⬅ חזרה לאינדקס

זוגיות, נישואין והקמת משפחה

🕒 פורסם בתאריך: 01/10/2025 11:43
שבוע טוב לכולם,

ותודה מראש על מי שיקדיש זמן לקריאת הפוסט הזה. אני יודעת שפוסטים מהסגנון מפורסמים בדרך כלל בקבוצות וידויים, אבל יודעת שנישואין הם בין ההחלטות הכלכליות החשובות שנעשה בחיים שלנו, ורוצה לקבל עצות קצת יותר רציניות.

אני אישה בת 27, בעלת תואר בכלכלה בהצטיינות יתרה וקריירה יציבה ומתפתחת, קוראת של המשקיעה במשך שנים.

אני לא יכולה להגיד שאני חיה את חיי בסגפנות מושלמת וחיסכון אגרסיבי: רכשתי דירה, אני מוציאה אחוז מסוים מהתקציב שלי על מותרות, רכשתי לאחרונה רכב קטן.

ועם זאת, אני מחושבת כלכלית ומנתבת כל שקל שאני מרוויחה למקום הטוב ביותר. אני מצליחה לחסוך בסביבות 50% מהמשכורת שלי כל חודש.

כנראה שהחוסר הגדול בחיי, בשלב הזה, הוא זוגיות.

מניסיון עבר אני רואה שהדגשים שאני שמה בבן זוג הם היותו יציב, מוביל, חזק, דומיננטי, ויכול להשרות עליי תחושת ביטחון. דמות של מאצ'ו אבל מאוד רגיש ומתחשב.

לאחר קשרים עם גברים בגילי, בשנים האחרונות הצרכים האלו הובילו אותי לקשרים עם גברים מבוגרים ממני בעשור, גרושים עם ילדים.

הקשר האחרון הסתיים ממש לאחרונה, אבל במהלכו עלו לי הרבה דאגות כלכליות מכניסה לנישואין כאלו. איך מנהלים יחד תקציב? כמה בעצם אני "גוזלת" מהילדים העתידיים שלי?

וכמובן, אופי הגברים שאני בוחרת. אני שמה דגשים על נושאים שהם לא התנהלות כלכלית נכונה.

שניהם התנהלו כלכלית באופן יחסית ממוצע. חיים באוברדרפט קטן ועם הלוואות קטנות שממשיכים לשלם אותן. אין תפיסה של צורך להדק חגורות, ההוצאות לא משתנות במקרה הזה.

אין היכרות עם שוק ההון ועם חיסכון, יש נטייה להתקדם לכיוון עצמאי (הקמת עסק או סטארטאפ).

מה שמעלה שאלות נוספות: כמה אפשר "להתחנך" כלכלית בשלב הזה? הם שמחו לקבל ממני עצות כלכליות, אבל האם אופי שכזה היה מאפשר להם להפקיד בידי האישה שלהם עניינים הכלכליים?

ושאלה נוספת, בנוגע לאורח החיים שאני יכולה לבחור לעצמי. אני נהנית בקריירה, יש לי סיפוק, אני מאוד מצליחה שם ואני מקבלת הרבה הערכה. אבל מרכז החיים שלי יהיה בית, משפחה וילדים. שני הגברים האלו הציעו לי מודל של עקרת בית, תוך הבנה שזה לא בהכרח מה שיתאים לי. הם ידעו שאני חייבת לאתגר את המוח שלי, לשאוף ולרוץ קדימה.

ביני לבין עצמי אני תוהה מה יהיו ההשלכות של מודל כזה. כלכלית אפשר לחשב שהוא לא משתלם ברמות השכר שלי והאופק של הקריירה, אבל קשה לכמת את העובדה שהילדים יאכלו ארוחת צהריים בבית ולא יהיו זרוקים בצהרון. גם אפשרי לתכנן תקציב משותף במקרה הזה עם הקצאות לבזבוזים לכל צד ואפשרי לתכנן הסדר גירושין שלא ישאיר אותי בלי כלום.

אבל בצד האישי, איזו דוגמה אתן לילדים שלי? איך הבעל שלי יראה אותי, האם יזלזל? האם אני אוכל "לאתגר" את עצמי? האם אוכל לא להישחק כשאני המטפלת העיקרית בילדים, יום ולילה, ולא מ9 עד 5 כמו עבודה רגילה?

האם יש כאן נשים/גברים שבחרו במודל הזה ורוצים לחלוק מהתובנות שלהם?

שוב - תודה למי שקרא ולמי שרוצה לחלוק תובנות.

