⬅ חזרה לאינדקס

המחשבון של המשקיעה אישר!!

🕒 פורסם בתאריך: 09/12/2025 01:45
אני יכולה להפסיק לעבוד. ההכנסה הפאסיבית תהיה של בעלי + תשלום חודשי מהשקעות שיש לי.

השאלה איך עושים את זה. יש לי קהש וקופג להשקעה. בת 43
🕒 פורסם בתאריך: 09/12/2025 05:03
אם בחודש הבא השוק יפול ב- 30%, המחשבון גם יאשר שאפשר לפרוש?
🕒 פורסם בתאריך: 09/12/2025 06:39
את יכולה להתחיל בהורדת % משרה, לדוגמה. 80%, 60%...

את יכולה להודיע שאת מתפטרת ולהפסיק לעבוד.
🕒 פורסם בתאריך: 09/12/2025 09:05
פאסיבית?

ומה אם הוא לא יוכל חלילה לעבוד? פיטורים?

או שלא הבנתי נכון.
🕒 פורסם בתאריך: 09/12/2025 12:44
מציע שתשווי עם המחשבון ב "עלילות זיק" (תגגלי אם את לא מכירה).

הוא מאוד מפורט ונותן לך צפי יפה הלאה.

בכל מקרה, שווה למדל מקרי קיצון כפי שציינו כבר מעליי.
🕒 פורסם בתאריך: 09/12/2025 13:00
כמו כן, הייתי מחשב לפי 3 אחוז משיכה שנתית ולא 4.
🕒 פורסם בתאריך: 09/12/2025 16:47
כן נכון המונח פאסיבי לא נכון אבל זה מה היה :) עוברים למשכורת אחת, נכון יש סיכונים אבל יש לי ילדים קטנים ואני רוצה להיות איתם בבית. אז אם אפשר לחיות ממשכורת אחת נקח את הסיכון. והרעיון הוא שעבדתי יפה 20 שנה וחסכתי יפה עד עכשיו כך שבמקרה של יום סגריר אוכל להשתמש בתשואה כהכנסה. כך אני מבינה. רק לא מבינה איך עושים את זה תכלז, לקופה יש אפשרות כזו?
🕒 פורסם בתאריך: 09/12/2025 17:01
את שואלת טכנית אם תוכלי לקבל תשלום חודשי קבוע (אנונה) מקופת הגמל להשקעה?
🕒 פורסם בתאריך: 09/12/2025 19:48
לא באתי לשלול. אני עצמי חי כיום על משכורת וחצי בלי שהמשקיעה תאשר.

רק רציתי לעורר שזה לא בדיוק פרישה במובן המלא של המילה.

שיהיה המון בהצלחה.
🕒 פורסם בתאריך: 09/12/2025 20:40
תוכל להסביר איך?

שכיר או עצמאי?
🕒 פורסם בתאריך: 09/12/2025 21:24
חושב שזה טעות להתנתק משוק העבודה לחלוטין..

חצי משרה נראה לי יותר הגיוני..

ככה תוכלי לחזור למשרה מלאה, יותר בקלות, אם תצטרכי
🕒 פורסם בתאריך: 09/12/2025 22:40
אני אשתף קצת מהחוויה שלי. לפני זמן מה, התחילו זעזועים במקום העבודה שלי והבנתי שזה עניין של זמן עד שאפוטר או אאלץ להתפטר. לכן, החלטתי החלטה לא פשוטה לעשות הסבת מקצוע ולעבור למקום אחר.

בחשיבה ובמצב המשפחתי שלי, היה באפשרותי גם להשאר בבית ולא לצאת לעבודה. אבל הבנתי, שלשבת בבית זה לגמרי לא בשבילי.

אז בינתיים, התחלתי במשרת ג'וניור במקום אחר. ובאמת, זה לא קל לחזור לתחתית שרשרת המזון אבל אני עובדת במשרה חלקית אז יש לי קצת הפוגה מהעומס המטורף שהיה לי בשנים האחרונות ואני מתייחסת לשנה הזו כשנת שבתון ואבדוק אם יש לי גם אפשרות לקבל השלמת הכנסה.

מה שמתאים לי, לא מתאים לכל אחד ובכל זאת, בלחץ של עולם העבודה לפעמים חולמים על החופש ועל השקט. כשזה נהייה אמיתי, זה לא תמיד קורץ באמת וילדים יכולים להיות מתישים כשזה כל עולמך.

