⬅ חזרה לאינדקס

קושי במשיכת כספים מברוקר זר לחשבון הבנק !!!

🕒 פורסם בתאריך: 04/09/2025 14:11
שלום וברכה לכל החברים !

משתף בסיפור שלי למען האמת זה ממש מדאיג וצריך להדאיג כל אדם שחושב להיות משקיע ארוך טווח לאורך שנים .

היה לי חשבון במשך שנים באינטראקטיב ברוקרס בחול (לא אינטראקטיב ישראל) הייתי חוסך ומשקיע כל חודש סכומים בין 1200 -3000 שח ומדי פעם הכנסתי סכומים יותר גדולים לפי כספים שהיה לי או שהצטברו לי בחשבון .

במשך השנים הצטבר שם סכום של כ200 אלף שקל כרגע אני מנסה למשוך את הכסף חזרה לארץ על מנת להפקיד לברוקר ישראלי והבנק מסרב לקבל את הכספים ...

אציין שמדובר בחשבון יחסית צעיר בן שלש שנים והפקדתי אליו משני בנקים חשבון קודם שהיה לי וסגרתי והחשבון הזה .

הבנק הזה רואה בעיניו הפקדות שוטפות לברוקר והתנהלות סבירה ותקינה מאד .

שלחתי להם אישור ניהול חשבון מהברוקר אמרתי להם אני יכול לשלוח לכם דוח מסחר ודוח על הפקדות שהיו לברוקר וגם אתם רואים בעצמכם שאני חוסך כל חודש עקבי ומשקיע ולכן מובן מאד מה מקור הכספים אבל הבנק בשלו לא מוכן לקבל את הכסף אחרי המון גילגולים בין מנהלים הם הסכימו אם אני יביא להם מסמך חתום מרואה חשבון שהוא יודע מה מקור הכספים ושכל הכספים הגיעו ממקור כשר ושהרווחים ודווחו כחוק (שזה בדיחה כי אני לא חייב בדיווח עדיין כי ביצעתי מכירה רק עכשיו )

בקיצור ממש ממש קשה להוציא את הכסף חזרה מהברוקר ...

בהתחלה חשבתי שהבעיה היא כיוון שמדובר בברוקר מחול ולכן הם מערימים קשיים אבל לאחר שיחה עם מנהלים לא היה הבדל וגם ברוקר ישראלי הייתי צריך להתרוצץ אותו דבר וזה בלאגן אחד שלם .

ברגע שזה קרה לי עלה בי פחד גדול להיות משקיע ארוך טווח קשה לי מאד להאמין שמשקיע שחוסך עקבי במשך שלושים שנה , כל חודש , ומדי פעם מפקיד עוד סכומים שהצטברו לו, וצבר במשך השנים כמה מליונים פלוס רווחים ,בעוד 30 שנה שארצה למשוך את הכסף לא בטוח בכלל שיהיה לי דפי חשבון ואסמכתא על כל העברה (וגם אם יהיה לא מעניין אותם הם רוצים לדעת שהכסף הגיע אליך בצורה חוקית ) ובכלל לא נדבר מה יהיה החוק בעוד 30 שנה בטח יותר גרוע ...

אשמח מאד לשמוע מחכמת ההמון ...

תודה רבה !
🕒 פורסם בתאריך: 04/09/2025 14:22
1. נסה בבנק אחר.

2. תתחיל במשיכות קטנות יותר מ- 200K כדי שלא יעשו בלאגן.
🕒 פורסם בתאריך: 04/09/2025 14:37
קודם כל תודה רבה אכן ננסה .

דבר שני עיקר השאלה שלי הייתה לעתיד היום אני צעיר אני מתכנן להמשיך להפקיד במשך עשורים קדימה ממש מלחיץ אותי מה יהיה אחרי שהגעתי ליעד ואני רוצה להנות מהכסף היום שזה טרי ויש לי תיעודים מקשים ממש ממש על החיים .

