⬅ חזרה לאינדקס

האם כדאי לעשות ביטוח אכ”ע פרטי

🕒 פורסם בתאריך: 18/10/2025 09:37
היי חברים, מה שלומכם ?

המון זמן לא הייתי פה :)

אני רוצה לשאול אתכם שאלה בבקשה—

כידוע לחלקכם, אני כבר בן 50, עצמאי …..אין לי עדיין נכס משלי

יש לי ביטוח בריאות פרטי, אבל אין לי פנסיה וגם לא תהיה (לא נדון על זה כי דנו על זה בפרקים הקודמים).

ולהשלמת התמונה- נכון להיום, אני עם הון של 1.7m שבתקווה , ימשיך צפונה.

לאחרונה אני פתאום מתחיל לחשוב , האם יהיה נכון עבורי לעשות פוליסה פרטית של “אובדן כושר עבודה” ?

ואני אסביר למה פתאום צצה לי המחשבה הזו.

הרי ידוע לכולם שאני כבר שנתיים מסתובב סביב המחשבה של קניית דירה ( בשנה האחרונה הפסקתי בכלל לחפש ולפני שבוע חתמתי פה

בדירה לעוד שנה , כך שנראה לי שחלום הדירה שלי לא בראש סדר העדיפויות שלי כרגע )….

ועדיין….פתאום חשבתי עם עצמי, נגיד וארכוש דירה, עם משכנתא של 1m שקל ל 15 שנה , שזה החזר די גבוה.

ונגיד וזה ייקרה (תזרמו איתי)……… מה ייקרה אם, חס וחלילה, פתאום אחרי שלוש שנים/ ארבע שנים …חמש שנים…..אני לא אוכל לעבוד !

מי ישלם לי את המשכנתא ?(אני לא מדבר על ביטוח חיים, שזה במקרה של מוות….זה לא מעניין).

אז חשבתי, בשביל השקט הנפשי שלי, אולי כדאי לעשות פוליסה פרטית של אובדן כושר עבודה ?

אני יודע שמדובר בפוליסה הרבה יותר יקרה

אני גם יודע שבפנסיה יש את המרכיב הזה שכבר כלול בתוך הפנסיה עצמה , אבל כבר אמרתי שאין לי פנסיה ואני גם לא רוצה לעשות (בטח בגילי)

ובלי קשר, לדעתי האכ”א שיש בקרן פנסיה זה חארטה כי אין שם בכלל החרגות!

זה אומר שאם העיסוק המרכזי שלי זה אנימטור ,

ואני אחלה או אהיה מוגבל, אז מבחינת חברת הביטוח ,אם אני כשיר לעסוק בתחום אחר, אז אני לא אקבל שום קיצבה ויש עוד מלא “חסרונות).

אז אני ממש לא רוצה פוליסה כזו, אלא אני רוצה לעשות פוליסה שתותאם לי אישית כמו כפפה ליד.

למשל עם סעיף של “עיסוק ספציפי “

וגם…..אני לא רוצה פוליסה שאני אצטרך לקבל קיצבה רק אם אני מרותק למיטה במצב סיעודי או שייכרתו לי את יד ימין שבלעדיה אני לא אוכל לתפקד….

כאילו אני אומר לעצמי, אם רק במצבים כאלה זה נחשב אכ”ע…אז וואלה, אני מוותר כבר מעכשיו)!

האמת שכל עוד אני אגור בשכירות , גם עד גיל 67, אז אני ממש לא מודאג מבחינה כספית כי גם אם חס וחלילה ,

אני לא אוכל לעבוד שנה, שנתיים אפילו שלוש יהיה לי מספיק כסף.

החשש שלי מתחיל רק במידה ואחליט לרכוש דירה עם משכנתא גדולה .

מה אני עושה במקרה שפתאום לא אוכל לעבוד ! (שוב…אני לא מדבר על זה שאני אצטרך לכרות יד!

אז בכל זאת- לכל העצמאים פה,

מה אתם חושבים ??

האם יש לכם ביטוח פרטי או שזה רק דרך קרן פנסיה?

לפי הציט gpt אם נגיד אני רוצה לבטח לפי הכנסה של 23k נטו (אני מרוויח יותר עכשיו, אבל מעדיף ללכת על הנמוך יותר)

אז זה יוצא 600 שקל לחודש….וככל שהגיל עולה זה קופץ .

חשבתי לחכות עד שאני באמת אחליט לרכוש דירה ואקח משכנתא, אבל זה יכול לקרות בגיל 53 או 55 ואולי בגיל 60

ואז בגילאים האלה , הבנתי שהפוליסה פשוט טסה ,אפילו פי 3.

היום אני בריא, היום בדיקות הדם שלי מעולות כאילו אני בן 16.

אני לא לוקח תרופות . בריא כמו שור אז גם אם אעבור חיתום מעמיק, אין לי שום בעיה עם זה.

אז מה דעתכם?

שמעתם אולי סיפורים על אנשים, חברים שעשו ביטוח כזה ובזמן אמת, אחרי שנים ששילמו , חברות הביטוח פשוט התנערו ??

חשוב לי לדעת את כל התמונה כדי לדעת אם בכלל זה שווה לי

כי אם כן, אקדם כבר את העיניין הזה (להבדיל מקניית דירה , זה משהו שעושים בשניות …אין יותר מידי מה להתמהמה.
🕒 פורסם בתאריך: 18/10/2025 10:43
דעתי שתעשה אכ"ע ודחוף!

גם אם זה יעלה לך2K בחודש כשתהיה מבוגר יותר, זה כדאי בגלל שאין לך פנסיה ורוב הכסף כבר יושכב בארבע קירות.

יש גם אפשרות למכור את הדירה במצב כזה, אבל לדעתי שווה לך בכל מקרה אכ"ע.
🕒 פורסם בתאריך: 18/10/2025 11:20
כן, שווה לעשות כי אין לך שום רשת ביטחון אחרת.
🕒 פורסם בתאריך: 18/10/2025 11:24
בתור התחלה הייתי בודק אם יש חברות בהן קיים עיסוק ספציפי של אנימטור (יש לכל חברה רשימה סגורה של עיסוקים).

הדבר השני זה לקבל הצעת מחיר ולא להסתמך על הצ׳אט, ולראות את התפתחות הפוליסה לאורך השנים. מצד אחד יש עלייה במחיר בגלל הגיל, מצד שני המחיר מתמתן בגלל שתקופת הכיסוי מתקצרת עם העליה בגיל.

