⬅ חזרה לאינדקס

פרישה חלקית - דילמה לגבי הקצאת נכסים ומיקסום הטבות מס בתיק ההשקעות

🕒 פורסם בתאריך: 05/11/2025 20:14
בת זוגי ואני באמצע שנות החמישים וב-"פרישה חלקית" - עובדים במשרות חלקיות ו-"משלימים הכנסה" מהרווחים בתיק ההשקעות. התיק מחולק 50-50 בין מניות לאג"ח, ואנחנו מושכים רק את הרווחים השוטפים מהחלק המנייתי מתוך מטרה לא להקטין את השווי הכולל של התיק.

הדילמה שיש לי: כדי למקסם הטבות-מס, חלק משמעותי מהרכיב המנייתי נמצא באפיקים פנסיוניים (קופ"ג להשקעה וקרנות השתלמות בניהול עצמי (IRA)). זה אומר שיש שם רווחים יפים - אבל כדי להנות מהטבות-המס אני לא יכול לגעת בהם :( (בנוסף יש גם קרנות פנסיה סולידיות יותר שנותנות "יציבות" לחלק המיועד לפנסיה). לכן, המשיכה השוטפת שלנו היא מהחלקים המנייתיים "החופשיים" (תעודות סל על מדדי מניות), ושם אני נאלץ לנגוס גם בקרן. בסך הכל האחוז המנייתי בתיק נשאר קבוע, אבל מכיוון שבכספים הפנסיוניים התופחים אני לא נוגע - הנכסים המנייתיים "החופשיים" הולכים ומתמעטים.

כתוצאה מזה, בשנים האחרונות החלק הפנסיוני -מנייתי בתיק הלך וגדל, ואילו החלק "החופשי למימוש" - הופך ליותר ויותר אגח"י, עם פחות תשואות שוטפות שיכולות לשמש לנו ל-"השלמת הכנסה".

איך נכון לנהל את ההשקעות כך שמצד אחד - נמקסם את הטבות המס, ומצד שני - יהיו לנו רווחים שוטפים נזילים שניתן להשתמש בהם ? יש משהו שאני מפספס ? מה כדאי לשנות כדי להתנהל בצורה יעילה יותר ?

תודה!
🕒 פורסם בתאריך: 06/11/2025 12:20
כסף בקרן השתלמות או בתיק האישי זה אותו כסף. בקרן השתלמות יש הטבה שבה כדאי לך לנגוס בו אחרי שהכסף בתיק האישי נגמר. הוא לא באמת נעול, אלא זה בדיוק מיקסום הטבת המס.

אין משהו רע בלנגוס בקרן אם יש לך מספיק כסף לטווח הארוך. הרי עבדת כל השנים כדי להשתמש בכסף, לא למות עם המספר הכי גבוהה שאפשר.

אתה לא חייב לצבוע את התיק האישי בצבע אחר משאר הכספים.

בשלב מסוים שיגיע תורה, תצטרך גם לפתוח את הקרן השתלמות.

- לא ממליץ ולא מכיר את המקרה האישי שלכם. הייתי הולך לפגישות יעוץ אצל גורם צד שלישי כדי לראות שיש לכם מספיק כסף כדי לחיות בצורה שאתה רוצים עד הסוף.
🕒 פורסם בתאריך: 13/11/2025 09:43
+1

הפנסיה היא החלק בתיק שלכם שבהגדרה מיועד לטווח זמנים הכי ארוך, אין אפשרות למשוך אותו לפני גיל פרישה ללא תשלום מס גבוה, לכן החלק הזה צריך להיות החלק המנייתי בתיק שלכם, יכולים להשאיר את אותו סכום סהכ במניות ובאגח כמו היום אבל עדיף ששם יהיה המנייתי ובתיק הממוסה שממנו אתם מושכים כרגע יהיה יותר אחוז על אג״ח.

לא בטוח שקופת הגמל להשקעה באמת משתלמת לך, אתה משלם שם דמי ניהול גבוהים, חלק גלויים וחלקם חבויים, והפטור ממס יהיה רק בהמרה לקצבה, אבל יכול להיות שתשלם מס על קצבת הפנסיה שלך, אני לא מספיק מבין בזה אבל ממליץ לבדוק.