קחו בחשבון שהלב שלי עוד שבור מהפרידה האחרונה אז - go easy on me...
🕒 פורסם בתאריך: 01/10/2025 13:21
מרגיש לי שאת מציבה את זה כאופציות בינאריות:

הגשמה מקצועית או עקרת בית

אבל יש אופציות ביניים. אפשר משרה חלקית ואפשר גם לא לעבוד אחרי שהילדים נולדים ולחזור למשרה מלאה כשהם גדולים יותר.

אחד הדברים היפים בצבירת הון זה היכולת לשינוי מינונים בקריירה לאורך החיים. במקום 100% משרה על פני 40 שנה אפשר לבחור שנתיים בלי עבודה בכלל. או חמש שנים ב50% משרה וכן הלאה. כסף נותן גמישות.

אגב, כאבא לשני ילדים קטנים אני מאושר שיש צהרון. זה גיל מתיש ואני שמח להוציא חלק ממטלות ההורות למיקור חוץ.
🕒 פורסם בתאריך: 01/10/2025 14:20
מחזק את מה ש @משה כתב,

ובנוסף יש מקצועות של משרה מלאה שהם יחסית תואמים לחופשות ולשעות של הילדים - משרות בחינוך, משרות אם.

על זה הייתי חושב עוד קצת, מישהו גדול בעשור נמצא במקום אחר בחיים ובטח עם הוא גרוש עם ילדים,

הוא תמיד יהיה עם הילדים שיש לו מהאישה הקודמת, ישלם עליהם (סביר להניח גם אחרי תקופת המזונות), יהיו לו את ה"צלקות" שלו מהמערכת יחסים הקודמת.
🕒 פורסם בתאריך: 01/10/2025 14:28
סליחה על השאלה, מי הם בכלל??

אם את זו שיודעת לחסוך וחשוב מכך לנהל תקציב והתנהלות נכונה (עבור כולם), מה שברור מדבריך שהם ייכשלו בו, למה שאת תהי עקרת בית?

במיוחד לאור כך שאת אומרת שהעבודה מהנה, את מקבלת הערכה ואתגר. אם הם לא סגורים על עצמם, לא יודעים לנהל ולהתנהל, למה שהם יעשו את זה?

אין שום סיבה שתוותרי על עצמך, עתידך התעסוקתי והכלכלי. אני מבין שזה מוקדם, אבל אולי זה לטובה שזה נגמר.

"בידי אישה" - אני לא אישה וזה צורם לי.

מאחל לך שתמציאי זוגיות טובה ומלאת הערכה. עם גבר שתרגישי בנוח לשוחח איתו על דברים כאלו ולא אחד שתחששי ממנו בגלל שאת אישה.

נ.ב - גדלתי לזוג הורים שקרעו את התחת במשרות מלאות+. אמא (איכשהו) הצליחה לגרום לכך שלא היה לנו חוסרים מעולם. לא באוכל ולא בשום דבר.

אני לא הייתי מצליח לעשות מה שהיא עשתה עבורנו, אבל זה אפשרי. גם במשרה מלאה.

נ.ב 2 - צהרון זו לא מילה גסה ויכול להיות אפילו נחמד :)
🕒 פורסם בתאריך: 01/10/2025 14:40
אני ילד מ"פרק ב" של ההורים שלי. אבי ז"ל היה מבוגר ב-14 שנה מאמא שלי והנישואין שלהם היו מאושרים. העלית דגל אדום פוטנציאלי, אבל זה לא תמיד ככה. זה שיש ילדים מזוגיות קודמת זה פוטנציאל לסיבוכים, נכון, אבל יש כל כך הרבה זוגות "סבוב ראשון" שחיים בזוגיות אומללה, כך שלא הייתי פוסל דווקא על בסיס זה. אם הוא בן אדם טוב, לא חמדן, לא נצלן, זה מה שחשוב.
🕒 פורסם בתאריך: 01/10/2025 14:47
במקרה שלי אישתי היא הצד בזוגיות שלא מתעניין בשום נושא כלכלי. אם תשאלי אותה איפה קרן הפנסיה שלה או אם יש לנו או אין לנו קרנות כספיות אין לה מושג וגם לא מעניין אותה. אם תעשי סקר בפורום הזה, אני בטוח שתגלי לא מעט זוגות כמונו. זה מתסכל שהיא לא מתעניינת, אבל לשמחתי היא לא בזבזנית, ואנחנו רוב הזמן רואים עין בעין את המטרות העתידיות שלנו.