דבר נוסף, ביטוח אכ"ע פרטי הוא הוצאה מוכרת, כך שהמדינה משתתפת איתך בעלות הברוטו.
🕒 פורסם בתאריך: 18/10/2025 12:44
פתרון הרבה יותר זול מבחינה ביטוחית יהיה להתחיל להפקיד לקרן פנסיה על השכר אותו אתה מעוניין לבטח ולקבל את הרובד הביטוחי של קרן הפנסיה (הכיסוי הזול ביותר מכיוון שאין חברת ביטוח שמרוויחה בסיפור), ובנוסף לרכוש "מטריה ביטוחית" בחברת ביטוח הכוללת עיסוק ספציפי כאנימטור (עלות של מאות ש"ח בודדות בחודש לכל היותר).

בנוסף תקבל את היתרון שתחסוך לפנסיה בגיל פרישה ותקבל תשואה מובטחת על 30% מהחיסכון, ובנוסף אם אתה עצמאי זו הוצאת מוכרת.
🕒 פורסם בתאריך: 18/10/2025 12:49
אוקיי.,הבנתי .תודה לך .

רציתי פשוט לשמוע כמה דעות כדי לדעת אם זה בכלל כדאי.

אגב, אמר לי איזה חבר, שיודע שאני כבר שנים נגד פנסיה , שאם כבר אני מחליט ללכת על צעד כזה בגילי ֿומה שחשוב לי

זה האובדן כושר עבודה, אז אני פשוט יכול לקבל בדיוק את אותה תוצאה בקרן פנסיה , פשוט זה ידרוש ממני להוסיף החרגות …

זה כמובן יעלה לי עוד כסף, אבל לפחות במשך 17 שנה אני לא אזרוק סתם 7200 שקל לפח…

ומנגד אני אקבל הטבות מס על ההפקדות …..

ובעקיפין ,גם אם תישאר לי פנסיה מצ’וקמקת של 1000 שקל בחודש (שהוא יודע שזה לא עושה עליי שום רושם )

זה עדיף מאשר לזרוק סתם 123,000 שקל לפח ב 17 שנים ובסוף לצאת בלי כלום . (בהנחה שאהיה בריא וחס וחלילה, לא אזדקק לפוליסה)
🕒 פורסם בתאריך: 18/10/2025 12:55
היי בת העמק, מה שלומך ??

הפוליסה של אובדן כושר עבודה, ממש לא רלוונטית אחרי גיל 67.

זה אומר שאם בגיל 68 אני אחלה , כל מה ששילמתי 17 שנים, הולך ממילא לפח.

אני מאוד מסכים איתך, שבמידה וכן אקנה דירה עם משכנתא ל 15 שנה,

אז אני אהיה חייב חייב את הכרית ביטחון הזו , כי באמת רוב הכסף שלי יהיה בקירות….

אבל אם אני אמשיך לחיות בדירה שכורה??

אני ממש לא אמור לדאוג.

הבעיה שאם אני מחכה ומחכה , הפוליסה שלי טסה במחיר ככל שמתבגרים.

אני רואה את זה בביטוח בריאות שעשיתי בגיל 20.

היום שאנשים רוצים לעשות ביטוח בריאות , המחיר שאני משלם הוא בדיחה יחסית לכיסויים שיש לי .

תודה להוריי שלפני 30 שנה , עמדו על כך שאעשה ביטוח בריאות
🕒 פורסם בתאריך: 18/10/2025 12:58
יש לי נכון להיום 1.7m .

ואם אמשיך לגור בדירה שכורה זה לא מעט .

וברוך השם, אם אני בריא ואני ממשיך לעבוד, אז גם זה יגדל ….

הבעיה אצלי מתחילה אם אקנה דירה.

אז אני שואל, איזה כרית ביטחון אני לוקח על עצמי.
🕒 פורסם בתאריך: 18/10/2025 13:07
כן….זה בדיוק מה שחבר טוב שלי אמר לי .

כתבתי על זה תגובה .

לפי מחשבונים שאני מסתכל עליהם , לפי רמת ההכנסה שלי

אני אמור להפקיד

הפקדה לצורך זיכוי—————————-12,804————-הטבת המס תהיה 4481

הפקדה לצורך ניכוי—————————-25,608————הטבת המס תהיה 8963

סך הכל—-38,412———-הטבת המס תהיה 13,444

שימו לב להערה —

***לצורך ניצול מלוא הטבת המס מסוג ניכוי, עליך לעמוד בהגדרת “עמית מוטב”

כלומר, להפקיד לחיסכון פנסיוני נוסף בסך 4863 שקלים , אשר אינו מוכר לצרכי מס. (מישהו מוכן להסביר לי מה הסעיף הזה?

אני אמור בעצם להפקיד עוד 4863 שקלים, כדי שהחישוב הקר שעשיתי יהיה נכון!?)

אם כן, אז זה עוד יותר גורם לי לברוח מהדבר הזה שנקרא פנסיה!!!

בקיצור,

אני לא יודע אם בא לי לקבור מעכשיו כל שנה , 25,000 שקל למשך 17 שנה !!! (או שזה יותר , בגלל הסעיף המוזר של ה “עמית מוטב”!)?

הבאסה זה שגם אם אני מתחיל עם זה ,

ובעוד 10 שנים נמאס לי ואני לא רוצה להפקיד יותר לפנסיה ,

אז כל הכסף תקוע שם לעוד המון שנים ואני בגיל 67 ממילא אמור לקבל אותו רק כקיצבה….אז למה לעזאזל???

וגם כל הנושא הזה של האכ”ע מתבטל ממילא, ברגע שאני מפסיק להפקיד .

אז אני לא ממש יודע אם זה הפיתרון , לאדם במצבי.

ואגב, הטבת המס שלפי המחשבון יצא לי (13,444) הוא לא הכי מדוייק…..כי מן הסתם יש לי דמי ניהול שאני אאלץ לשלם…..

ויש לי גם דמי צבירה …….וכמובן, הסעיף המוזר הזה שאשמח אם יש מישהו פה שיודע להסביר לי מה זה.

אז ההטבה יוצאת הרבה הרבה פחות.

בקיצור- אני אצטרך להיפגש עם סוכן ביטוח שהוא לא תלוי …אבל אין .,,,אין …,אני פשוט מרגיש שכל נושא הפנסיה זה קשקוש.
🕒 פורסם בתאריך: 18/10/2025 14:05
אז קח יועץ פנסיוני בתשלום. תקבל תמונה מלאה וחוות דעת אובייקטיבית.