דבר כזה מאד מערער אותו ואת הביטחון שלי
🕒 פורסם בתאריך: 04/09/2025 14:40
אם יש לך מיליונים בחול אז אתה גם מגיש דוחות כל שנה וסביר להניח שיש לך רואה חשבון.

ברגע שיש לך רואה חשבון אז אין בעיה, הבנק נותן לך איזה טופס למלא, להחתים את הרו"ח ואז אין בעיה לקבל את הכספים.

בכל מקרה בדרך כלל משיכות בסכומים נמוכים עוברים מתחת לרדאר.
🕒 פורסם בתאריך: 04/09/2025 14:41
200 זה סכום עצום, וזה אמור להדליק לכל השכירות שיושבות שם את כל הנורות, וגם שיחה מקצינת הציות.

רובן לא ראו מעולם יותר מ10k פלוס בעו"ש שלהן.

תכנס רגע לראש של הפקידה
🕒 פורסם בתאריך: 04/09/2025 14:44
אני משכתי 271000 להבינלאומי בלי עיכובים (אבל כן שלחתי להם את אסמכתת ההעברה מייד אחרי שביצעתי אותה בIB).
🕒 פורסם בתאריך: 04/09/2025 14:45
מה אתה מקשקש?

אגב אתה לא חייב את הבנק בכלל, אתה יכול להעביר ישירות לברוקר.
🕒 פורסם בתאריך: 04/09/2025 14:57
האם זה תקף רק לכסף בחול?

אני מכיר שני מקרים -

מבוגרים שהעבירו כסף משמעותי בגיל מאוחר לברוקר ישראלי - האם תהיה להם בעיה למשוך בחזרה את הכסף?

אנשים שהפקידו לברוקר ישראלי בגיל צעיר (18) סכומי ירושה שקבלו

בשני המקרים לא היו דוחות כי לא היה צורך ולא היה רואה חשבון.

תודה על העזרה והתשובות.
🕒 פורסם בתאריך: 04/09/2025 15:00
לא.

אני מכיר מספר מקרים של אנשים שההורים העבירו להם סכום כסף משמעותי (עזרה לקניית דירה) והבנק עשה להם בעיות ודרש כל מיני מסמכים ואישורים על מקור הכספים.

כאשר 2 חשבונות הבנק (של השולח ושל המקבל) הם חשבונות בנק ישראלים
🕒 פורסם בתאריך: 04/09/2025 15:01
בעיקר, בסכומי כסף גדולים צריך הסברים, לא משנה מאיפה הוא מגיע.

כל מקרה לגופו, גם כשאתה אומר "בעיות" זה לא באמת בעיה, הכל בר פתרון בעזרת רו"ח או עו"ד בהנחה והכל חוקי.

היוצא דופן זה קריפטו מחו"ל, זה כבר בעיה.
🕒 פורסם בתאריך: 04/09/2025 15:02
יש הבדל בין שכיר שמעביר. ולבין מי שמעביר מחשבון שמוגדר עסקי או תאגיד
🕒 פורסם בתאריך: 04/09/2025 15:36
שאלת תם.

למכור מניות בברוקר -> למשוך כסף מברוקר לבנק - מצריך הוכחות

אבל להעביר תיק מניות מברוקר -> לבנק -> מכירת מניות -> כסף ישר בחשבון - זה בסדר בלי הוכחות?
🕒 פורסם בתאריך: 04/09/2025 16:58
מברוקר זר? לא.
🕒 פורסם בתאריך: 04/09/2025 16:58
התכוונתי ישראלי
🕒 פורסם בתאריך: 04/09/2025 17:03
סביר להניח שלא יהיה בעיה אבל בסכומים גדולים יכולים לבקש ממך כל מני מסמכי כסת"ח.
🕒 פורסם בתאריך: 04/09/2025 19:52
אני מאמין שבסוף יש גם השפעה לחשבון הכללי שלך בבנק.

יש הבדל בין חשבון שנכנס כל חודש כמה עשרות אלפים במשך כמה שנים.