אולי כדאי לך בשלב ראשון להפחית משרה או לנסות להחליף מקום עבודה. בשלב ראשון, זה יאפשר לך לבחון בשקט האם פרישה מלאה או חלקית תתאים לך יותר ואז, תוכלי לפרוש בעוד כמה חודשים. בנוסף, תוכלי לבחון את ההרגשה שלך מול יתרות קטנות יותר בחשבון הבנק ובחשבונות ההשקעות ולהסתגל לכך מבחינה פסיכולוגית.
🕒 פורסם בתאריך: 10/12/2025 06:56
זה מעניין - ג׳וניור זה פחות סטרס אצליכם? בחברה בה אני עובדת, מי שבתחתית הסולם התאגידי עובד הכי קשה, ועושה את המטלות הכי מורכבות. הבכירים כותבים מסמכים, עורכים מצגות ומנהלים ישיבות עם באזוורדס. ככל שמתקדמים למעלה, העבודה הופכת לפחות מורכבת מבחינה טכנית, ועיקר העיסוק הוא במסביב של העבודה ולא בעבודה עצמה. גם כוננויות 24X7 זה משהו שעובדים בדרגה נמוכה סופגים יותר.
🕒 פורסם בתאריך: 10/12/2025 08:56
היא כתבה 'הסבת מקצוע' - מאיפה אתה יודע מה היא עבדה לפני כן?
🕒 פורסם בתאריך: 10/12/2025 09:24
או לוקח בחשבון מס רווחי הון...
🕒 פורסם בתאריך: 10/12/2025 11:00
העניין הוא לא הסטרס. העניין הוא שכ "ג'וניור", במיוחד בתחום שהוא לא בליבת הניסיון שלך, אתה תלוי ומפוקח כל הזמן ומקבל הוראות מכולם. יחד עם זה, אני כן מביאה את הניסיון שלי, שהוא רלוונטי גם למשרה החדשה אז אני תורמת מאד בטיפים ובייעול משימות אצלנו.

כאמור, אני עובדת במשרה מצומצמת אז נתתי לעצמי זמן להתלמדות. ויש לי צוות מצויין שגם מכניס אותי לעניינים בצורה חלקה וגם יודע "ליישר" בצורה תומכת כשצריך.
🕒 פורסם בתאריך: 10/12/2025 22:09
כן
🕒 פורסם בתאריך: 11/12/2025 20:48
עריכה אחריי תיקון של @FIYaacov:

צריך למלא טופס למשיכת הקה"ש וקופ"ג ולהעביר את הכסף לחשבון השקעות שתפתחי על שמך. אחריי שתקני מניות בחשבון, אפשר למכור תקופתית, למשוך את הכסף לעו"ש ולהשתמש בו לתשלום חשבונות ואשראי.

שימי לב שאם תמשכי את הכסף, תיאלצי לשלם מס על רווחי הון על הרווחים בקופ"ג ובקה"ש על ההפקדות מעבר לתקרה (ועל הרווחים כתוצאה מהפקדות מעל התקרה). את גם מאבדת כל מיני הטבות מס עתידיות שקשורות במוצרים האלו (לדוגמא, הטבת מס על משיכה מהקופ"ג כאנונה חודשית מגיל 60). בחלק מהמקרים הטבת המס היא ממילא לא משתלמת ביחס לדמי הניהול, ולכן שווה להתייעץ עם גורם מקצועי או להשקיע זמן ומאמץ בלהבין לעומק את המוצרים הפיננסיים שלך ואת תמונת המצב המלאה בהקשר לפרישה מוקדמת.

אין באמור לעיל שום המלצה למשיכת הכספים או לפרישה מוקדמת מהעבודה. בכל מקרה עדיף לדעתי לבדוק גם בסימולציה של האתר "עלילות זיק" לפני נקיטת פעולה כמו ש @שוורצע_חיה הציעה, כי זאת סימולציה הרבה יותר פרטנית, וגם לוודא שאת מבינה היטב את המשמעויות הנלוות של נפילה בשוק בזמן אבטלה שמתבססת על מכירת מניות תקופתית (תחשבי על הקורונה).
🕒 פורסם בתאריך: 11/12/2025 20:58
קופת גמל להשקעה לא מאפשרת ניהול אישי.