אתה לא חייב להאמין בפנסיה - בסופו של דבר מדובר בשילוב של ביטוחים והטבת מס על הפקדות. לא בא לך אל תיקח, העיקר שתדאג שיהיה לך מספיק כסף לעת זקנה אם או בלי הטבות מס ושלא יקרה אירוע שירושש אולך (כולל אגב ירידת מחירי נדל"ן בדיוק בזמן שאתה צריך את הכסף).

בחייאת אני לא יועץ ולא ממליץ, ואני בטח לא ממליץ לך לוותר על פנסיה
🕒 פורסם בתאריך: 18/10/2025 14:36
חחחח בסדר….אל תדאג…..תהיה רגוע.

אני שומע על הפנסיה הזו מגיל 20 כבר.

אני לא רוצה ולא אעשה פנסיה.

לא מאמין בזה.

אני מצליח לחסוך אגרסיבי גם מבלי שיעמדו לי עם שוט מעל הראש או ינסו לערבב אותי עם כל מיני “הטבות” שקוברים לי את הכסף

והורסים לי נזילות, שזה מבחינתי הדבר הכי חשוב לי.

להשקיע כמו שהם משקיעים, אני יכול לבד במדדים, בלי שום בעיות ממחר ל 17 שנה קדימה .

לדעתי, הכיוון יהיה פוליסה פרטית של אכ”ע.

אני פשוט אצטרך לבדוק עם סוכן, מהן העליות ולתפור משהו ממש ספציפי אליי כדי שלא אהיה מופתע לרעה בזמן אמת

תודה על תשובתך
🕒 פורסם בתאריך: 18/10/2025 15:52
מה אם חס וחלילה? 1.7 ייתן לך בערך 5,500 בחודש לכל ימי חייך (משיכה שנתית של 4 אחוז), שווה לעשות א.כ.ע. למקרה שתפסיד את היכולת לעבוד, ועדיין יישארו לך 30 שנות חיים.
🕒 פורסם בתאריך: 18/10/2025 16:09
ברוך השם, בעשור הקרוב אני יכול לעבוד ולהרוויח את אותה משכורת טובה שיש לי היום,

ולחסוך אגרסיבי (ואולי אפילו להשקיע) .

1.7m יש לי עכשיו.…..אז מן הסתם, זה יגדל……כך שסיכמת את “הקיצבה”שלי מהר מידי.
🕒 פורסם בתאריך: 18/10/2025 16:14
אני מאחל לך בריאות איתנה ופרנסה, הנקודה היא שדברים רעים קורים גם לאנשים טובים. אם מחר ייפול עליך עץ ולא תוכל לעבוד יותר לצמיתות, מה תעשה?
🕒 פורסם בתאריך: 18/10/2025 17:01
נו בסדר….אז בגלל זה אני רוצה לבדוק אופציה של הפוליסה של אכ”ע
🕒 פורסם בתאריך: 18/10/2025 17:06
זה בדיוק מה שאני אומר,שכדאי לך לעשות גם בלי הסיכוי שתקנה דירה.
🕒 פורסם בתאריך: 19/10/2025 23:27
טוב … שוחחתי עם הסוכן…..,

לצערי, אין אפשרות לרכוש פוליסה פרטית של אכ”ע שמתייחס ל “עיסוק ספציפי” שלי.

זה אומר שאם אני “אנימטור” “גרפיקאי” או “צייר” וקיבלתי מכה ביד ימין שהשביתה לי את הצורה ומונעת ממני פיזית לעבוד ,

אני לא אקבל כלום משום שאני יכול בתכלס לעבוד במשהו דומה בתחום שלא מצריך את יד ימין……

במקום זה, מבחינת חברת הביטוח, לאור ניסיוני והוותק אני יכול לעבוד ב….לייעץ לחברות בתחומי …..

אני יכול להרצות במכללה או אפילו לעבוד כמוכר בפיצוציה .

אלה סתם דוגמאות שנתתי כרגע , אבל מבחינתי,ברגע שאין לי את האופציה לקבוע בפוליסה פרטית “עיסוק ספציפי”,

אז אני מוותר על לעשות פוליסה כזו ….ועוד לשלם עליה כסף יקר .

הוסבר לי שמאפשרים “עיסוק ספציפי”,

רק למקצועות בהם למדת המון שנים או משהו מאוד ייחודי כמו מנתח, רופא, טייס, עורך דין וכו וכו …

ואגב, הוסבר לי גם שבקרן הפנסיה ,זה בדיוק אותו הדבר!!!!

אמנם יש שם כבר רכיב ביטוחי מובנה של “אובדן כושר עבודה”,

אבל גם שם אין לך אפשרות להגדיר “עיסוק ספציפי!

אלא הכל זה “עיסוק כללי”!

אחרי ששמעתי את זה, התפקעתי מצחוק על איך עובדים על אנשים.

אני רוצה לראות את הקולגות שלי בעבודה, ששילמו ומשלמים במשך שנים “פנסיה”,

וחושבים שהם “מוגנים”בכל מה שקשור ל “אובדן כושר עבודה”

אני רוצה לראות אותם הולכים לעבוד בתור שומרים או מלקטי סחורה בסופר, ביום שחלילה

ייפגעו ולא יוכלו לעבוד.

זה פשוט בדיחה .

אבל אף אחד לא שואל ולא מתעניין……..

פשוט כולם “ראש קטן”!

אני לא מתבייש לומר שכעצמאי , אני שנים מתנגד לכלי הזה של פנסיה

(אני מעדיף לפתוח לבד תיק השקעות פרטי ולנהל אותו לבד כמו “קוף” !)

ולגבי “הטבות המס”, אין לי כח להיכנס לדיון הזה………

כבר הוכחתי שאני מעדיף נזילות על לנעול כסף ל 30 שנה.

בכל אופן,

זה נורא מבאס אותי שהייתי מוכן לשלם הרבה כסף , על פוליסה פרטית כדי להגן על עצמי כעצמאי ,

למקרה שייקרה לי משהו,

אבל אשכרה המערכת פשוט לא מאפשרת לי.

זה נורא מתסכל .

כאילו, איך לעזאזל אתם רוצים שאבנה לעצמי “כרית ביטחון” שנים קדימה.

בכל אופן, הכיוון הבא שאני אלך עליו זה “ביטוח למחלות קשות” .