לבין חשבון שבקושי מגרד את ה 10 אלף בחודש.
🕒 פורסם בתאריך: 04/09/2025 20:59
לא הבנתי למה אסמכתת העברה מ-IB עוזרת לבנק לאשר את ההעברה, הבנק הרי יודע מאיזה חשבון מגיע הכסף, לא?
🕒 פורסם בתאריך: 04/09/2025 21:08
האסמכתא מעידה שיש לך שם חשבון על שמך, והכסף נמשך ממנו ולא מועבר מצד ג'.
🕒 פורסם בתאריך: 04/09/2025 21:16
IB שולחים את הכסף מחשבון מרכזי על שמם.
🕒 פורסם בתאריך: 04/09/2025 21:28
בהשקעה פאסיבית "רגילה" אין כל צורך להיעזר ברו"ח, יש שירותים כמו אלפי למשל. ואז מה תייעץ למשקיע פאסיבי שרוצה למשוך מהחשבון שלו (שמכיל מיליונים כי הוא חסך 30 שנים)?
🕒 פורסם בתאריך: 04/09/2025 21:34
אם לי היו מליונים בחשבון השקעות הייתי משלם 1500 שח לרואה חשבון שייעץ לי.
🕒 פורסם בתאריך: 04/09/2025 21:47
זה גם קטע פסיכולוגי.

מקרה א:

רונית, פקידה זוטרה בבנק החרטטנים, רואה פתאום העברה גדולה, חוששת לאשר, אין לה כח לברר בדרג גבוה - הכי קל, מבקשת מסמך.

אתה לא מבין מה היא רוצה ממך, רונית מרגישה איזה תדר שאתה 'משחק אותה'.

רוצה אישור רו"ח, וכשאתה מתווכח - היא רק תתבצר בעמדתה.

מקרה ב:

רונית פקידה זוטרה בלה בלה, מקבלת הודעה מלקוח, עם עדכון על העברת סכום גדול, פלוס איזה מסמך מקושקש שאין לה כח לעבור עליו.

איזה תת-מודע משדר לה: מישהו אמין, טרח לעדכן - ויש איזה כסת"ח שלא ממש מעניין אותה.

יאלה, מאושר.
🕒 פורסם בתאריך: 04/09/2025 22:02
לשכור רו"ח או עו"ד או גם וגם.
🕒 פורסם בתאריך: 04/09/2025 22:10
אני חושב שבעתיד (על זה שאל פותח האשכול) - זה יהיה צרת רבים.

היום הציבור הפשוט, שלא מתעסק עם רו"ח - אבל יש לו סכומים ענק מהשקעה פאסיבית (ועוד בחו"ל) - הם לא רבים.

עוד שני עשורים, זה כבר יהיה ציבור גדול - והבנקים יתנהלו בהתאם.
🕒 פורסם בתאריך: 04/09/2025 22:23
אתה חושב שהבנקים יתחילו לעבוד יותר טוב גם עם אזרחים אמריקאים? D:

לא שאני כל כך בטוח מה זה אומר בפועל.
🕒 פורסם בתאריך: 05/09/2025 01:12
לא, כי שם הבעיה שלהם פרקטית:

הכאב ראש שלהם מהדד סם - לא גורם להם להתאהב בלקוחות אמריקאים.
🕒 פורסם בתאריך: 05/09/2025 10:00
לא רוצה לחשוף סכומים אבל בא נדבר באופן תארוטי :

אדם פשוט שמפקיד כל חודש בין 2000-3000 שח פלוס הון התחלתי של מאה או מאתים אלף שקל אין שום סיבה שלאחר עשור יצטבר לו יותר ממליון ואני הייתי על המסלול הזה באינטראקטיב הפקדתי כל חודש והכל .

במקרה העברתי את הכסף כרגע כי חשבתי לעבור לתעודה שיקלית מבחינת מיסוי ועוד כמה סיבות .

אז נגיד אני חושב על עצמי בעוד עשור הייתי בבעיה ואני לא רואה איך רואה חשבון יכול לפתור את הבעיה .

מגיע אליו אדם עם כמה מליונים בחול אומר לו תחתום שהכסף הזה לגיטימי והוא פשוט יחתום ?

