⬅ חזרה לאינדקס

מחשבות על השקעה בדירת 2 חדרים

🕒 פורסם בתאריך: 04/07/2025 17:04
הייתה לי שיחה עם חבר לגבי השקעה בדירת 2 חדרים באזורי הלווין של תל אביב (בת ים, הרצליה, פתח תקווה, קריית אונו, גבעת שמואל . . .),

דיברנו על האם זו יכולה להיות השקעה בעייתית ואשמח לדעתכם:

1.חשש לתחלופה גבוהה של שוכרים - אם זה זוג אחרי הילד הם יצאו, סטודנטים יעזבו בסוף התואר, רווק גם יעזוב אחרי זוגיות/ילדים

2.סחירות של הנכס ועליית שווי הנכס - בהסתכלות על מדלן/דירובוט ואחרים, אני לא רואה הרבה קניה של דירות כאלה וגם כשיש קניה אז בהפרשים בין השנים השינוי במחיר הוא זניח (אני מפספס פה?)

אני חושש שלדירות האלה אין הרבה קונים אז גם קשה להיפטר מהם

3.ערבונות וביטחונות של השוכרים - גם אם הדירה תהיה בשכונה טובה, כנראה הפרופיל של השוכרים לא יהיה יותר מידי גבוהה מה שיקשה על קבלה של ביטחונות טובים ואולי גם ההכנסה לא תהיה יציבה

מה דעתכם?
🕒 פורסם בתאריך: 05/07/2025 16:00
ברור שיותר בטוח דירת 3 חדרים ומעלה …

אבל באיזור המרכז 2 חדרים , אני לא כל כך חושב שזה סיכון .

זה לא שקנית בדימונה .

וחוץ מזה, סטודנטים תמיד יהיו , רווקים תמיד יהיו….

גרושים שלא ממש צריכים להביא את הילדים לביקורים…גם יש .

בקיצור, אני לא חושב שזה כזה מהווה שיקול
🕒 פורסם בתאריך: 05/07/2025 21:22
לדעתי אין סיכון כלל, דירות 2 חדרים במרכז הן סופר מבוקשות (הגיון בריא בלבד).

לגבי מחסור בקונים, נראה לי שאולי אתה מבלבל סיבה ומסובב, אולי יש מחסור במוכרים? אולי הדירות הללו כל כך אטרקטיביות לשוכרים שהבעלים לא מוותרים עליהן בקלות?

קבלנים כבר לא בונים דירות 2 חדרים כמו שהיה לפני 40 שנה. גרושים, רווקים צעירים, זוג חברים, זוגות צעירים בתחילת בדרך, קשישים, סטודנטים, אפילו עובדים זרים, כולם מעוניינים בדירות קטנות במרכז, מחיר השכירות יחסית זול, ואולי אפילו התשואה על ההשקעה גבוהה יותר מאשר על דירה גדולה.
🕒 פורסם בתאריך: 07/07/2025 10:02
כנראה לא יהיה לך שוכר שישאר 15 שנה רצוף, אבל שוכר טוב ל3-4 שנים כשהוא סטודנט... מה רע?

- אם אין מספיק בטחונות לבן אדם, אתה מתחיל לקחת בטחונות מההורים שלו. אם זה לא מספיק, אתה לא משכיר לו.