לפחות שזה אולי יהיה לי.

למקרה ש……

נראה במה זה כרוך.
🕒 פורסם בתאריך: 19/10/2025 23:41
נו, טוב. החלטת על סמך אפס נתונים שזה חרטא.

בלי נתונים מספריים ואיכותיים על תביעות אכ"ע שנדחו בטענה שמישהו יכול לעבוד בסופר, זו טענה חסרת משמעות.
🕒 פורסם בתאריך: 20/10/2025 00:01
אם הסוכן מעיר את תשומת ליבי

ואומר לי במפורש שזה “עיסוק כללי” ולא “עיסוק ספציפי”…………אז מה אני צריך נתונים ???

זה לא אני אומר—-זה הסוכן אמר.

אני נוטה להאמין לו.

ואמרתי——- אני לא רוצה לשלם על פוליסה של “אובדן כושר עבודה”,

שבשביל לקבל את הכסף , אני צריך להגיע למצב של “טוטאלוס”!

והדוגמה עם ה “שומר בסופר” אולי היא קיצונית מידי ….

אבל בתור “אנימטור” , אני אומר לך שאם יד ימין שלי תהיה מושבתת (מכל סיבה שהיא….נפלתי…נחבלתי קשות וכו וכו )

בוודאות , אף חברת ביטוח לא תשלם לי “אובדן כושר עבודה”!

כי כפי שכתבתי מקודם ,

מבחינת חברת הביטוח, אני יכול ללכת ולייעץ בתחום ההתמחות שלי

אני יכול גם לפצוח בקריירה של הרצאות לכל מיני גופים בתחום העיסוק שלי

אני יכול לעשות דברים שלא בהכרח מצריכים ישיבה מול מחשב…

ועוד מלא מלא “פילפולים” שחברת הביטוח ועורכי הדין שם ימציאו לי .

יש לי חבר שהתרסק עם האופניים שלו , ובקושי יכול לעבוד כבר כמה חודשים טובים .

הוא במלחמות מטורפות עם ביטוח לאומי .

אז אתה לא נאיבי.

אתה יודע בדיוק מה זה “חברות ביטוח”.

הם לא שונים מביטוח לאומי.

אז אני לא צריך נתונים….אני רואה את זה מקרוב קרוב , אצל חבר.

לי אין מה לשלם 600 שקל בחודש במשך שנים, לחברת ביטוח

ואז לגלות, בשעת השין , ששילמתי סתם.
🕒 פורסם בתאריך: 20/10/2025 01:45
לגבי פנסיה, קודם כל הכסף לא תקוע להמון שנים כי בגיל 60 אתה יכול להתחיל למשוך קצבה. בנוסף, לא כל כך ברור לי מדוע מעניין אותך ביטוח אכ''ע רק במידה ואתה קונה נכס, נניח ואתה לא קונה, מה אתה עושה הלאה במקרה של נכות?

בכל מקרה, אתה לא צריך לדבר עם סוכן ביטוח, אלא עם יועץ שהוא לא משווק. לדוגמה, נדב טסלר, @נדב הוא יועץ שלא משווק.
🕒 פורסם בתאריך: 20/10/2025 08:09
למה "נכה" לא יכול לעבוד?

וכרגע יש לי "כרית ביטחון" די עבה

למקרה שאני לא אעבוד חצי שנה....שנה...

שנתיים או שלוש....

אז אם וחלילה קורה משהו אני לא מתרסק.

נכון שאצטרך "לאכול" מהחיסכון

וזה ישפיע על ההמשך....

אבל זה לא כמו שאני אקנה דירה

עם משכנתא ושכל ההון שלי בקירות

זה אחרת
🕒 פורסם בתאריך: 20/10/2025 10:22
כי בהגדרה, כשמדברים על ביטוח אכ''ע, מדברים על מקרה שבו הוא לא יכול לעבוד.

ונכון שיש לך כרית ביטחון, אבל זה רחוק מלהיות מיטה, ובמידה ואתה מוציא סכום משמעותי כל חודש, במקרה אכ''ע חלילה לא תוכל להשיג את הסכום הזה. קשה להתייחס ספציפית, כי לא ברורה לי התמונה הכלכלית המלאה.
🕒 פורסם בתאריך: 20/10/2025 14:43
מה זה אומר שאתה "לא יכול לעבוד"?

מבחינת "חברות הביטוח"

זה בדיוק הניואנס שבו הם יכולים

ולמצוא פרצות כאשר אין

הגדרה ספציפית ל "עיסוק ספציפי"!

אני בטוח שלא סתם, חברות הביטוח,

לא מאפשרות לכל אחד לקבוע לעצמו את

תחום העיסוק שלו.

ושוב....כמו בדוגמה שנתתי ממקודם....

אני יכול ליפול מנסיעה באופניים

לשבור את יד ימין ופשוט לא אוכל לשבת

מול מחשב בעבודה שלי ולעבוד .

מבחינתי, אני מושבת לגמריי

מבחינתם, אני לא עד כדי כך .
🕒 פורסם בתאריך: 20/10/2025 15:01
בשביל זה יש ביטוח תאונות אישיות, שים לב שבשביל לקבל כיסוי לרכיבה בדו-גלגלי צריך הרחבה
🕒 פורסם בתאריך: 20/10/2025 15:21
יש ביטוח ל "תאונות אישיות"

יש ביטוח "אובדן כושר עבודה"

יש ביטוח "מחלות קשות"

ועוד ועוד ביטוחים.. .

אין סוף לזה!

בסוף נעבוד רק בשביל ה "ביטוחים".
🕒 פורסם בתאריך: 20/10/2025 15:30
פתחת שירשור שאתה מחפש לבטח את עצמך ואז אתה מתלונן שביטוחים זה לא טוב? הנה יש לך אופציה מאד זולה ופשוטה שמכסה הרבה מהסיטואציות שאתה מתאר בלי לקרוא לזה אכ"ע, אם לא מתאים לך אז אף אחד לא מכריח אותך
🕒 פורסם בתאריך: 20/10/2025 17:36
לא הבנתי - אם פגיעה ביד ימין מונעת עבודה כאנימטור מול מחשב, אז איך שלל התפקידים האחרים שהצעת אפשריים? גם בשביל להרצות ולייעץ, יש צורך בעבודה מול מחשב.

שומר בסופר וודאי שלא עונה להגדרה של נסיון/הכשרה מתאימים.