תמצאי מישהו שיש לו סט ערכים זהה לשלך מבחינת יחס לכסף ושיש בינכם יחסי אמון. אם הוא לא מבין בענינים הכלכליים, זה לא משנה. אם הוא סומך עלייך לקבל החלטות בזוגיות, זה יהיה גם בצדדים הכלכליים.
🕒 פורסם בתאריך: 01/10/2025 16:40
1.אדם שתופס את עצמו דומיננטי, רוצה לידו מישהו לא דומיננטי.

את עצמאית, חכמה, קרייריסטית, דואגת לעתידך - איך יצא שאדם דומיננטי כמוך רוצה לידו מישהו יותר דומיננטי?

זה דיסוננס שאני פוגשת לא מעט כשמדובר באישה דומיננטית. נדמה שהדומיננטיות היא משהו שנכפה עלייך ורק מחכה לחזור להיות האישה הקטנה, האם זה כך?

2. מאצ'ואיסטים רגישים זה פרדוקס. רק בסרטים ובספרים רומנטיים אפשר לחבר בין השניים.

3. גבר מבוגר? הוא מראש תופס את עצמו מנוסה יותר ולכן גם חכם יותר. אם הוא גם טיפוס דומיננטי ומאצ'ו - הלך עלייך :)

אני בזוגיות כבר 40 שנה עם גבר שצעיר ממני בכמה שנים. בתחילת הדרך הוא העריץ אותי ובהמשך התאזנו. הוא הפך להיות גבר-גבר (מופנם, שתקן, גאון טכנולוגי, ידי זהב, לא בוחל בעבודות הבית והחלפת טיטולים, אופנוען, טיילן, התנדב ליחידת חילוץ והצלה שנים רבות, חבר טוב, אבא וסבא נהדר). שנים רבות אני הייתי אשת הכלכלה-בנק-ביטוחים-בריאות וכל שאר הפרוצדורות בבית. בעשור האחרון הוא החליף אותי חלקית לבקשתי.

4. גבר הציע לך מודל כלשהו שלא מתאים לך? איך זה בכלל הגיע לזה שהוא מציע? כל אחד מבני הזוג אמור לבחור את בחירותיו תוך הסתנכרנות לגבי לו"ז ושת"פ ותוך הבנה משותפת לצרכי משק הבית, הילדים והזוגיות. ואפילו, שוד ושבר, מותר לשנות בחירות במהלך החיים.
🕒 פורסם בתאריך: 01/10/2025 17:39
תודה על התגובה! העלית פה כמה דברים שחשוב לי להבהיר:

1. נדמה שהדומיננטיות היא משהו שנכפה עלייך ורק מחכה לחזור להיות האישה הקטנה, האם זה כך? - אני דומיננטית בחיים המקצועיים שלי. בחיים האישיים שלי, אני מאוד אוהבת וזקוקה למקום של "האישה הקטנה". אין לי בעיה להגיד שיש לי את הצורך להיות עם גבר שיודע להוביל, לקחת יוזמה ועם זאת להגן עליי ולהתחשב.

2. מאצ'ואיסטים רגישים זה פרדוקס. רק בסרטים ובספרים רומנטיים אפשר לחבר בין השניים - לא מסכימה. (לא רוצה להסכים?) הייתי עם כאלה. (ואיפה הם היום?)

4. זה עלה בתור אופציה בשיח על חיים משותפים. הראשון ידע שזה לא ילך לכיוון הזה כי אני צריכה להגשים את עצמי, והוא קיבל את זה וידע שיהיה לו מספיק כסף כדי להביא עזרה לבית. השני הציע את זה לתקופה קצרה וגם המודל ההופכי היה אפשרי בעיניו (הוא בבית, אני עובדת).
🕒 פורסם בתאריך: 01/10/2025 17:41
גם שפרשתי מוקדם

והייתי כל יום "בבית" אז הילדים שלי הלכו לצהרון

יש בזה הרבה צדדים חיוביים בעיקר בדגש החברתי

בתקופה הזאת באמת כל יום היית מוצא ילד אחד לפני הצהרון ומבלה איתו כמה שעות לבד אחד על אחת בזמן דייט יעודי שלנו שהוא גם היה בוחר ומתכנן איתי מראש...

