⬅ חזרה לאינדקס

דירה שנפגעת לפני מסירה לקונה

🕒 פורסם בתאריך: 23/06/2025 19:10
קניתי דירת יד שניה שאני אמור לקבל בסוף אוגוסט.

מה קורה במקרה היפותטי שבו הדירה נפגעת ואינה ראויה למגורים בזמן המסירה?

שילמתי עד כה 20% ממחיר הדירה שהיתרה ביום המסירה.

תודה לעונים
🕒 פורסם בתאריך: 23/06/2025 19:46
בדיוק קראתי על זה כתבה.

מן הסתם הקבלן יתקן את הנזקים לאחר שיקבל תשלום ממס רכוש.

העניין הוא לגבי העיכוב, כאן בית משפט יצטרך לדון האם מגיע לך פיצוי כפי שקבוע בחוק על עיכוב במסירה או לא.
🕒 פורסם בתאריך: 23/06/2025 19:53
זאת דירת יד שניה, לא מקבלן
🕒 פורסם בתאריך: 23/06/2025 19:53
דירה יד שניה מקבלן?

הרבה תלוי בחוזה שחתמתם, כח עליון על עיכוב מסירה מופיע בו?
🕒 פורסם בתאריך: 23/06/2025 19:59
מלחמות במזרח התיכון זה כוח עליון?
🕒 פורסם בתאריך: 23/06/2025 20:07
צריכים להיות 3 תנאים מצטברים לכח עליון

1. בזמן כריתת החוזה, המפר לא ידע עליו

2. באופן סביר לא יכל לדעת

3. לא יכל למנוע.

לדעתי כן, מלחמה עם איראן, למרות האיום המתמשך של 40 שנה, היא מקרה שאדם מהשורה לא יכל לדעת, ולא יכל למנוע.

כמובן שעם ריבוי המקרים בשבוע האחרון, זה יגיע לדלתות בית המשפט.
🕒 פורסם בתאריך: 23/06/2025 21:12
נראה לי שהמוכר יצטרך לתקן תוך זמן סביר ואז למסור. ייתכן שהזמן הסביר יהיה ארוך במקרה כזה.
🕒 פורסם בתאריך: 24/06/2025 20:38
סליחה, פספסתי את ה"יד שניה".

ההיגיון אומר שבמידה והנזק בר תיקון בתהליך שאמור לקחת כמה חודשים, אז העיסקה תימשך. לדעתי אין פה טעם להפעיל סנקציות עיכוב בחוזה כי לא נעשה פה משהו בזדון מצד המוכר. במידה והקונה חושש שהמוכר ייקח את הזמן עם השיפוץ, אז הוא יכול להציע לנהל את האירוע. גם ככה זה חתיכת תיק למוכר עכשיו להתעסק עם זה.

במידה והבניין מיועד להריסה, והרוכש לא רוצה להמשיך להתקדם עם העיסקה (אם לדוגמא מדובר במשקיע שקנה בתקווה שיהיה פינוי בינוי אז זה אחלה קיצור דרך לאקזיט עבורו), אז מן הסתם צריך לפרק את החבילה, לחזור אחורה למצב ש-2 הצדדים היו ביום חתימה על החוזה (להשיב כספים ולהסיר הערות אזהרה).

המוכר יצטרך לכלכל את צעדיו מכאן. בין אם זה למצוא קונה לדירה במצבה הנוכחי ובין אם זה להמתין לשיקום/הקמה של הבניין החדש.
🕒 פורסם בתאריך: 24/06/2025 23:16
לא ברור לי שיש בחוזה לקונה זכות לעשות פעולה כזאת בלי לפצות את המוכר.
🕒 פורסם בתאריך: 25/06/2025 00:11
אם המוכר לא יכול לספק את התמורה עליה התחייב, יתכן שזו עילה לביטול העסקה.
🕒 פורסם בתאריך: 25/06/2025 21:02
ברור שאין לו זכות, אבל צריך גם להפעיל הגיון סביר:

1. המוצר שחתמתי עליו ביום חתימת החוזה הוא לא אותו מוצר שאני אקבל אחרי שהמוכר יסיים לתקן אותו. אם קנית ממני רכב, סיכמנו על מחיר, בדרך לדואר להעברת בעלות הרכב נפגע. לפי העקרונות שלך אני יכול לתקן את הרכב ואתה תשלם לי את המחיר שסגרנו לפני התאונה.

2. גם לקונה נגרם נזק כי המוכר לא יספק את המוצר בתאריך שאליו הצדדים כיוונו. אם המוכר יתעקש לקיים את החוזה, הקונה יכול להתעקש לקיים את תנאי הקנס על איחור במסירה. אם נדרש שיפוץ רציני זה יכול לעלות למוכר עשרות ואף מאות אלפי שקלים.

3. המוכר יכול לנצל את השיפוץ שנכפה עליו כדי להעלות את ערך הדירה.
🕒 פורסם בתאריך: 26/06/2025 07:20
מן הסתם לכל צד יש עורך דין. זה תלוי במה כתוב בחוזה.

גם אולי הפתרון הכי טוב לסיטואציה הוא לתקן על חשבון המוכר כמה שיותר מהר (ושהקונה בוחר את סגנון הגמר של הדירה). המוכר יקבל פיצוי מהמדינה.