אגב, שבר לרוב מחלים. ביטוח אכ"ע הוא למקרים של נכות צמיתה.
🕒 פורסם בתאריך: 20/10/2025 20:30
על איזה "ביטוח" אתה מדבר?
🕒 פורסם בתאריך: 20/10/2025 20:52
זה שהגבת עליו. תאונות אישיות.
🕒 פורסם בתאריך: 21/10/2025 21:23
אני כבר בן 50!!!!

פנסיה זה כבר מאוחר בשבילי .

כמה כבר “אחסוך”?? גם אם יהיה לי שם מיליון שקל …..זו קיצבה שהיא בדיחה .(5000 שקל).

זה לא רלוונטי לי

אני אשקיע לבד
🕒 פורסם בתאריך: 21/10/2025 22:38
מאוחר זה לא, בפרט אם יש לך את הצורך בכך. אבל אני לא בטוח כמה אתה מעוניין בדעות אחרות, אז אולי חבל שאכתוב.
🕒 פורסם בתאריך: 22/10/2025 09:44
לא מדויק.

קרוב משפחה צעיר ואהוב שלי עובר עכשיו טיפולי כימו ואחר-כך יצטרך להמשיך להימנע מקירבה יתרה לבני אדם עד שמערכת החיסון שלו תחזור לעבוד. הוא יקבל על התקופה (או חלקה) תשלום אכ"ע, ולאחריה יחזור לאותו מקום עבודה.

ערן, אני באמת ממליצה לך להתייעץ בתשלום עם יועץ ביטוח בלתי תלוי. רוב סוכני הביטוח לא יודעים או לא רוצים לתת תשובות טובות לך, מניסיוני. במקרה שלך מדובר ממש על מצב ספציפי לא רגיל (אדם שלא מפריש לעצמו לפנסיה ויש לו הון לא קטן שיושב בעו"ש במקום בנכסים בעלי תשואה נורמלית) ולכן אתה צריך תשובה מותאמת מאד. אגב, יתכן שחלק מהביטוחים שלא קיימים בארץ ניתנים לרכישה מחו"ל ע"י נציג בארץ. לנו יש ביטוח אחריות מקצועית כזה.
🕒 פורסם בתאריך: 22/10/2025 15:29
מקדם הקצבה לגבר ללא בת זוג ושארים שמתחיל לקבל פנסיה בגיל 67 הוא 165. בגיל 70 המקדם יורד ל 150.

אם תפקיד 38000 ש"ח בשנה וקרן הפנסיה תעשה תשואה של 4% בשנה אז בגיל 67 תהיה לך צבירה של 922 אלף שיתנו קצבה של 5600 ש"ח בחודש פטורה ממס לכל החיים. אם תחכה עד גיל 70 הצבירה תעלה ל 1.16 מליון והקצבה ל 7700 ש"ח.

כמו שחישבת בהודעה קודמת, הפקדה של 38 אלף בעצם עולה לך רק 25 אלף ש"ח בשנה, כי את ההפרש אתה מקבל כהחזר מס.

כמובן שאפשר לדחות את קבלת הקצבה גם אחרי גיל 70 וכך להגדיל אותה עוד.

כמובן שאפשר גם להפקיד יותר ולהגדיל את הקצבה עוד.

אם אתה גם ככה חוסך יותר מ 25 אלף ש"ח בשנה אתה עדיין יכול להשקיע בעצמך את השאר וליצור לעצמך עוד משאבים לשימושך לאחר הפרישה.

אבל "להשקיע בעצמך" את הסכום שאתה חוסך כל חודש זה לא קסם שיאפשר לך לחיות בזקנתך מסכום גדול יותר לעומת הפקדה של אותו סכום לקרן הפנסיה. יש סיכוי גבוה מאוד שדווקא להפך - זה יביא אותך למצב בו אתה נאלץ בסופו של דבר לחיות מסכום קטן אפילו יותר. זאת מכיוון שקרן פנסיה מקיפה נותנת לך מספר יתרונות: סבסוד על חשבון משלם המיסים, הבטחת קצבה לכל החיים גם אתה חי הרבה מעל הממוצע. ובנוסף אתה נהנה מהטבת מס בהפקדה ומפטור ממס על כ 6000 ש"ח הראשונים של הקצבה במשיכה. פשוט אין דרך להתחרות בכל ההטבות האלו ב"השקעה עצמאית".

זה ממש no brainer להשקיע 25 אלף ש"ח בשנה לאורך 20 שנה בשביל לקבל 7700 ש"ח בחודש לכל החיים שמתוכם 6000 ש"ח *פטורים ממס*. ולהשתמש בשאר החסכונות בשביל להגדיל את ההכנסה החודשית מסכום "מצחיק" לסכום "מספיק", במקום סתם לוותר על כל ההטבות האלו שמגיעות לך.

זה שאתה בן 50 זה בכלל לא פקטור, אפילו אם היית בן 69 ולא הפקדת עדיין לפנסיה כלום ואתה הולך לפרוש בגיל 70 עדיין הייתי אומר שכדאי לך לנצל את השנה האחרונה שנשארה לך, להפקיד 38 אלף, לקבל 13 מתוכם בחזרה ולהנות מקצבה פטורה ממס של 250 ש"ח בשנה, על פני להשקיע בעצמך את ה 25 אלף האלו ללא סבסוד, ללא הגנה כלכלית מפני חיים ארוכים וללא הבטת מס. ה 25 אלף האלו "מושקעים לבד" היו או מניבים לך הרבה פחות מ 250 ש"ח בחודש, או נגמרים לך כשנשארו לך עוד שנים לחיות, ואז מה עשינו בזה?

אני מעריך לפי התגובות הקודמות שכל זה לא יעניין אותך בכלל, אבל כותב בכל זאת למען הקוראים הפאסיביים.

לגבי אכ"ע - ברור שצריך ביטוח נכות הקרן הפנסיה או ביטוח אכ"ע עצמאי, אחרת אם אתה נפצע/חולה ולא יכול לעבוד יותר אז גם תחייב בעוני וגם לא תחסוך כלום לפנסיה ואז תחיה עוד יותר בעוני. הסכום שחסכת עד היום לא יאכיל אותך 40 שנה, וגם לא 30.
🕒 פורסם בתאריך: 22/10/2025 20:57
לא מספיק אני מיואש , ייאשת אותי יותר חח.

את האמת, אין לי באמת מושג איך אני הולך לחיות .

אני מכיר אנשים שפשוט חיים וזהו…..