גם בהנחה שאני יציג לו מסמכים והכל בהנחה שלא שמרתי דפי חשבון בנק ותיעוד על העברות הוא יסכים לחתום ?

ושאלה נוספת בהנחה שכן שמרתי אסמכתאות כמו במקרה הנוכחי שהבנק לא מעניין אותו והוא מסרב בכל אופן לקבל את הכסף אז להוציא כסף מברוקר זר ולכאורה הקושי גם קיים בברוקר ישראלי , אני יצטרך לשלם כמה אלפים טובים במקרה הטוב ?
🕒 פורסם בתאריך: 05/09/2025 10:24
אתה לא צריך שכל הרו"ח בארץ יסכימו לחתום לך, אתה צריך רק אחד. אתה צריך לשלם לו על לעשות לך DD וסביר להניח שיגבה פרמייה.

הכל תלוי בנסיבות אבל בגדול כן.
🕒 פורסם בתאריך: 05/09/2025 10:48
אז זה בעיה רצינית .

לא ראיתי שמזהירים ממנה או מלמדים איך להתכונן אליה
🕒 פורסם בתאריך: 05/09/2025 12:22
לרוב האנשים זאת לא באמת בעיה.

אם אתה חוסך "סולדי" (כלומר ברוח הפורום, לפרישה מוקדמת) לא תמשוך יותר מכמה אלפי ש''ח כל חודש (אולי עשרות אלפים בודדים). זה לא משהו שיגרום לבעיה.

אם אתה סוחר אקטיבי ומעביר סכומים מאוד גדולים סביר שגם ככה יש לך כבר רו"ח.

כמות האנשים שמצד אחד אין להם רו"ח ומצד שני מושכים סכומים כלכך גדולים במכה היא יחסית קטנה
🕒 פורסם בתאריך: 05/09/2025 13:26
אם תמשוך 20k לחודש, לא יעקמו את האף בבנק?
🕒 פורסם בתאריך: 05/09/2025 13:31
אולי הם יעקמו חד פעמית (או בראשונה, או מתישהו בהמשך כשתעבור את ה"תקרה" שלהם), לא כל הבנקים ולא בכל הסניפים, וכנראה הנהלים גם משתנים בזמן.

במידה וכן, תביא להם את הכסתח שהם מבקשים, ואם יקשו יותר מדי תעבור בנק.

פתרון סביר בעיניי: אשראי אמריקאי לחלק/רוב ההוצאות.

והבנק שמח לקבל אליו 20K לחודש, הוא לא יעקם את האף, הוא רק יוודא שאף רגולטור לא יקפוץ עליו.
🕒 פורסם בתאריך: 05/09/2025 13:32
לא.

אבל אם אתה רוצה ללכת על בטוח תתחיל מלמשוך כמה אלפים ותגדיל את הסכום לאט לאט.
🕒 פורסם בתאריך: 05/09/2025 14:37
קרא לך משהו דומה לחשבון אמריקאי? ( אם זה סוטה מנושא השרשור אז תתעלם )
🕒 פורסם בתאריך: 05/09/2025 14:40
לא.

ויצא לי למשוך סכומים לא קטנים בכלל.
🕒 פורסם בתאריך: 05/09/2025 14:44
בתקופה לפני שIB אפשרו לשלם אשראי ישירות מאצלם, הייתי מעביר 3,000-5,000 דולר לבנק שלי כל חודש (במשך 3 שנים בערך).
🕒 פורסם בתאריך: 05/09/2025 18:08
יש היה בדיוק אותו סיפור עם בנק דיסקונט העברתי מאינטראקטיב 100k והם ביקשו שאני יחתים רו"ח על מסמך שאני מדווח על זה מס סירבתי

והם דחו את הבקשה. וגם אני הגשתי להם אישור חשבון מאינטראקטיב וזה לא עזר.

מה הפתרון היותר טוב לבעיה?

ואגב הבנק גובה לי מלא כסף על העברות האלה למשהו יש פתרון אחר או דרך להזיל את העליות?
🕒 פורסם בתאריך: 06/09/2025 09:33
לא לעשות את זה

תמיד לעבוד עם הבנק, לבדוק אם יש מסמך אחר שיניח את דעתם.

