוע, מה הכוונה הקרן קפצה?

משהו קצת שונה שנשמע לי הגיוני:

אם אתה יכול למכור בלי לשלם מס על המכירה - למכור ואז לקנות, ולקבע מחיר קנייה שקלי גבוה יותר - כדי לחסוך לעצמך מס במכירה אם השקל אכן ירד שוב.

נגיד אם עכשיו שער הVT הוא 125$ ושער הדולר שקל 3.6 (או שער VT של 460 ש"ח), וכשקניתי שער הדולר שקל היה 3 ושער הVT היה 125$ (או שער VT של 375 שח) - אני יכול למכור ולקנות שוב עכשיו, לא לשלם מס כי שער המכירה הדולרי זהה לשקלי - אבל כשאמכור (אם ישתלם לי) אוכל להציג שער קנייה שקלי גבוה יותר וככה לשלם פחות מס
🕒 פורסם בתאריך: 16/06/2025 17:13
שער הדולר עמד על 3.49 והגיע ל 3.66, חשבתי לנצל את את המצב אם הייתה המשך עלייה בשער אך זה לא התממש וירדתי מהרעיון, זה כנראה לא היה צעד חכם לבצע

אם הייתי מנסה לתזמן, הצעת פה רעיון מעניין אחר שלא חשבתי עליו, בסיטואציה שלי קניתי בשער 115$ אז כן יהיה לי תשלום מס