וכן היו לנו תקופות שעלות הגנים והצהרון היו יותר גבוהים מהמשכורת של אישתי

לא ראינו בזה שום דבר רע

זה בגדול לתקופה קצובה ומאוד קצרה בפרק הזמן של "החיים" / "חיסכון"

הערכים שהילדים קיבלו מזה לדעתנו עולים על הרווח מלהישאר איתם בבית

כן חופשות לידה התחלקנו (הרוב אישתי אבל גם אני תמיד לקחתי חודש חודשיים) ונשארו איתם לרוב עד גיל שנה

אחרי זה לדעתנו ילד די צריך חברה ובטח ביחדים ראשונים זה מאוד חשוב להשוואה לקבוצת השווים בעיקר בשביל להעלות על בעיות רפואיות/ התהגותיות שלפעמים לא שמים לב בבית

בתכנון נכון כלכלית הכל מתאפשר ואפשר להגיע לכל מטרה. כל עוד זה עבודה משותפת ויש הסכמה על הדרך (אחוז חיסכון / הוצאות)

מי תכלס עושה את הבירוקרטיה ואיזה דרך הכסף יושקע זה הזנב שמקשקש בכלב ולא באמת משנה לדעתי

בהצלחה
🕒 פורסם בתאריך: 01/10/2025 18:37
להוביל מה?

ליזום מה?

להגן עלייך מפני מה?

ומנגד - את לא רוצה גם ליזום, להוביל, להגן ולהתחשב? זה אמור להיות הדדי כל העסק הזה.

אגב, זכורה לי כתבה מלפני כמה שנים על נשים קרייריסטיות שמשתכרות הרבה, ובבית היה להן טרור כלכלי והן שתקו הרבה שנים.

בימינו יש לא מעט עבודות שאפשר לעשות אותן חלקית מהבית וזה מתאים מאד למשפחות צעירות.

הכלה שלי עובדת 2-3 ימים מהבית וגם הבן הצליח להוציא יום-יומיים מהבית בתקופות מסוימות.

לא הכרחי שאחד ישאר בבית, וצהרון הוא בסך הכל שנ"צ במעון/גן במקום בבית ונותן מרווח נשימה לזוג.
🕒 פורסם בתאריך: 01/10/2025 18:47
קשה לי להסביר. אני חושבת שזה דחף נקבי-קמאי שאנחנו מתקשות להיפטר ממנו גם בעת שבה אנחנו עצמאיות. הרי אני לא באמת זקוקה לגבר שיצוד בשבילי ויגן על הילדים מפני פנתר, and yet, אני (ורוב הנשים?) נמשכות לגברים גבוהים מאיתנו, מבוגרים מאיתנו, עם מבנה גוף גדול ועבר קרבי.

זו המשיכה הבסיסית שלי - אני רואה דומיננטיות כמצוותת לגבריות, וקשה לי להסתכל על עצמי כעל הצד הדומיננטי בקשר. ברור לי שאני עצמאית, יכולה להוביל וגם עושה את זה, אבל אני צריכה "גבר". מצטערת אם זו הגדרה מעגלית או בליל של מילים. אני מניחה שאת מבינה, בטח אם ציינת שנתקלת בנשים עם אותן הנטיות...

ניסיתי גם להילחם בהן ולצאת עם גברים פחות דומיננטיים. לא מתפתחת משיכה מינית. בשלב מסוים הבנתי שאני מעדיפה לצאת עם גבר דומיננטי שאני נמשכת אליו ולהסתכן בx, y, z, מאשר לותר על המשיכה, לאנוס את עצמי כל לילה במשך חיי הנישואין שלי, וכנראה עדיין להסתכן באותם דברים.
🕒 פורסם בתאריך: 01/10/2025 20:19
את צריכה קודם כל להחליט מה את רוצה, קריירה או עקרת בית, ורק אחר כך לחפש מישהו שמחפש ״אותך״.

כמובן שדברים משתנים במהלך החיים, אבל לפחות תביני מי ומה הרצונות שלך מעצמך עכשיו.

סיכוי לא קטן למירמור אם וכאשר תמצאי שאת משלמת את החובות האילו, ואולי גם עוד דברים.

כנ״ל.

נראה לי שגבר שמחפש אישה שתחלוק איתו את האחריות לפרנסה סביר שירצה גם להשתתף בגידול הילדים.

קודם כל חובה לבחור גן וצהרון שלא יגרמו לך להרגיש שהילדים ״זרוקים״ .

כששני ההורים עובדים הם יכולים להעסיק עזרה. מכיר: מטפלת עד גיל שלוש, משהי שמקבלת את הילדים מבית הספר בצהריים ומכינה להם אוכל וגם שף שבישל ארוחות בריאות לכל המשפחה.
🕒 פורסם בתאריך: 01/10/2025 20:24
אני כל-כך מבוגרת שאני יכולה לספר לך מה קרה עם אותם זוגות.