במצב חרום לעבור בנק. לא כולם ככה.

לעבור בנק. בלאומי והבינלאומי לא גובים.
🕒 פורסם בתאריך: 06/09/2025 15:59
אצל הברוקר Charles Schwab אפשר לפתוח Schwab One International Brokerage Account ואיתו ניתן לקבל כרטיס Visa Debit (גם ללא -אזרחים אמריקאיים). עם הכרטיס הזה ניתן לבצע חיובים ישירות מהחשבון בחו"ל (לא בדקתי עמלות, מרווחי המרה וכו')
🕒 פורסם בתאריך: 07/09/2025 08:57
בהמשך להודעה הקודמת: מסתבר שבשימוש בכרטיס הנ"ל אין עמלת המרה של מט"ח: דולר- ש"ח (FTF=Foreign Transaction Fee) אבל המרה מתבצעת לפי השער הרגיל של של ויזה שיוצר עלות בסביבות 1% לעומת השער במסחר השוטף.
🕒 פורסם בתאריך: 07/09/2025 10:02
הרבה פחות מזה.

בעבר זה היה באזור ה 0.1-0.2%. מאז המלחמה התנודות בשער גדלו מה שהגדיל את המרווח, אבל עדיין לא לרמה של 1%.
🕒 פורסם בתאריך: 08/09/2025 00:06
שאלה קטנה.

כל הבעיות שמתוארות כאן הם רק בברוקר חוץ או שגם בברוקר ישראלי יכול להיות שהדרך חזור של הכסף תהיה מלווה בקשיים?
🕒 פורסם בתאריך: 08/09/2025 11:08
לכל הממליצים לנסות למשוך לחשבון בנק אחר סכומים קטנים :

מה ההגדרה של סכומים שעוברים מתחת לראדר ?

יש לי מספר חשבונות בנק אם אני ימשוך לכל בנק סכום של כעשרים אלף שקל באותו יום זה יהיה בעיה או שאין סינכרון ?

ומתי אוכל למשוך שוב סכום זהה ? המטרה לרוקן את החשבון באינטראקטיב

ברגע שהכסף שמשכתי בחשבון הסכומים הקטנים אני יכול מיד להעביר אותו לברוקר ישראלי או שזה יהיה בעיה ?
🕒 פורסם בתאריך: 08/09/2025 11:32
אם הערך הזה היה ידוע, אז לא היה שום רדאר לעבור מתחתיו. :)

אם המטרה שלך לרוקן, ממש לא הייתי משחק משחקים. הייתי פונה לבנק ומבקש מהם מה הם צריכים לראות בשביל שאוכל להעביר.

לרוב אישור ניהול חשבון + הצהרה שתגיש דוח שנתי במועד מספיקים.
🕒 פורסם בתאריך: 09/09/2025 12:32
הבעיה שהם רוצים שאני יחתים רואה חשבון ולמיטב הבנתי זה כרוך בתשלום מכובד .

מדובר בסכום של מתחת ל200 אלף שקל בגלל זה אני שואל
🕒 פורסם בתאריך: 09/09/2025 12:35
תגיד להם שאף רואה חשבון לא מסכים לחתום לפני הגשת דוח שנתי + מועד הגשת הדוח השנתי הרלוונטי טרם הגיע + אתה מן הסתם תגיש את הדוח ותשלם את המס בזמן + הכספים/נכסים תמיד היו בחשבונות במוסדות ישראליים ואמריקאיים מפוקחים.

תגיד להם (ואם מבקשים תראה) שיש לך אסמכתאות לכל ההעברות לחשבון + הפעולות בחשבון עצמו.

