⬅ חזרה לאינדקס

שעבוד על צ'ק ספציפי

🕒 פורסם בתאריך: 19/06/2025 23:36
אני צריך לתת ליזם צ'ק (או תשלום אחר) בתור תשלום אחרון לדירה. יש לי טענות רבות נגד היזם (כגון פיצוי על איחור ונושאים נוספים) ביותר מהסכום שאני חייב לו.

אלא שאני לא רוצה ללכת להליך משפטי כי אז אני עלול להיתקע בלי הדירה לתקופה ממושכת (ומעוד סיבות שונות)

חשבתי ללכת על כיוון של מסירת צ'ק בנקאי ועוד לפני מימוש הצ'ק על ידי היזם להטיל עליו עיקול על הצ'ק הספציפי כדי שלא יוכל לפדות אותו עד שהנושא בינינו יוברר.

השאלות:

1. האם יש כזה דבר? או שיש עיקול כללי על חברה?

2. במידה וכן, האם אני יכול לעשות את העיקול עוד לפני המסירה ככה שאוכל לבוא לבנק שלא יממשו אותו גם אם הוא ינסה?

3. אם אחד מהתשובות היא כן, מה ההליך לעשות כזה דבר?

תודה רבה
🕒 פורסם בתאריך: 20/06/2025 09:01
צו עיקול מדבר על כספים ששייכים לגורם המעוקל.

צ'ק בנקאי הוא צ'ק שהמפיק שלו זה הבנק.

גם אם קיים עיקול על חשבון (אין כזה דבר להטיל עיקול על צ'ק מסויים), אין מניעה להפקיד אליו צ'קים . העיקול חוסם שימוש בכסף, לא הפקדה שלו לחשבון.

בלי קשר לשאלה של צ'ק, הדרך להוציא עיקול היא דרך הוצאה לפועל.
🕒 פורסם בתאריך: 20/06/2025 09:40
אפשר לקבל עיקול זמני דרך בית משפט במסגרת תביעה אזרחית. אתה צריך לעמוד בכל מיני תנאים לקבל עיקול זמני וזה נתון לשיקול דעת של בית המשפט.

עיקול דרך ההוצאה לפועל זה לצורך מימוש פסק דין או במסגרת תביעה שטרית או תביעה במסלול מקוצר - שלא נראה לי שמתאים למקרה שהוצג כאן.

לא ניתן לדעתי לעקל שיק בנקאי. אפשר לעקל נכסים של חברה וכספים וזכויות שלה.

רצוי שתשקול מסלול של מתן השיק הבנקאי ליזם, קבלת הדירה והגשת תביעה לבית המשפט. מומלץ להתייעץ עם עו"ד ולהציג בפניו את כל הנסיבות הפרטניות של המקרה שלך ולקבל יעוץ מתאים.

לא מהווה יעוץ משפטי.

אל תאמין לאף אחד באינטרנט.
🕒 פורסם בתאריך: 20/06/2025 11:02
אני לא בקיא במשפטים... אז אולי המילה עיקול לא נכונה... האם יש פתרון אחר? אולי צו מניעה להשתמשות בצ'ק?
🕒 פורסם בתאריך: 20/06/2025 11:06
אפשר עקרונית לקבל צו מניעה על הפקדת המחאה בנקאית.

לדעתי, במקרה שלך, מבלי לבדוק את העובדות והנסיבות לגופן, הסיכוי שתקבל צו מניעה במעמד צד אחד נמוך מאד עד אפסי.

לא מהווה יעוץ משפטי.
🕒 פורסם בתאריך: 20/06/2025 12:24
במידה ואתעלם מהערכה ההגיונית שלך (שלא יתנו לי צו מניעה במעמד צד אחד) הליך כזה קורה מיידית? או שאחכה חודשיים (במקרה הטוב...) לדיון?

תודה רבה
🕒 פורסם בתאריך: 20/06/2025 12:26
אתה שואל פה שאלה משפטית מאוד ספציפית, והסיכוי שמישהו כאן התנסה בכך וידע לענות שואף לאפס.

אתה צריך עו"ד ולא פורום פיננסי.
🕒 פורסם בתאריך: 20/06/2025 13:39
מבלי לדעת את נסיבות המקרה שלך, לרוב, צו מניעה במעמד צד אחד ניתן כאשר אתה יכול להוכיח בין השאר נזק בלתי הפיך, או שחייבים לשמור על מצב קיים עד הכרעה במשפט. תביעה כספית רגילה לרוב לא נכללת בסוג המקרים האלה.

בנסיבות מסוימות אפשר לקבל צו מניעה זמני תוך שעה אצל שופט תורן.

לדעתי אתה לא שם, אפילו לא קרוב.

יש לך טענות נגד הקבלן , שאם תוכיח אותם במסגרת משפט, תהיה זכאי לסעד כספי.

לא מהווה יעוץ משפטי.

אל תאמין לאף אחד באינטרנט.
🕒 פורסם בתאריך: 20/06/2025 13:49
יש לי עדויות מוסמכות שליזם אין כסף ובמידה ואתן לו את הכסף של התשלום האחרון לא אוכל לגבות ממנו סעיפים מפורשים בחוזה (וגם כספים של נושה אחר ששותף יחד איתי ונושה בו בכספים בסכום העולה על התשלום האחרון שלי)

האם זה יכול להספיק?
🕒 פורסם בתאריך: 20/06/2025 13:57
לא זוכר/ לא יודע אם נסיבות בהן ליזם אין כסף וכו' זה מספיק למתן צו מניעה זמני במעמד צד אחד.

אתה צריך ייעוץ משפטי פרטני של עו"ד שיבחון את כל המסמכים שלך ומכלול הנסיבות ויעריך את סיכויי התביעה שלך בכלל ואת הסיכוי לקבלת צו מניעה במעמד צד אחד או סעדים אפשריים אחרים.

לא מהווה יעוץ משפטי.

אל תאמין לאף אחד באינטרנט .
🕒 פורסם בתאריך: 21/06/2025 18:52
יש כאן גם שיקולים של חוסר תום לב, אתה נותן המחאה כדי לקבל חזקה ומיד רץ לקבל על ההמחאה הזו צו מניעה.

לדעתי פתרון אפשרי שרצוי שתשקול זה להפקיד את יתרת התמורה בידי נאמן צד שלישי, לקבל את החזקה, למנות בורר בהסכמה, ובהתאם לפסיקת הבורר לראות למי הולכים כספי יתרת התמורה.

לא מהווה יעוץ משפטי.