אני עם 1.7m ולא מסוגל דקה בלי לחשוב על העתיד שלי כי באמת אני מבין שזה לא כסף והחרדה קיימת.

אבל אולי הגיע הזמן פשוט לאמץ את הגישה של אלה של ה “יהיה בסדר” וזהו.
🕒 פורסם בתאריך: 23/10/2025 11:39
תעשה הוראת קבע להפקדה לקרן פנסיה של 3300 ש"ח בחודש, ועוד הוראת קבע לתיק השקעות הפרטי שלך של עוד 2200 ש"ח בחודש ואז תשכח מזה ופשוט תחייה עם גישה של יהיה בסדר וזהו.
🕒 פורסם בתאריך: 23/10/2025 13:48
נשמע לי חכם, והייתי מוסיפה (במקרה וערן כבר ויתר על דירה בבעלות) להתחיל את התיק העצמאי עם כניסה של אחוז נכבד מההון הנשחק שלו. אבל הפעם לקרוא היטב את הרעיון של מדדים פאסיבים ולא לקפוץ להימורי מניות (ממנו נכווה לפני הרבה שנים).
🕒 פורסם בתאריך: 23/10/2025 20:18
תודה רבה, בת העמק.

אכן, לא אכנס יותר למניות בודדות.

את הלקח למדתי.

לגבי הפקדה לפנסיה ? לא ייקרה.

אני לא נועל כסף ל 17 שנה …וגם לא ל 10 שנים…….

מה גם שכבר אמרתי מקודם …….אם אני אצטרך לסמוך על קיצבת פנסיה של 5000 שקל (שזה בסביבות צבירה של 1M שקל )

אז אני מקווה שלא אצטרך לחיות כל כך הרבה שנים חחחחח.

הבעיה שיש לי סבתא בת 93….אז אם זה בא בגנים…אני בבעיה חח
🕒 פורסם בתאריך: 23/10/2025 21:29
אל תפקיד לפנסיה.

אבל תעשה את זה מנימוקים שלא הפרכתי כבר בהודעה הקודמת.

אם תפקיד מעכשיו עד גיל 70 הקצבה תהיה 7700 ולא 5000.

קצבה של 5000 זו לא צבירה של מליון אל הרבה פחות.

ולהפקיד לפנסיה לא אומר שאתה "צריך לסמוך על קצבת פנסיה של 5000 שקל" אלא שיהיו לך כל חודש **עוד** 5000 (או 7700) שקל *בנוסף* למה שזה לא יהיה שאתה מתכנן לחיות ממנו בלי הפנסיה הזו.

אל תפקיד לפנסיה, רק תשתדל לקרוא בזהירות.
🕒 פורסם בתאריך: 24/10/2025 11:53
יש לי בעיה קשה מאוד ב “לסגור כסף”!

אני חייב לציין שאני באמת אדם אחראי כלכלית באופן הזוי .

אני נורא מחושב , אני לא פזרן …

שאני מקבל משכורת, אני בהחלט מצליח לחסוך חלק נכבד מאוד ממנה

זה לא שאני מתנהל כלכלית באופן מופקר ——- אבל אני שוב אומר….מצטער, אבל אני לא מוכן “לנעול” כסף!

פשוט לא מוכן .

“רעיונית_! כ “תפיסה”………כאידאולוגיה , אני לא מוכן .

ואף אחד לא יצליח לשכנע אותי בזה….מצטער .

בכל אופן, המון תודה על תגובתך המפורטת
🕒 פורסם בתאריך: 26/10/2025 10:01
אז בוא אני אגלה לך עוד משהו: הכסף לא באמת נעול.

כזכור, הפקדת 38 אלף וקיבלת 13 מתוכם בחזרה, כך שבפועל זה עלה לך רק 25.

נגיד שאחרי יומיים את המתחרט ורוצה למשוך את הכסף, מה קורה? אם אתה במדרגת המס העליונה ביותר (הכנסה חייבת במס של מעל 560 אלף ש"ח בשנה) אז במשיכה תשלם 50% מס, כלומר יישארו לך רק 19 אלף. אומנם פחות ממה שהפקדת, אבל עדיין אפשרי לגמרי למשוך.

אבל אם אתה מרוויח כל כך הרבה, למה שתרצה למשוך?

אז בוא נתסכל על תרחיש יותר ריאלי: אתה מרוויח בסדר אבל לא במדרגת המס העליונה. במקרה כזה המס במשיכה הוא רק 35%.

35% מ 38 אלף זה 13 אלף.

כלומר המס שאתה משלם במשיכה הוא בסך הכל החזר של הטבת המס שקיבלת בהפקדה!

אתה נשאר ביד עם מלוא ה 25 אלף ששילמת בפועל. כלומר אתה יכול למשוך את הכסף בכל שלב ולקבל בחזרה 100% מהכסף שהכנסת!

(כל עוד אתה עושה את זה בשנה שבה ההכנסה שלך + המשיכה לא עוברות את ה 560 אלף, כמובן שאפשר למשוך כל שנה רק חלק מהסכום כך שלא יעבור את הסף הזה).
🕒 פורסם בתאריך: 29/10/2025 21:43
היי.

אז היום עשיתי שני ביטוחים.

ביטוח מחלות קשות

ביטוח חיים

אני יודע שהביטוח השני נשמע הזוי שעשיתי אותו דווקא עכשיו,

אבל עשיתי חישוב שכשיגיע הרגע שאחליט להגשים את החלום לדירה משלי, אני הרי ממילא אצטרך לעשות ביטוח חיים,

אז העדפתי בגילי המתקדם לשלם כבר מעכשיו כשאני בריא כמו שור ולהוריד ממני את הלחץ שאולי בגיל מתקדם יותר לא יירצו לבטח אותי ואז גם

לא אוכל בכלל לקחת משכנתא (בטח בסכום שאני רוצה)

כאמור, היום אני בריא כמו שור, ולכן אני עובר הצהרת בריאות ללא שום בעיות והפרמיה שאני משלם , על הסכום שכביכול ביקשתי לבטח, הוא באמת בדיחה .

אז לפחות כבר מעכשיו קניתי לי את ה “כרטיס כניסה”.