אם עדיין לא מסכימים, תעבור בנק (תבהיר להם שזה שהם לא מוכנים לקבל כסף כשר לא מאפשר לך להמשיך איתם).
🕒 פורסם בתאריך: 09/09/2025 14:24
אם המטרה הסופית שלך זה להעביר כסף לברוקר ישראלי, אז אולי כדאי לך 'לפתוח' את החשבון שלך שם, ולנייד ישירות מ IB לברוקר.
🕒 פורסם בתאריך: 10/09/2025 10:04
תפנה לפניות ציבור של הבנק בתלונה. מניסיון, זה מקצר תהליכים וגם פותר בעיות שסניפים לא יודעים איך לפתור. אם לא תקבל מענה, תפנה לפניות ציבור של בנק ישראל, תוך שאתה מציין שפנית לפניות ציבור של הבנק אך לא קיבלת מענה.
🕒 פורסם בתאריך: 10/09/2025 14:53
השאלה האם זה ייכנס לו בלו"ז.

פניות הציבור לא תמיד עונים תוך 24 שעות, לפעמים יותר בקטע של 45 ימי עסקים.
🕒 פורסם בתאריך: 10/09/2025 16:07
"פניית ציבור" הן יחידות נפרדות עם סמכויות אסקלציה ו SLA שונים לגמרי מ"מסלולים רגילים". למעשה לסניפים המקומיים אני באמת SLA לסגירת בקשות ופניות. כמה פעמים כבר קרה לי שהסניף שלי סימן "הפנייה טופלה" ורק בעל פה הבנקאית אמרה שהיא "תנסה לבדוק את הנושא".

בקןפ"ח מכבי, בסוגיה מסוימת, הסניף המקומי טירטר אותנו במחדש 3 חודשים. פניות ציבור סגרו את הטיפול תוך יומיים אחרי הפנייה.

בבנק הפועלים, הסניף הקבוע התברבר בטיפול במשך מספר שבועות. פניות ציבור סגרו את הטיפול יום אחרי הפנייה.
🕒 פורסם בתאריך: 10/09/2025 20:57
ענין של מזל.

אני לדוגמא, ממה ששיתפתי בשעת מעשה:
🕒 פורסם בתאריך: 14/09/2025 18:33
האם בכלל יש אפשרות למישהו אחר, שאינו בעל החשבון, להפקיד כספים לחשבון שלי בברוקר זר?

כמדומה שלא

אז למה הבנק צריך 'אישור' שהכסף הזה הגיע ממני
🕒 פורסם בתאריך: 14/09/2025 19:17
טכנית כן, הם פשוט לא ממש אוהבים את זה ובדרך כלל ידחו את ההעברה אבל לא תמיד.

כי החשבון בדרך כלל לא על שימך אלא על שם הברוקר.
🕒 פורסם בתאריך: 14/09/2025 19:47
כי אולי הכנסת לברוקר כסף מחשבון בנק זר שלך בחו"ל?

כל עוד וזה חשבון על שמך, IB למשל יקבל את הכסף מכל בנק בעולם.
🕒 פורסם בתאריך: 14/09/2025 19:57
בברוקר זר באופן כללי?

כמובן. אין שום חוק שמונע את זה.

ספציפית הנהלים הפנימיים של IB לא מאפשרים את זה. אבל אתה לא יכול לצפות מהבנק שלך לעקוב אחרי הנהלים הפנימיים של כל ברוקר בחו"ל ולהתאים את נהלי הבנק באופן אישי לכל ברוקר בחו"ל.
🕒 פורסם בתאריך: 14/09/2025 22:29
אז מה באמת יעשה אדם שהפקיד כל חייו לברוקר ישראלי או חוץ ורוצה למשוך מליון במכה? ולא רוצה לשלם כמה אלפי שקלים לרואה חשבון שבכלל לא ברור שיחתום לו כי אין לו שום דבר להוכיח ביד. (את החשש של הבנק אני בהחלט מבין, אבל בירוקרטיה צריכה לתת מענה להתמודד מולה).
🕒 פורסם בתאריך: 15/09/2025 12:59
בגדול הבעיה הגדולה יותר היא מברוקר זר ,אבל בחודשיים האחרונים אני בבירורים גם מול כמה בנקים וגם עם אנשים שמבינים קצת בנושא וגם מברוקר ישראלי יש בעיה חמורה למי שאין שום שרשרת היסטורית של תיעוד על איך הכסף הזה נצבר ,גם מברוקר ישראלי למרות ששם אין לי נסיון

מה שיצא לי שחייב לשמור תיעוד כמו יומן לדוגמא שמתעד מאיפה הכספים ,מאיזה חשבונות בנק ומה מקור הכספים ,במקביל לשמור חוזים ואמסכתאות על כספים שקיבלת ,ובמקביל לשמור דפי חשבון בנק כל הזמן ודפי תנועות והפקדות לברוקר !

