⬅ חזרה לאינדקס

שאלות לגבי זכיה בהגרלת המשך של "דירה בהנחה" בעקבות ביטול של זוכה אחר

🕒 פורסם בתאריך: 07/09/2025 14:27
היי,

קיבלתי הודעה שזכיתי בהגרלת המשך של "דירה בהנחה" בשל ביטול זכייה של זוכה אחר ונמצאתי זכאי לבחור דירה.

פרטי ההגרלה

יישוב: קדימה-צורן

מקום זכיה בהגרלה: 337

מחיר למטר: 18,642 (ללא מע"מ וללא הצמדה)

קבלן: ספייס בניה וייזמות בע"מ

תאריך זכיית הקבלן במכרז: 20/9/2022

מצב היתר: החלטת ועדה עבור 120 דירות

דירות בפרויקט: 108

דירות לזכאים בהגרלה: 86

יש מספר נושאים שלא לגמרי מובנים לי ואשמח לשמוע את חוות דעתכם לגביהם:

1) איך זה מסתדר למעשה שיש 86 דירות לזכאים ואני במקום 337 לבחירת דירה? האם יתכן מצב שבו לא תיוותר לי דירה לבחירה למרות שזכיתי בהגרלה? כלומר, האם למעשה אני צריך שעוד 251 איש יוותרו על זכות הבחירה שלהם על מנת שאזכה בפועל בדירה בפרויקט?

2) בהערות ההגרלה כתוב ש"המחיר המוצג הוא לפני הנחה. סכום ההנחה במסלול זה עומד על 20% ממחיר הדירה המוצג (כולל מע"מ) או 300,000 ₪, הנמוך מבין השניים."

אם אני מבין נכון את ההערה, המשמעות היא שמדובר בסה"כ בהנחה של עד 300,000 ש"ח על הדירה שאבחר. אני צודק?

3) איך אוכל לדעת אם ההנחה מסעיף 2 משתלמת, כלומר איך ניתן לאמוד את הכדאיות הכלכלית של זכיה כזאת?

4) זה לא מוזר שהקבלן זכה במכרז לפני 3 שנים ועדיין נערכות הגרלות המשך לפרויקט? האם זה מעיד על עיכוב בפרויקט או על חוסר כדאיות שלו? האם יש אפשרות לדעת לפי מצב ההיתר הנוכחי מתי הדירה תהיה מוכנה (פחות או יותר)?

5) במקביל להגרלת ההמשך הנ"ל נרשמתי לעוד 3 יישובים במסגרת ההגרלה האחרונה. אם אוותר כרגע על הזכיה בהגרלת ההמשך, יש לי סיכוי תיאורטי לזכות עדיין באחת מ-3 ההגרלות הנוספות שנרשמתי אליהן או שהן "אבודות"? (ההרשמה להן נסגרת ב-14.9.2025)

תודה
🕒 פורסם בתאריך: 07/09/2025 14:36
תכנס ל"זכיות שלי" באתר מחיר למשתכן ותראה מה מיקומך. יכול להיות ש 337 היה המיקום הראשוני שלך ומאז היו ביטולים, כלומר מי שהיה ברשימת ההמתנה בחר לוותר, או שזכית כבן מקום. תדביק את הפרטים משם אם לא מסתדר.

לא. אתה מדבר על הנחה ביחס למחיר השוק. ההערה הנ"ל מדברת על הנחה ביחס להצעת היזם הזוכה במכרז היזמים שנערך לפני שלוש שנים. לא מכיר את ההגרלה שלך, אבל בהגרלות אחרות המחיר למטר מלכתחילה יכול לבטא הנחה של 15-20% ממחיר השוק.

אם יש כבר תוכניות, תסתכל על מאפייני הדירה ותשווה לדירות בשוק החופשי.

לא מכיר את הפרויקט הזה, אבל בדרך כלל הגרלות המשך קורות רק לאחר בחירת הדירות. מציע לך לחפש קבוצת ווטסאפ או פייסבוק של ההגרלה הספציפית, יהיה שם מי שיודע הכל.

לפי מיטב ידיעתי, אם אתה זוכה כל ההרשמות שלך מתבטלות. ואם אתה נרשם, ההרשמה שלך מתבטלת. תבדוק אם אתה עדיין רשום עליהן.
🕒 פורסם בתאריך: 07/09/2025 15:26
זה המיקום שלי כרגע (קיבלתי את ההודעה על הזכיה הבוקר). אני לא בן מקום. איך זה מסתדר שאני במיקום 337 לבחירת דירה אם יש רק 86 דירות בפרויקט? האם זכיה בהגרלה לא מבטיחה למעשה דירה ואת האפשרות לבחור אותה?

איך ניתן לדעת אם יש כבר תוכניות?

צודק. ראיתי עכשיו שמצבי ב-3 ההגרלות האחרונות שנרשמתי אליהן הינו "הוסר - עקב זכיה".

