רק לוודא שאני מבין - האם אתה קורא לזה "תעלול פסיכולוגי" בגלל שהשווי לפני-מס אמנם גבוה יותר מסכום ההשקעה המקורי, אבל השווי אחרי-מס עלול להיות נמוך יותר (אם יש לי עכשיו פחות יחידות ששוות כל אחת יותר) ?...
בדיוק :) וברור לי שמדובר ב-"צרות של עשירים" - הלוואי שהשנים ימשיכו להיות טובות ויהיו לנו המון רווחים שנשלם עליהם 25%-של-המון מס.
מתוך הנחה סטטיסטית ארוכת-טווח שלאורך זמן המניות ימשיכו לעלות בשיעור ניכר יותר מאגרות-החוב - כל מה שאני רוצה זה לוודא שאני מתנהל נכון, בגבולות אסטרטגית-ההשקעה והצרכים הפינ...
למעשה אני מושך פחות מהרווח הריאלי - אני לא זקוק לכל הרווחים הריאליים אז אני מושך רק חלק מהם.
התיק מושקע בתעודות-סל על מדדים, אז לאורך זמן יש בעיקר רווחים. גם אם יש בשנים מסויימות הפסדים - אני בדרך כלל לא מממש אלא מחכה שהשוק יתאושש.. במקרה שכן מוכר בהפסד - תמיד מקזז אותו מול רווחים.
הרווחים בתיק הה...
חי ממספר מקורות הכנסה - אחד מהם הוא רווחים מתעודות-סל על מניות (משקיע רק דרך תעודות סל, הרווח הוא בעיקר מעלייה במחירי המניות).
מהתשובות נראה שלא הייתי מספיק ברור בשאלה שלי - אז אנסה עם דוגמא מספרית:
נניח שיש לי תיק השקעות עם מיליון שח באג"ח ומיליון במניות (החלוקה נקבעה לפי רמת הסיכון הרצויה בתיק)...
יש לנו תיק השקעות שמחולק 50-50 בין מניות לאג"ח (כולל השקעות ישירות בתעודות סל וכן כספים פנסיוניים), ואנחנו מושכים רק את הרווחים השוטפים מהחלק המנייתי מתוך מטרה להנות ביומיום מהתשואות מבלי להקטין את השווי הכולל של התיק.
הדילמה שיש לי: כדי למקסם הטבות-מס, חלק משמעותי מהרכיב המנייתי נמצא באפיקים פנסיו...
בת זוגי ואני באמצע שנות החמישים וב-"פרישה חלקית" - עובדים במשרות חלקיות ו-"משלימים הכנסה" מהרווחים בתיק ההשקעות. התיק מחולק 50-50 בין מניות לאג"ח, ואנחנו מושכים רק את הרווחים השוטפים מהחלק המנייתי מתוך מטרה לא להקטין את השווי הכולל של התיק.
הדילמה שיש לי: כדי למקסם הטבות-מס, חלק משמעותי מהרכיב המנ...
תיק ההשקעות שלנו פסיבי (השקעות במדדים בלבד דרך קרנות מחקות ו-ETF) ומפוזר בין מניות לאגח. בשנתיים האחרונות (בעקבות דאגה מהמצב בישראל) התחלנו להוציא חלק מההשקעות לחו"ל - דרך חשבון ב-IB (לא אינטראקטיב ישראל).
השאלה: איך מומלץ להשקיע ב-IB את החלק הסולידי של התיק ? אילו תעודות-סל יהיו תחליף שקול לחלק ה...
שאלה של טירון(?): כשאני משווה באתרי השוואה (כמו גמל-נט) בין תשואות של קופות-גמל (או קרנות-השתלמות) שונות - האם התשואות שאני רואה הן לפני או אחרי הוצאות ניהול השקעות ? כי אם התשואות הן נטו (אחרי הוצאות ניהול השקעות) - האם אני מבין נכון שבעצם לא מאוד מעניין אותי מה גובה הוצאות ניהול ההשקעות של כל קרן ...
לפני יותר מ-20 שנה פתחתי על שם בני קופת גמל במעמד עצמאי. כל הכספים הופקדו לפני 2005, כך שכיום יש בקופה כ-130K הוניים שהם נזילים וניתנים למשיכה מיידית. הכסף כיום במסלול מדדי-מניות פסיבי, עם דמי ניהול של 0.6% והוצאות ניהול השקעות של כ-0.2%. הכסף מיועד לשימוש בטווח הבינוני - 3-7 שנים מהיום.
אני מתלבט ...
יש לך שאלה? המומחים שלנו כאן
מלא את הפרטים מטה ושאלתך תועבר ישירות למערכת שלנו לבחינה מעמיקה.