מקסימום אם יעבור המון זמן, ואפילו אולי אצבור עוד הון והיקף המשכנתא שאצטרך יהיה הרבה נמוך יותר,

אז אני יכול כמובן לעדכן את הפרמיה . (הרי ממילא אין מבחינתי משמעות ליורשים שלי ולא בגלל זה עשיתי את הביטוח הזה כבר היום )

המטרה הייתה חד וחלק “הדירה העתידית “

ולגביי הביטוח “מחלות קשות”
🕒 פורסם בתאריך: 30/10/2025 10:31
ביטוח מחלות קשות משלם לך סכום חד פעמי (לפי הסכום שבחרת, 100-600 אלף) במקרה שמתגלה לך אחת מרשימה סגורה של מחלות, בין אם היא מונעת ממך לעבוד או לא (לא כל מחלה מונעת ממך לעבוד), הוא מאוד יקר ונהיה עוד יותר יקר משנה לשנה, בעוד כמה שנים כנראה תבטל אותו כי הוא יהיה יקר מידי.

ביטוח אכ"ע משלם לך 75% מהמשכורת שלך מעכשיו עד גיל 67 אם אתה לא יכול לעבוד בגלל *כל סיבה רפואית שהיא* (לא רשימה סגורה של מחלות), כולל פציעה. זה יכול להגיע לכמה מליונים (!) והוא פחות יקר והמחיר שלו עולה יותר לאט עם הגיל.

אין התאמה בין הבעיה שבאת לפתור לבין הביטוח שבחרת לעשות.
🕒 פורסם בתאריך: 30/10/2025 12:51
ברור שהייתי רוצה ביטוח של "אכ"ע"

אבל כבר כתבתי על כך בהרחבה ....

הביטוח הזה לא רלוונטי לגביי בגלל

שאין באפשרותי לבחור "עיסוק ספציפי"!

זה לא משנה לי כמה אני משלם עבור

אותה פוליסה......זה יותר משנה לי

לכשאצטרך להפעיל אותה אז שיהיה לזה כיסוי.

אז לגבי ביטוח "מחלות קשות"

אני יודע שאם אחלה במחלה קשה

אני יודע שאקבל סכום חד פעמי ללא בעיה.

לגבי ביטוח "אכ"ע", זה לא כך ולכן

הוא לא רלוונטי לגביי (ולא משנה כמה הוא עולה)....הוא פשוט לא מכסה אותי כמו

שאני רוצה.

לא אמרתי שפתרתי את כל חששותיי,

אבל גם ביטוח "מחלות קשות"

זה ביטוח חשוב.

אין קשר בין "אכ"ע ל..."מחלות קשות"...

אני מודע לזה.
🕒 פורסם בתאריך: 30/10/2025 15:11
1. על איזה סכום עשית?

בשביל המשכנתא אתה צריך לבטח בסכום המשכנתא, ככה שאם זה יהיה יותר ממה שביטחת כבר תצטרך להשלים עוד אחד בכל מקרה.

2. בביטוח חיים למשכנתא הסכום המבוטח יורד אוטומטית עם התשלום החודשי/שנתי, ככה שקנית מוצר שתצטרך להחליף כשתיקח את המשכנתא, אחרת אתה משלם סתם על סכום גדול יותר, וכזכור לי הביטוח הוא לא בשביל להוריש את הכסף למישהו אחר.
🕒 פורסם בתאריך: 30/10/2025 15:27
לא חייבים להחליף, אפשר להקטין את הכיסוי כל תקופה.
🕒 פורסם בתאריך: 30/10/2025 17:06
אז ככה:

אני יודע בוודאות

שלא משנה מה ייקרה

אין שום סיכוי בעולם שאני אקח משכנתא

של יותר מ 1.1m!!

אז נכון להיום, במידה ואמצא דירה נורמלית

זו המשכנתא שאצטרך לקחת

ולכן, הביטוח חיים שלי הוא על הסכום הזה.

העדפתי ללכת על המקסימום ולא על

סכום נמוך יותר כי אז אצטרך לעבור

הצהרת בריאות מחדש, כל מיני ביוקרטיות וגם לשלם הרבה הרבה יותר על הפוליסה

רק כי אני יותר "זקן" (גם אם אפילו

אהיה בריא כמו שור).

אגב, אני יודע שזה נשמע ממש טיפשי שבנאדם

בסטטוס שלי, עושה ביטוח שכזה כבר עכשיו

אבל כפי שהסברתי ממקודם, אני לא יודע מתי אמצא את הדירה הנכונה לי.....

בינתיים השנים עוברות ומה שאני יכול לקבל היום בגיל 50...לא בטוח שאוכל לקבל בגיל 52.....

55 או 60......אז למה לי לא "לנעול" כבר

את האפשרות הזו ולהוריד ממני לחץ.

אני יכול, חס וחלילה, בגיל 52

סתם לקבל התקף לב קל....

סרטן הערמונית (שלא נדע)

או סתם לא להרגיש טוב (לא משהו קריטי)

אז מבחינת חברות הביטוח אני כבר אתוייג "בעייתי".....למרות שכל בנאדם רביעי שאני

מכיר נראה לי בגילי עבר פה ושם משהו בריאותי

(תודה לאל...אני לא)

אז כן....."נעלתי" גם את האפשרות הזו.

כמובן שאם לא אמצא דירה והשנים יעברו

ואני אמשיך לצבור יותר הון,

אז אני אצטרך כמובן משכנתא נמוכה יותר

אז אני בשנייה יכול לעדכן את הפוליסה.

(אם זה כזה משמעותי).

וזהו--- מקסימום אם אמות בלי דירה

אז לאחיינים שלי יהיה קצת כסף חחחח

מה רע?

אבל אני מקווה שכן פניי לדירה

והכל יבוא על מקומו בשלום.
🕒 פורסם בתאריך: 30/10/2025 18:00
כבר ענו לך איך אפשר לעשות עיסוק ספציפי, אבל אתה לא קורא ונעול בדעותיך (השגויות).

איך הולך הפתגם עם הסוס והשוקת?
🕒 פורסם בתאריך: 30/10/2025 18:02
אין אפשרות כזו.
🕒 פורסם בתאריך: 30/10/2025 18:07
אוקיי, אם אתה כבר יודע הכל, מעולה.

אני רק אמליץ בפעם האחרונה שתקרא שוב את השרשור הנוכחי, רק ליתר ביטחון
🕒 פורסם בתאריך: 30/10/2025 18:08
לא לכל מקצוע יש פוליסות שמציעות עיסוק ספציפי לאותו מקצוע.
🕒 פורסם בתאריך: 30/10/2025 18:21
תאמין לי שאני עם סוכן,

אחד התותחים שיש בתחום הביטוח (הוא לא עובד בשום חברה).