אני תוהה אם הרישום אליהן חוזר באופן אוטומטי במידה ואוותר על הזכיה הנוכחית (לפני מועד סיום ההרשמה כמובן).
🕒 פורסם בתאריך: 07/09/2025 15:30
זה לא המיקום כרגע, זה המיקום בהגרלה.

כרגע קיבלת הודעה שזכית, כלומר נכנסת לתוך 86 הזוכים.

לא אוטומטית, אבל השאלה אם תספיק לוותר על הזכיה ולהרשם מחדש לפני 15 באוקטובר
🕒 פורסם בתאריך: 07/09/2025 15:38
הבנתי. זה מבלבל כי אני מופיע לצד המספר 337 תחת העמודה "מיקום לבחירת דירה", לכן לא הבנתי איך יתכן שיש כל כך הרבה מועמדים לבחירת דירה אם יש רק 86 דירות.

להבנתי ההרשמה להגרלה האחרונה נסגרת כבר ב-14.9.2025 אז יש לי אפילו פחות זמן, אבל אוכל לבדוק את זה עם החברה. תודה
🕒 פורסם בתאריך: 07/09/2025 16:31
עכשיו אני רואה שמדובר במספר מצומצם יותר של דירות ושנותרו רק הדירות הגדולות:

נותרו 23 דירות -

6 חדרים - נותרו 4 דירות פנויות - מחיר החל מ-3,650,036 ש"ח

5 חדרים - נותרו 15 דירות פנויות - מחיר החל מ-2,652,425 ש"ח

4.5 חדרים פנטהאוז - נותרו 4 דירות פנויות - מחיר החל מ-2,856,166 ש"ח

אצטרך לבדוק מה מחיר השוק לדירות כאלה ביישוב... על פניו נראה שהן די יקרות.

צודק, האריכו את משך הרישום להגרלה עד אמצע אוקטובר.

נאמר לי גם שאוכל לבטל את הזכיה ולחדש את הרישום לשלושת היישובים שבחרתי לפני הזכיה. לטענתם לוקח לביטול הזכיה 3 ימי עסקים להתעדכן במערכת.
🕒 פורסם בתאריך: 07/09/2025 22:11
מצד אחד, אני מבין למה ביטלו - נותרו דירות יקרות ולא ברור כמה הנחה הן מגלמות על מחיר השוק. רוב האנשים שמחפשים לעשות כסף ותו לא במחיר למשתכן מנסים לקחת מינוף מקסימלי על דירות ב 1.2-1.5, מה שמאפשר לך להביא מהבית 100-300 אלף שקל בלבד. לא מתאפשר ברמות המחירים שאתה מתאר. ההצעות לא אטרקטיביות מבחינה מימונית.

מצד שני, צריך להבין בכמה נמכרות דירות כיום. אם גם ככה רצית לרכוש דירה באזור, אז זאת יכולה להיות אחלה הזדמנות לקבל הנחה על משהו שגם ככה היית עושה, במידה ואתה יכול להרשות לעצמך כמובן.
🕒 פורסם בתאריך: 19/12/2025 09:00
מה החלטת בסוף?

אגב תהייה- למה עושים בעצם הגרלות המשך לדירות האלה ולא פונים באופן מסודר לפי התור למי שהוגרל אחרי כל המבטלים?
🕒 פורסם בתאריך: 19/12/2025 09:50
ויתרתי על הזכיה לאחר שצללתי יותר לעומק פרטי הדירות המוצעות.

להבנתי עושים הגרלת המשך במידה ונותרו דירות בפרויקט לאחר שמי שהוגרל בהגרלה הראשונית ויתר או לא עמד בתנאים, לפי התקנון של הפרויקט.
🕒 פורסם בתאריך: 19/12/2025 13:13
מבצעים הגרלת המשך אחרי שכמות גדולה של זוכים מרשימת ההמתנה מוותרים על הזכיה. יש כנראה איזשהו גבול לכמות הזוכים שהקבלן פונה אליהם (בסוף יש עשרות אלפי משתתפים ברוב ההגרלות, זה לא סביר לדרוש מהקבלן לעבור אחד אחד עד אינסוף).
🕒 פורסם בתאריך: 19/12/2025 15:57
אם ניגשת להגרלות אחרות האם המיקום שלך בהן מוחזר לך לאחר הויתור? כי מי שזוכה המיקום שלו מוסר מכל ההגרלות שהשתתף בהן.

עושה שכל אבל גם פה הסצנריו חוזר על עצמו ונראה שהיו לא מעט ביטולים של זוכים עד שהגיעו לפות"ש..זה פשוט תמוה שמפעילים את כל האופרציה במקרים כמו יחידה אחת של דירה, כמו שקורה עכשיו באחת מהגרלות ההמשך בדימונה.
🕒 פורסם בתאריך: 19/12/2025 16:03
המיקום שלי בהגרלות אחרות לא הוחזר באופן אוטומטי לאחר הויתור, הייתי צריך להירשם להן מחדש.