בכל אופן, הזוגות שאיתם אני בקשר עד היום הם שיוויוניים מאד ואף אחד לא דומיננטי על פני רעהו, או מדוייק יותר - כל אחד דומיננטי בתחומים אחרים בזוגיות.

חברה טובה שלי התגרשה מבעלה הדומיננטי כשבגיל 50+ העזה סוף סוף לעמוד על דעתה ורצונותיה ואפילו לכעוס עליו.

חברה אחרת התחתנה עם בן זוג נמוך ממנה (אבל גאון והייטקיסט וטייס) ולימדה אותו במהלך השנים להעריך את יכולותיה הכלכליות.

רוב החברות שלי אכן עברו תקופות שפחות עבדו בפול גז, ואחת מהן אפילו בחרה לגדל את הבנות ולהיות עקרת בית עד שגדלו.

זאת רשימת מכולת חסרת משמעות, בסוף צריך לחיות עם אדם בשר ודם בדיוק כמוך. כדאי מאד שהערכים, התרבות והאישיות יתאימו לחיי היומיום ולא לפנטזיה הוליוודית.
🕒 פורסם בתאריך: 01/10/2025 20:54
משיכה פיזית/מינית, היא לא דבר רציונלי שניתן לכופף ולעשות עליה משא ומתן.

אגב יצא לי להכיר גברים דומיננטיים, שיודעים גם להיות מתחשבים ורגישים כשצריך.
🕒 פורסם בתאריך: 01/10/2025 20:58
תודה על התגובה הזו. על שני החלקים שלה. לפעמים אני מאשימה את עצמי על המשיכה שלי
🕒 פורסם בתאריך: 01/10/2025 21:05
רק שימי לב שאת בוחרת "בדומיננטי" הנכון.

חלק מהם לדעתי, נוהגים כך כתוצר של חוסר ביטחון עצמי והם מנסים לפצות על כך.

מתוך סקרנות הדומיננטי הזה מבחינתך, הוא צריך להיות גם אדם מוחצן?
🕒 פורסם בתאריך: 01/10/2025 21:11
הגברים שיצאתי איתם ראו אותי, נתנו לי את המקום שלי ולא ניסו לדרוס אותי. העריכו אותי מאוד בתור אישה ואמרו הרבה פעמים שאני הרבה יותר חכמה מהם. אני לא חושבת שהיה שם אלמנט של חוסר ביטחון מהצד שלהם. (אני לא מנסה לעשות גלוריפיקציה לקשרים האלו. יש סיבות שהן הסתיימו, אבל הן לא בגלל ה"טייפ" של הבן אדם (אני מקווה).)

הוא לא צריך להיות מוחצן. הוא צריך להיות בטוח בעצמו ולהקנות לי יציבות וכתף להישען עליה במידת הצורך. מבחינה חיצונית אני חושבת שההעדפה היחידה היא משיכה לגברים עם מבנה גוף גדול ועם הרבה כוח פיזי. יכול להיות שהרבה יותר גברים עונים על ההגדרה הזאת מלבד ה"מאצ'ו" ההוליוודי...
🕒 פורסם בתאריך: 01/10/2025 21:41
נכון, אבל היא לא מספיקה כדי לייצר זוגיות לאורך זמן, כי מטבעה היא דועכת במהלך השנים ודברים אחרים הופכים לחשובים יותר. בטח כשמדובר על הקמה ותיחזוק משפחה.
🕒 פורסם בתאריך: 01/10/2025 21:43
מסכים, מצד שני אולי חייבים בשלב הראשוני משיכה מינית ופיזית כדי להגיע שלמים ומתפקדים לשלב השני בו הנושא כבר פחות רותח.
🕒 פורסם בתאריך: 02/10/2025 02:07
רק לחדד ולהבהיר שרוב בנות ה 27 לא מוצאות את עצמן עם מאצ'ואים גרושים עם ילדים, מבוגרים מהן בעשור, עם אוברדראפט בבנק שמציעים להן בתחילת הקשר להיות עקרות בית.

להערכתי זה לא מצב מאוד שכיח.

משמע, השאיפה שלך לדומיננטיות גברית מעט שונה משל רוב בנות גילך.

בנוסף אני רוצה לציין שגבר עם חובות, עם אוברדראפט ועם תשלומי מזונות שמציע לך בתחילת הקשר לגדל את הילדים מבלי שתצטרכי לעבוד הוא אולי מאצ'ו ודומיננטי אבל לדעתי הוא לא בהכרח אחד שמצטיין בתוכניות כלכליות ברות קיימא.

