⬅ חזרה לאינדקס

האם זה הזמן בשבילי להיכנס לנדל"ן?

🕒 פורסם בתאריך: 23/08/2025 17:45
בן 28 רווק גר אצל ההורים (שווי דירה 1 מיליון) שנה הבאה עתיד לסיים את לימודי התואר הראשון ולהרוויח בהתחלה 8 נטו. אין לי הון עצמי/פנסיה/קרן השתלמות.

אני מחפש דירת 2 חדרים חדשה ובאזור שלי אין בכלל חוץ משתי פרויקטים בעיר מסוימת שלא אציין את שמה. המחירים הם 1.9+-

עכשיו מועד אכלוס של שתיהם הם 2027 ואני מפחד שהדירות האלה יחטפו לי ובגלל שאין בכלל דירת 2 חדרים אני ארגיש שפספסתי את ההזדמנות.

בגלל זה אני שוקל לקנות עכשיו כשאוכל לעשות בה שינויים (לשדרג אותה) כשהיא עוד לא נבנתה ולא כשהיא תהיה גמורה ואני לא אוכל לעשות בה שינויים.

בכללי כשאני רואה דירה אני לא מתכנן לקנות אותו כי אני יודע שעכשיו זה לא הזמן אבל יש לי FOMO מלהפסיד דירה באזור מבוקש יותר מאיפה שאני גר כעת

חשבתי למשכן את הבית של ההורים (לא כל כך בדקתי איך זה עובד) ואת היתרה לקחת משכנתא עלי כי אני רווק ואני אעבוד הרבה שעות

מה דעתכם?
🕒 פורסם בתאריך: 23/08/2025 19:29
נשמע לי שאתה במצב של 0 ש"ח הון עצמי + ללא גב כלכלי מהבית. נוסיף על כך שאתה טוען שאופק ההשתכרות שלך נמוך (8 נטו).

בעיני זה לא סיטואציה להשקיע בנדל"ן.

1. סיים את הלימודים

2. תתחיל לעבוד ולהגדיל את ההכנסה והתזרים השוטף שלך.

3. תחסוך כל שקל, כדאי להשקיע בהתחלה בשוק ההון בתקווה שתראה מזה תשואה ותקבל קצת בוסט לחסכון.

4. וודא שמקום העבודה שלך ממקסם את ההפרשות לקרן השתלמות ולפנסיה, זה כסף נוסף שתוכל למנף עליו בהמשך.

5. תחשוב איך אתה מגדיל את ההכנסות שלך, בין אם עוד עבודה, בין אם יוזמה כלשהי, בין אם הגדלת השכר.

חוץ מזה שאתה טוען שיש לך FOMO ובגלל זה דחוף לך להשקיע בנדל"ן. לא ככה ניגשים להשקעות נדל"ן, בטח ובטח ללא גב פיננסי כלל.

לא מייעץ כלום,

בהצלחה !
🕒 פורסם בתאריך: 23/08/2025 22:48
אהלן לוקי,

עונה כיועץ ובעלים של חברה לייעוץ משכנתאות.

לא הייתי משעבד את הדירה של ההורים בשום מצב. אתה בן 28, ויהיו עוד הזדמנויות בעתיד.

האם נכון לך לסכן את ההורים שלך, אם משהו קטן בתוכנית שלך לא יעבוד? קודם תיכנס לעולם העבודה ותכיר אותו, תשתשתפף, תחשוב איך להגדיל את ההכנסה שלך.

חשוב שתדע, שזה גם מאתגר לקבל משכנתא כשאין לך רקע תעסוקתי מספק.

את הדירה הראשונה שלי קניתי בגיל 33, הייתי שמח כמובן לקנות מוקדם יותר, אבל העולם לא בורח לך.

בהצלחה,

אייל מפינוויז
🕒 פורסם בתאריך: 23/08/2025 23:29
חשבת עד הסוף?

בחישוב הכי גס שיש....

אתה זקוק ל 2 מליון שקלים, כלומר משכנתא 2 מליון, ל30 שנה תשלם כל חודש כנראה מעל 10 אלף החזר.

תוכל לקבל משכנתא כזאת רק אם יש לך הכנסה חודשית נטו של מעל 25 אלף.

צריך משכורת ברוטו של 50 אלף לחודש.
🕒 פורסם בתאריך: 24/08/2025 03:11
אתם צודקים זה הייתה מחשבה פזיזה שעברה לי בראש כתוצאה מפרויקט שראיתי.