⬅ חזרה לאינדקס

קניית מוצר חשמל לטווח ארוך כמו מקפיא - סיני ומותג מדבקה או חברה עם שם?

🕒 פורסם בתאריך: 04/10/2025 20:51
היי - במטרה לחסוך זמן בישול ולנצל מבצעים אנחנו רוצים לקנות מקפיא נוסף בנפח של אזור ה200-220 ליטר.

עבדתי בימים האחרונים קצת כדי להבין את מצב שוק המקפיאים, ובגדול שמתי לב לטווח מחירים של באזור ה1000-1800 עבור מותגים שאין עליהם שום אזכור באינטרנט (Amcor, Nakasumi, Midea, Electra וכו') - להבנתי משהו בחר שם להדביק על מדבקה ולייבא לארץ מאיזה מפעל בסין.

במקביל יש חברות קצת יותר "אירופאיות" כמו Libheer או Blomberg אך המחיר בערך פי 3-4.

אשמח לדעת האם למשהו כאן יש ניסיון, האם עדיף ללכת על "זול" ולקחת הימור ולקוות שיחזיק או להשקיע יותר?

אני מניח שאחד הדברים החשובים הוא לקנות דרך חנות שמספקת אחריות שתדע לעזור במידת הצורך, אבל זה כמובן משהו שקשה לדעת. האם למשהו יש ניסיון עם זה?

בכללי אשמח לשמוע גישות של אנשים לבעיה הזאת.

תודה!
🕒 פורסם בתאריך: 04/10/2025 21:01
מקפיא הוא מוצר ״טיפש״, אני הייתי קונה את הזול, ביום שיפסיק לעבוד קונה אחר.
🕒 פורסם בתאריך: 04/10/2025 21:25
כמעט הכל מיוצר בסין כולל מותגים "נחשבים", יש ייצור גם בטורקיה אבל לא בטוח שהוא מגיע לפה. אני עושה קניות שוטפות ברשת חרדית ומגיעים לשם כל מיני סטוקים, קניתי לפני כשנתיים מסטוק כזה מקפיא 6 מגירות Lavalux (מותג איטלקי), 180L, מיוצר בסין, עלה כ- 800 ש"ח, עובד בסדר גמור. לאימי היה מקפיא אמקור 6 מגירות, עבד רצוף 25 שנה עד שהיא נפטרה ומכרנו אותו ב- 600 ש"ח.
🕒 פורסם בתאריך: 04/10/2025 21:56
בדיוק, כמו עם מייבש כביסה.

לי יש מקפיא כבר 12 שנה שקניתי בכמה מאות ש"ח ועושה את העבודה יפה מאד עד היום.

מוצר החשמל הגדול הכי בעייתי הוא מכונת כביסה. קשה למצוא בארץ כיום מכונות טיפשות וטובות, וממוצע אורך החיים שלהן הוא בושה אקולוגית.
🕒 פורסם בתאריך: 06/10/2025 07:37
יש במכשיר עוד כמה פרמטרים חוץ מהמחיר, אם זה מכשיר משמעותי כמו מקרר הייתי מתמקדת בהם. דירוג אנרגטי למשל הוא משהו ששונה משמעותית בין חברות שונות.
🕒 פורסם בתאריך: 06/10/2025 09:59
שימו לב לפרטים הקטנים, במיוחד אם זה מקפיא זול ובעל דירוג אנרגטי טוב יותר ממכשיר יקר.

לפעמים דרוג אנרגטי יכול להטעות, כיוון שמערכת למניעת קרח במקפיא יכולה להוריד את הדרוג האנרגטי (מכשיר פחות יעיל ויותר בזבזני כביכול) אבל לאורך זמן זה משתלם. בכל מקרה, אני לא יודע אם עדיין יש מקפיאים ללא מערכת למניעת קרח.