ובנוסף שאלה, למה בכלל אחד מבני הזוג חייב להיות יותר דומיננטי מהשני?

אני לא לגמרי בטוח מה ההגדרה שלך לדומיננטיות אבל בזוגיות שלי ושל אשתי לדוגמא כל ההחלטות החשובות מתקבלות במשותף, אין אחד שמחליט וצועק "אחרי".

יש "תחומי התמחות" שבהם אחד מאתנו יהיה יותר דומיננטי מהשני אבל בגדול אין מוביל ומובל.
🕒 פורסם בתאריך: 02/10/2025 04:19
בזוגיות שלי אישתי מחליטה, ואני מתמחה בלבצע. גם אם אנחנו מדברים על משהו במשותף, היא צריכה להסכים בשביל שזה יקרה :)
🕒 פורסם בתאריך: 02/10/2025 13:02
אם את כלכלנית בטח למדת הרבה סטטיסטיקה וברור לך שהסיכוי שלך להכיר גבר שהוא גם מאצו וגם גבוה ושרירי וגם רגיש ומכיל וגם חכם וגם משכיל וגם איש קריירה וגם מסודר כלכלית וגם חסכן סולידי וגם רוצה לבנות איתך משפחה, הסיכוי להכיר מישהו כזה הוא באמת נמוך, אולי כמו לזכות בלוטו.

אני בטוח שכאשר תכירי את הגבר הנכון בשבילך תרגישי שאתם זוג מנצח גם אם הוא לא ממש עומד בכל הקריטריונים שבנית לעצמך עם השנים.
🕒 פורסם בתאריך: 02/10/2025 13:18
95 בסטטיסטיקה א', 100 בסטטיסטיקה ב', 100 באקונומטריקה ;)

הדרישות שלי בגבר מסתכמות לגבר שאני נמשכת אליו (דומיננטי/בטוח בעצמו) ולגבר שמתייחס אליי טוב (רגיש ומכיל). שילוב לא נפוץ בכלל, ועל כן הורדתי בסדר העדיפויות דברים אחרים (גבוה, חטוב, מצחיק, חכם, משכיל, רווק, איש קריירה, מסודר כלכלית, חסכן סולידי (כפי שאוזכר בפוסט המקורי)).

לחלק השני, אני בטוחה. כשאכיר גבר שאני נמשכת אליו (תנאי סף לכל מערכת יחסים רומנטית) וארגיש איתו בטוחה ושהוא רואה אותי, אהיה הכי מאושרת שיש. כל השאר בר גישור.
🕒 פורסם בתאריך: 02/10/2025 14:10
אלו המון דברים שאת מוותרת עליהם.

שימי לב שחלקם משתנים עם הזמן וחלכם לא.

למשל גבוה, חטוב או איש קריירה/מסודר כלכלית.

אף אחד לא יכול להבטיח לך שמי שהכרת יהיה גבוה לעד ולא גיבן. או חטוב ולא שמן בהמשך.

כמו כן אם הוא מסודר כלכלית ובעל קריירה כרגע לאו דווקא יהיה כזה בעוד עשור.

על חוכמה, חוש הומור וכד' לא הייתי מוותר. אלו תכונות אופי.

מסודר כלכלית, גבוה, חטוב וכד' אלו תיאורים/תארים.

חשוב להבדיל בין העיקר לטפל לטעמי. למשל אבא שלי נהיה נכה בשנה שעברה, אדם גבוהה וחזק, שהפך מכל עולמה של אמי לכל עולמה תרתי משמע בגלל שהיא חייבת לסייע לו בכל דבר.

אבל יש שם אהבה אמיתית (אני מקווה!) וכך הם מחזיקים מעמד. אם היא הייתה מתחתנת איתו כי הוא גבוהה וחזק, היא כבר הייתה נשברת ועוזבת.

זה לא אומר שאת צריכה להסכים לצאת עם כל אדם חכם ומצחיק כמובן. רק לדעת על מה כן לוותר ועל מה לא, בגבול הטעם הטוב.
🕒 פורסם בתאריך: 02/10/2025 14:13
אני מודה שאין לי סטנדנטים גבוהים בבחירת בן זוג.

אני צריכה שאני אמשך אליו (כדי שאוכל לשכב איתו בלי לסבול) ושהוא יתייחס אליי יפה (כדי שאוכל להיות לצידו בלי לסבול).