התייעצתי איתו....שאלתי אותו....נפגשתי איתו.....

אין את האופציה הזו.

ותאמין לי שהוא לא ניסה למכור לי

שום פוליסות אחרות.

אני מיוזמתי אחרי כמה ימים שעברו

מהפגישה שלנו, יצרתי איתו שוב קשר

ורק אז אני מיוזמתי ביקשתי את הפוליסות

המדוברות.

הוא כמובן ישב, הסביר לי, נתן סקירה

ענה לי על כל השאלות וכו וכו.

תאמין לי שאם הוא היה רוצה

הוא כבר היב משחיל לי כבר

בפגישה הראשונה את האכ"א
🕒 פורסם בתאריך: 30/10/2025 18:24
האפשרות לא נבדקה לעומק, סך הכל דיבר עם איזה סוכן שאמר שאי אפשר. מלשון ההודעה ההיא בכלל לא ברור שהסוכן הבין את השאלה.
🕒 פורסם בתאריך: 30/10/2025 18:39
אני לא בטוח שזה לא נבדק לעומק, המקצוע שלו די נישתי, לא בטוח שחברת ביטוח כלשהי תימחרה אותו.
🕒 פורסם בתאריך: 30/10/2025 18:43
בוודאי שהוא הבין.

הסברתי לו כמו שרק אני יודע להסביר , ואם אתה מכיר אותי מהפורום אתה יודע שלהסביר אני יודע טוב מאוד. (לפעמים אני ֿאפילו

חופר יתר על המידה)

אז האמן לי שהוא הבין בדיוק מה אני צריך
🕒 פורסם בתאריך: 30/10/2025 20:26
יש לך מושג איפה ניתן למצוא רשימת עיסוקים? חיפשתי לעומק באתרים של שתי חברות ביטוח ולא מצאתי כלום.

עריכה - לאחר חיפוש נוסף וקריאה של הפוליסות, נוצר לי הרושם שבחירת העיסוק היא לא לצורך תמחור (כל עיסוק "צווארון לבן" יתקבל) אלא כדי לקבע את הביטוח לעיסוק קבוע. הרושם נוצר משתי סיבות:

1. בכתב הפוליסה לא מצוין עיסוק או רשימת עיסוקים, אלא רק כותבים שרי הכושר הוא לעיסוק הספציפי בו המבוטח עזק טרם קרות מקרה הביטוח ו/או שצוין בעת ההצטרפות.

2. ניתן למלא טופס שינוי פרטים אישיים, כולל שינוי עיסוק.

בקיצור, אני לא ראיתי כל סימוכין לטענה שלא ניתן לרכוש מטריה ביטוחית או ביטוח אכ"ע עם כל מקצוע צוורון לבן שהוא.
🕒 פורסם בתאריך: 30/10/2025 21:08
שים לב, כמה אתה צריך לחפש, לחקור, לגגל, לשאול, לגבי פוליסה של “אובדן כושר עבודה “ ל “עיסוק ספציפי”………

זה רק מוכיח לך כמה קשיים מערימים על הסוגייה הזו וכמה “פתחי מילוט” מאפשרים לחברות הביטוח .

אתה לא סתם מנסה כבר שעות למצוא תשובה לשאלה שלך.

אם זה היה כזה ברור, היית מקבל תשובה תוך 10 שניות .

אתה נכנס לגוגל ומקבל את התשובה .

אבל אין תשובה כזו.

אז I rest my case

אגב, “צווארון לבן” הכוונה לעורכי דין, טייסים, רופאים, מנתחים ……..לא לאנימטורים, צלמים ,עורכי וידאו, זמרים, שחקני תיאטרון , קוסמטיקאיות או

כל מקצוע דומה לזה
🕒 פורסם בתאריך: 30/10/2025 22:37
אני אישית מבוטח בפוליסה כזו כמהנדס, אין שום סיבה שאנימטור לא יוכל להיות מבוטח. מסכים שזה לא קל למצוא, אבל דעתי היא שאתה מחפש משהו שאין בנמצא, מגבלה שלא קיימת. פה צריך איש מקצוע, לא ניחושים.

אולי @נדב יכול לעזור?

האם יש מניעה מאנימטור או מעצב גרפי לרכוש מטריה ביטוחית לעיסוק ספציפי כהרחבה לפנסיה?
🕒 פורסם בתאריך: 31/10/2025 03:01
תשאל אותו ותראה מה הוא יגיד
🕒 פורסם בתאריך: 31/10/2025 11:15
מה הכוונה צווארון לבן? רופא זה צווארון לבן? רופא מנתח?

ברגע שמעבר להשכלה יש גם עיסוקים מאוד ספציפים שדורשים מיומנות שהיא לא רק קוגנטיבית לא בהכרח יהיה ניתן לרכוש כיסוי עיסוקי. זה רלוונטי בעיקר לסוגים שונים של מנתחים (רופאים ורופאי שיניים). דרך הגב בעבר היו פוליסות כאלה והן הופסקו בשנת 2017.

לגבי מאיירים וכד לא בדקתי. אנסה לראות בפעם הבאה שאהיה עם המערכת פתוחה ואעדכן
🕒 פורסם בתאריך: 31/10/2025 11:30
הוווו......תודה רבה נדב.

סוףסוף.

עכשיו זה שהתווכח איתי קיבל תשובה.

זה מאוד מבאס ....אבל אני לא סתם אומר...

אין באפשרותי לרכוש "אובדן כושר עבודה"

לעיסוק שלי.

ולכן זה לא רלוונטי לגביי.
🕒 פורסם בתאריך: 31/10/2025 11:35
אבל (כפי שכבר כתבתי) גם אובדן כושר כללי רלוונטי אליך. ישנם מקרים רבים בהם מחלות/תאונות (שאם חו"ח יתרחשו) ימנעו ממך לעבוד בכל מקצוע אחר שמתאים להכשרה או לנסיון שלך.

לטעון שהביטוח הכללי לא שווה כלום במקרה שלך זו פשוט טעות.
🕒 פורסם בתאריך: 31/10/2025 13:38
התשובה היחידה שקיבלתי זה שאתה קורא סלקטיבית, שוב.

טוב נו, יש גבול כמה אפשר להתאמץ עבור זר באינטרנט. שבת שלום.
🕒 פורסם בתאריך: 31/10/2025 19:26
תקרא מה נדב כתב.

זה מאוד ברור