צריך למשוך בדיוק כמו קרן השתלמות.
🕒 פורסם בתאריך: 11/12/2025 21:01
תודה על התיקון, אני אערוך.
🕒 פורסם בתאריך: 11/12/2025 22:22
למה לא למשוך תקופתית מקרן ההשתלמות את הסכום שצריך למחייה ולהשאיר את שאר הכסף בקרן השתלמות כדי להנות מהפטור ממס רווחי הון?
🕒 פורסם בתאריך: 12/12/2025 00:10
בהחלט אפשר למשוך תקופתית מקה"ש נזילה. החיסרון העיקרי הוא שלא ניתן יותר להפקיד לקה"ש אחריי המשיכה הראשונית (אם פות"ש תחזור לעבוד) ודמי הניהול נוטים להעלות למקסימום בחשבונות לא פעילים בלי הפקדות חדשות.

חסרונות נוספים בעיניי שמילוי הטפסים הידני והשליחה במייל מייגעים ושלוקח יותר זמן לכסף להגיע לעו"ש (4 ימי עסקים, בפועל גם יכול לקחת שבוע או 10 ימים). יש יותר friction ביורוקרטי עם הקופה המנהלת וזה לא כיף.

משיכה של כספים בקה"ש מעבר לתקרה עדיין תהיה מחויבת במס הון (אבל זה לא שונה מחשבון השקעות).
🕒 פורסם בתאריך: 14/12/2025 07:24
תודה על ההמלצה, לא הכרתי את האתר. הוא אומר את אותו הדבר. בגדול זה לא באמת פרישה מוקדמת, זה יותר להיות אמא ולגדל ילדים, ולהסתמך על ההכנסה של בעלי. לא לחסוך יותר. מצד שני יש לי 20 שנה חסכונות של כמעט 1 מלש"ח + פנסיה של 1.2 מלש"ח. כך שאני יותר ויותר מתחזקת בדעה שאני רוצה לגדל את הבת הקטנה שלי, לקחת את הזמן ולעשות הסבה למקצוע פחות מכניס (ברמה של 20% ממה שאני מכניסה היום), אבל שאחרי 20 שנה שעבדנו קשה אני אולי יכולה להרשות את זה לעצמי בלי רגשות אשם. ברור שאם אני אמשיך לעבוד ואכניס מה שאני מכניסה היום, החסכונות שלנו ימריאו לשמיים. אבל בסוף גם יש חיים ולא רק החלטות כלכליות.
🕒 פורסם בתאריך: 26/12/2025 21:49
לא מדויק, פשוט יפתח תת חשבון נוסף (חדש) עם ותק אפס

לגביי דמי ניהול, אכן יש סיכון בחשבונות" לא פעילים ", אבל אם ההפקדות ימשכו בעתיד, אז יש עילת מיקוח על הד"נ

וכמובן אם הם גדולים מדי, הטבת המס מתגמדת עד היפוך
🕒 פורסם בתאריך: 27/12/2025 09:46
זו התובנה הכי חשובה שהגעת אליה לדעתי
🕒 פורסם בתאריך: 28/12/2025 15:30
אמת. נראה לי שאיפוס הוותק של הקה"ש הוא מה שחשוב כחלק מבחינת היתרונות/חסרונות של משיכת קה"ש.
🕒 פורסם בתאריך: 28/12/2025 15:33
האיפוס הוא רק על כספים חדשים ובגיל פרישה צריך 3 שנים לותק כדי למשוך
🕒 פורסם בתאריך: 28/12/2025 15:42
וזה בדיוק העניין - מאותה נקודת זמן של משיכת חלק או כל הקה"ש, הכסף החדש שנכנס יהיה נזיל רק כעבור 6 שנים.

פות"ש ציינה שהיא בת 43.
🕒 פורסם בתאריך: 28/12/2025 16:11
כל מה שכתבת נכון, אבל לא האפשרות היחידה לתמרן מתוך מצב של ותק אפס

לדוגמא שתי קופות מקבילות, שהופכות נזילות בטווחים של 3 שנים,

במקרה של פותש, אני לא יודע מה גודל הקופה וכמה שנים אפשר לחיות ממנה

ואם היא מספיק גדולה לשנים הללו,אבל ניתן לתכנן סולם ותק שבו לא צריך לחכות יותר מכמה שנים כדי לשחרר כסף (טרי)