השילוב בין שני הפרמטרים האלו גם כך מרגיש כמעט בלתי אפשרי (וגם מעלים את זה כאן בתגובות), אז אני מראש פחות מסתכלת על כל דבר אחר. כמובן שגברים שהייתי איתם, בסופו של דבר, היו בעלי תכונות נוספות (מצחיקים וחכמים לרמה מסוימת), כי היה לי כיף איתם, אבל אלו הן ממש לא תכונות מנדטוריות.
🕒 פורסם בתאריך: 02/10/2025 15:26
אציע עוד אפשרות. אני מסכים עם זה שמשיכה היא דבר יחסית מובנה. אבל...אם את חיה בשלום לגמרי עם הדרישות שלך ומה שאת רוצה, זה נהדר. אבל אם קצת לא, הייתי מציע טיפול פסיכולוגי, קצת להבין על מקורות המשיכה הללו ולהבין את המשמעות שלהם. אולי תגלי משהו חדש.
🕒 פורסם בתאריך: 02/10/2025 15:40
תודה. אני אכן בטיפול פסיכולוגי. הוא איפשר לי לזקק את הצרכים שלי בבן זוג לשני צרכים ולהבין מאיפה הם נובעים. משיכה מינית לא השתנתה
🕒 פורסם בתאריך: 02/10/2025 17:21
אתחיל מהשני, יחס אדיב ומכבד וגם יכולת שיתוף הם חובה לדעתי למי שרוצה לגדל בנחת צאצאים איתו.

לגבי משיכה מינית, אני מסכימה שזאת נקודת התחלה טובה - כלומר, לבחור טוב בין אלה שאת נמשכת אליהם (מוח חד, חריצות ובלי פזילות לאחרות זה נהדר).

אבל יש משהו טריקי במשיכה כשמדובר ברצון לנישואים ארוכים. המשיכה משתנה עם השנים, נוצרת משיכה חדשה שבאה עם האינטימיות והחוויות הזוגיות וההוריות -וזה קורה גם כשהגוף משתנה וגם כשהנפש משתנה. וגם עם הגוף הכי סקסי בעולם, לאחר כמה שנים זה כבר לא מרגש כמו הפרפרים בהתחלה ונוצרות שכבות עניין נוספות בין בני הזוג.
🕒 פורסם בתאריך: 03/10/2025 00:10
גבר מאצ'ו הוא לא גבר רגיש בהגדרתו.

זה קצת כמו שתאמרי אני מחפשת גבר גבוה, שהוא גם קצת נמוך.

ובל נשכח שהיום קשה לכולם, גם לגברים להתפרנס בכבוד, אז לא ברור איך את רוצה גבר שבטוח בעצמו כאשר חווים הרבה קשיים שלפעמים סודקים את הקליפה.

וגבר רגיש ישקף לך את זה. מאצ'ו לא.
🕒 פורסם בתאריך: 03/10/2025 00:16
את משום מה ממש מנמיכה מעצמך ואני לא כל כך מבינה למה.

קודם כל משיכה פיזית זה א ב ומה שמושך אותי לא בהכרח ימשוך מישהי אחרת ולהיפך. משיכה מינית הרבה פעמים אצלנו הנשים, מתבססת לא רק על מראה חיצונית אלא באמת אופי אינטליגנציה ואיך הגבר גורם לי להרגיש. אז ברור שאין מה להתפשר על זה ואם מושך אותך גבר גברי בטוחה שלא קשה למצוא מישהו גדול פיזית וקצת יותר גבוה ממך. לא בהכרח שרירן פשוט רחב וגדול שנותן תחושה של ביטחון מוצקות. אני איתך בקטע הזה.

שאר הדברים קצת מדאיגים אותי כי את מאוד מבטלת את עצמך. לשכב איתו בלי לסבלול זו לא דרישת סף זו חובה. שהוא ייתחס אליך יפה זה הדבר הכי בסיסי בכל מערכת יחסים, גם את אמורה להתיחס אליו יפה ואם זה לא מתקיים אין על מה לדבר בכלל. אז למה את בכלל מציבה את זה כדרישה ? ז״א אם הוא לא מתיחס אליך יפה או את סובלת בסקס הקשר חסר כל פואנטה ובטח שלא הייתי מתחתנת עם אחד כזה.

