⬅ חזרה לאינדקס

אסטרטגיית תמחור: להתחיל נמוך או להתחיל גבוה

🕒 פורסם בתאריך: 24/07/2025 09:05
מתכננים בקרוב למכור דירה ומתלבטים עם איזה מחיר לפרסם אותה.

אין באזור המון תחלופה של דירות ויש בדירה כמה מאפיינים יחודיים כך שאין מחיר שוק מובהק.

בהנחה שלהערכתנו טווח המחירים הסביר הוא בין L ל- H, האם הייתם יוצאים עם H ויורדים לפי הצורך, מתחילים עם L ומנסים לתמחר בין קונים שונים ולעלות, או משהו אחר?

במקרה הספציפי אין לחץ של זמן לתהליך (בחישוב כלכלי, אם בכלל ניתן לביצוע, צריך כמובן לקחת בחשבון את עלות המימון).
🕒 פורסם בתאריך: 24/07/2025 09:12
זה קצת בעיה, איך אתה מתמחר בין קונים? אם קונה אומר לך שהוא מעוניין, מה תגיד לו, שיחכה עד שתקבל עוד הצעות? זה לא רציני.

גם אני במצב דומה, החלטתי להציע במחיר שהוא מספיק טוב עבורי.

אם אין לחץ זמן אז התשובה היא H, הסיכון הוא שתשרוף את המודעה בתור מישהו שלא מחובר למציאות. אז השאלה היא בכל זאת עד כמה אתה רוצה למכור.
🕒 פורסם בתאריך: 24/07/2025 09:20
נכון, קצת בעיה, אבל לא בלתי אפשרי.

אפשר להגיד שתנתן תשובה סופית תוך שבוע, אפשר למשוך קצת זמן בדיון על תנאי התשלום, עד שעורך הדין הכין את הטיוטה של ההסכם ...

ובזמן הזה אומרים למתעניינים אחרים שכבר יש הצעה במחיר הזה ושאם הם מעוניינים המחיר כרגע הוא L+קצת

וכך הלאה ...
🕒 פורסם בתאריך: 24/07/2025 09:41
מדיונים דומים הבנתי שיש בזה אלמנט של סיכון (חוסר תום לב, אם בזמן עריכת החוזה אתה מוכר למישהו אחר).

פוטנציאל להסתבכות מיותרת.
🕒 פורסם בתאריך: 24/07/2025 10:53
מניסיון של מתווכים: הייתי מתחיל גבוה אבל לא בצורה מוגזמת, אולי 5 או 10 אחוזים מעל מחיר השוק.

אנשים ממש אוהבים להרגיש שעשו עסקה טובה אם הצליחו להוריד את המחיר אז תן להם את התענוג הזה
🕒 פורסם בתאריך: 24/07/2025 11:09
עם יש לך סבלנות תחכה לקונה הנכון ובזמן הנכון אתה אף פעם לא יכול לדעת מי יתלהב על הדירה ומתי

אני הייתי ממליץ לך לעשות שיפור קוסמטי קטן מה שמאוד משביח הערך וגם עושה את המוצר יותר מבוקש מה שיכול להשפיע על המשך זמן עד שימכר

כמובן בהתייעצות מושכלת
🕒 פורסם בתאריך: 24/07/2025 12:19
יש לך גם הנחה סמויה שיבואו הרבה אנשים רציניים תוך שבוע, זו לא התקופה הכי טובה למכור דירה
🕒 פורסם בתאריך: 24/07/2025 14:18
לא יודע לגבי קונים רציניים בתקופה הזו, אבל אני יכול להבטיח לך שיהיו הרבה טלפונים ממתווכים שיש להם "קונה רציני" והם מעוניינים לבוא לראות את הדירה.

כמובן שיגיעו לבד ויבזבזו לך את הזמן בלשכנע אותך שכדאי לך לחתום איתם חוזה בלעדיות.

מניסיון, אם אתה לא מעוניין במתווך, רשום במודעה "ללא תיווך ולא מעוניין במתווכים".

כל מתווך כמובן מוזמן להגיע רק עם לקוח.

נסה לתמחר בהתחלה גבוה, לגשש את השוק, ברגע שתוריד קצת את המחיר אחרי כמה שבועות/חודשים זה יכול להביא תנועת קונים שמרגישים שיש מישהו לחוץ, תנצל את המומנטום...