בלי זה משקיע רגיל שאין לו רואה חשבון צמוד שהוא מגיש לו דוח כל שנה יהיה בבעיה !
🕒 פורסם בתאריך: 15/09/2025 13:57
נשמע הזוי.

יש לך מידע אם הבעיות קיימות בהשקעה בתיק מסחר דרך הבנק עצמו?
🕒 פורסם בתאריך: 15/09/2025 14:13
מניסיון אישי: מי שרוצה להעביר כספים מחשבון בחו"ל לבנק בארץ שווה לו לדבר עם מנהל הסניף מראש ולקחת בחשבון שזה עלול להמשך כמה שבועות טובים וזה גם אם יש לו רואה חשבון וגם אם יש לו אסמכתא על מקור הכסף שנמצא בחשבון בחו"ל.
🕒 פורסם בתאריך: 15/09/2025 15:00
סורי אבל זה בולשיט

הברוקרים הגדולים בארץ עובדים במערכת סגורה, לכל חשבון ברוקראז' יש חשבון בנק ש"מוצמד" אליו, אפשר להפקיד לברוקר רק ממנו ואפשר למשוך מהברוקר רק אליו. בכל מקרה שמירה של תדפיסי חשבון וסטייטמנטים זה חלק מהיגיינה פיננסית בריאה ומי שאין לו את זה יכול לבוא בטענות רק לעצמו
🕒 פורסם בתאריך: 15/09/2025 15:30
זה ברירת המחדל, אבל לא האופציה היחידה.

למשל כשאני עברתי חשבון בנק, נאלצתי להפוך את חשבון הברוקר ל'חשבון פתוח' ע"י זיהוי פנים אל פנים / שליחת מסמכים חתומים ע"י עו"ד.

גם מי שרוצה לנייד ניירות ישירות מברוקר לברוקר לא דרך בנק, עושה את זה.

כך שזה וודאי לא כלל גורף.

משכך, לא ברור האם יש לבנק איך לדעת ולבדוק את מצב החשבון ברוקר שלי - האם הוא פתוח או סגור.

(מנגד, לכא' זיהוי פא"פ נועד בדיוק עבור זה, מניעת הלבנת הון, כך שואלי זה גם מספק את הבנק, מסופקני)

בכל מקרה, כמובן לא באתי להעיד שאכן יש בעיות במשיכה מברוקר ישראלי.

אלא רק לגבי הטיעון הזה.
🕒 פורסם בתאריך: 15/09/2025 15:59
אצלי יש את זה מובנה בחשבון של הברוקר

חשבתי שזה משהו שיש לכולם
🕒 פורסם בתאריך: 15/09/2025 18:54
מעניין איזה סוג של מסמכים צריך לשמור בשביל להיות מכוסה מכל מקרה שלא יהיה.

אני רואה שחלק מהברוקרים הזרים מספקים רק מסמכים של תאריכי העברות וסכומים, אבל לא מספרי בנק.

אפשר עקרונית אם שילוב של מסמכים מכל חשבונות הבנק ההיסטוריים ושל הברוקר הזר להוכיח את זה, אבל זה לא בדיוק אישור רשמי שאומר "כל ההון כאן הגיע מחשבונות בנק של לקוח x"
🕒 פורסם בתאריך: 15/09/2025 19:24
ואם החלפתי חשבון בנק ?