הלאה, הנושא של עקרת בית / להישאר בבית הוא נושא מאוד משמעותי וקצת קשה. עם כל הכבוד לגברים בפורום שלפי השרשור הזה נראים על הצד הנאור של הספקטרום, זה לא ככה בכל מקום ויש איזה ציפיה שהאישה כן תישאר בבית עם הילדים ותיהיה יותר העקרת בית. מאוד קשה למצוא את הגבר הזה אני מודה, שיראה אותך כשווה לו ואת הקריירה שלך חשובה כמו שלו. אי אפשר לדעת את זה בדייט הראשון זה נושא מורכב שדורש היכרות עמוקה. ברור שאם בדייט הראשון הוא אומר לך אז שאת בהריון את נשארת בבית לגדל את הילדים, זה פחות מתאים אבל כל השאר.. זה קשה ולוקח זמן.

אני חושבת שאת צריכה להחליט מה את רוצה מהבחינה הזאת ויותר למצוא גבר שיזרום איתך ועם מה שתרצי ולא יהיה לו תבנית של איך זה אמור להיראות כי אנשים לא בדיוק משתנים. עכשיו יש מצב שאת תרצי לשנות את הדעה שלך, ועכשיו נראה לך שקריירה זה סופר חשוב ושהתינוק הראשון יגיע לא תביני איך אפשר לעזוב אותו ולחזור לעבודה ותבחרי להישאר עוד בבית. בשלב הזה האידאל זה גבר שיהיה לצידך ויגיד אני איתך במה שתחליטי ואני תומך בזה שתישארי בבית וההכנסה תרד ואני תומך בזה שתחזרי לעבוד ויש מטפלת / משפחתון. וזה ככה בכל התחומים צריך להיות דיון והחלטה משותפת לא גבר דומיננטי שמחליט ואת עושה או להיפך שאת מחליטה והוא עושה.

ככה אני רואה את הדברים ולשימחתי הרבה בעלי רואה אותם בדיוק אותו דבר ותמיד תמיד תמיד תמך באלף אחוז בכל מה שרציתי לעשות ואפילו יותר.
🕒 פורסם בתאריך: 03/10/2025 08:56
בדיוק.

אדם עם ביטחון עצמי מסוגל לראות את המציאות כפי שהיא, להודות בקשיים ולחפש עזרה אם צריך. אין לו צורך להשלות את עצמו ואותך שכל בעיות העולם קטנות עליו.

ובעיות זה גם החובות שכבר יש לו והוא מתעלם מהם.

את יכולה להימשך לאשליה, אבל בסופו של יום הבעיות שם ובסוף מישהוא יצטרך להתמודד איתם.

לפי מה שסיפרת המישהו הזה לא יהיה הוא.
🕒 פורסם בתאריך: 21/10/2025 14:22
ניתן לנהל משפחה וילדים לצד קריירה. זה דורש משאבים, אנרגיות, תכנון אבל בהחלט אפשרי.

אני אב ל3 אני ואשתי התקדמנו בקריירה לצד ילדים ובלי עזרה מסביב. היום אני בשלב שיותר חשוב לי הזמן עם הילדים ואני במודע לא על פול גז באיך להתקדם עוד.אני מתקדם במקומות שחשובים לי אבל לא בקצב שהיה בעבר. זה סייקל וכנראה שיגדלו קצת, זה יחזור בדרך זו או אחרת.

התגבשה אצלי דעה שעד סביבות גיל 12-14 יש לנו השפעה מכרעת על עיצוב האופי של הילדים ואם לא אשקיע זמן בזה עשויה להיות התנהגות אחרת מזו שאני רוצה לחנך בה את לילדי וזו אחריות אישית שלי שזה יהיה כשורה. לכן אני היום לא ימהר להגיע ב18:00 הבית אם אני לא חייב ואדאג שלפחות פעמים-שלוש יש ארוחה חמה בערב וזמן יחד.

לעניין כסף, בהמון מקרים יש "שר/ת אוצר" בבית, שטיפה יותר על זה בצד הפיננסי.

יש מקרים ששני בני הזוג ויש מקרים גם שאף אחד.

בתור מי שפגש מגוון זוגות מכל הקשת החברתית לרוב יש אחד.ת שיותר. וזה בסדר שזו תהיה את.

אחלה. זו לא המהות וחיבור, אושר, ביטחון, חברות ועוד דברים שחשובים לך הם הבסיס לקשר הזוגי. כל עוד לא התאהבת בפושט רגל כנראה שיהיה בסדר לא לעשות מעניין הכסף עניין. אשתי הכירה אותי בגיל 20 שעדיין נסעתי באוטובוס , היום היא יכולה לבחור חופשה, רכב במחיר שרואה לנכון ולא תהיה בעיה. (בוחרים עדיין רגיל רכב יפני ולא חיים בפזרנות, זה רק לצורך הדוגמה)