אני חודשיים בבירורים של הנושא ויצא לי בוודאות שגם בחשבון בישראל יהיה בעיה בייחוד שאנחנו מדברים כאן על טווח של שלושים שנה , הדגשתי מפורש שלכאורה יהיה פחות בעיה בברוקר ישראלי אבל זה לא המקרה שלי ולכן אני לא יודע בוודאות ,בכל מקרה שתיפתי וכתבתי על מנת שהחברים ידעו להיזהר
🕒 פורסם בתאריך: 15/09/2025 22:23
תודה על העלאת המודעות, אבל לא הבאת שום פיתרון ברור.

מה בדיוק הבנק מבקש ומה בדיוק אני צריך לעשות כמשקיע ארוך טווח בכסף כשר ונקי צריך לעשות היום בשביל שיהיו הוכחות בעוד שלשים שנה?
🕒 פורסם בתאריך: 16/09/2025 09:12
פיתון ברור אין ....

זה משתנה בין בנקים בנק פפר לדוגמא הסתפק במקור הכספים לדוגמא שלחתי לו חוזה על מכירת נכס ובמקרה הכסף הזה נכנס ויצא מלאומי אז הם בדקו את זה ,בנק פאגי לא מוכן להכנס בכלל לדיון מבחינתו הוא רוצה רק רואה חשבון שיחתום על הכל .

,ומי יודע מה יהיה עוד 30 שנה .

כן כתבתי מה ההתנהגות הפיננסית שתעזור בוודאות למה שלא יקרה יהיה לך תיעוד ומסמך לשלוף .
🕒 פורסם בתאריך: 16/09/2025 13:23
עשיתי את זה בעבר

הייתי צריך לקבל כספים מלקוח זר והדרכתי אותו להעביר דולרים לחשבון שלי בib

כמובן הכל דווח לרואה חשבון כחוק

מול ib - מילאתי מראש טופס דיווח הפקדה ובהערה להעברה הוא שם את מספר החשבון בib והשם שלי
🕒 פורסם בתאריך: 16/09/2025 14:16
יש אינפורמציה לזה באתר שלהם?
🕒 פורסם בתאריך: 16/09/2025 14:55
הפוך. באתר כתוב שהם לא מוכנים לקבל מצד ג (להוציא מוסדות אמריקאיים, כמו משכורת ממעסיק, החזר מהIRS, קצבאות SSA).

מנסיון, העברות חד פעמיות מצד ג כנראה שיתקבלו.
🕒 פורסם בתאריך: 16/09/2025 15:45
צודק, מהניסיון שלך סכומים נכבדים? או מוגבל?
🕒 פורסם בתאריך: 16/09/2025 15:56
דוגמא:

אמא שלי קיבלה 150,000 דולר מאחיה (בזמנו חשבתי שזה עבר מתחת לרדאר בגלל שיש להם שם משפחה משותף, אך כבר שמעתי על מקרים שלא בהכרח).

לא חושב שאפשר לבנות חוקיות מהדוגמא, מה גם שהם בטח משנים את הסכום/כמות העברות שמרים אצלם דגל מעת לעת.
🕒 פורסם בתאריך: 16/09/2025 16:37
הבעיה היא אחרת: פעולות מסוימות שאתה בא לעשות (למשל ניוד ני"ע), קרה לי שהCOMPLIANCE מתעורר ומתחיל לשאול שאלות על על מיני העברות שקיבלת בעבר הרחוק (הלכו איתי 5 שנים אחורה לפחות).
🕒 פורסם בתאריך: 16/09/2025 17:04
והספיק להם התיעוד? או שחסמו את החשבון?
🕒 פורסם בתאריך: 16/09/2025 17:09
מן הסתם כל מקרה לחודו, תודה רבה.
🕒 פורסם בתאריך: 16/09/2025 17:10
לא היה צריך תיעוד כזכור לי, הייתי צריך הסבר מניח את הדעת לגבי כל העברה, היום אולי הדרישות הוחמרו.

זה היה גם לגבי העברות לצד ג' שהיה אפשרי בזמנו.

לא חסמו חשבון.
🕒 פורסם בתאריך: 16/09/2025 17:15
כן אני מעריך שיש overlap אם מה שהיה מקובל בזמנו.