⬅ חזרה לאינדקס

מתחתן, פותח חשבון בנק משותף - ייעוץ

🕒 פורסם בתאריך: 08/08/2017 22:25
שלום, אני מתחתן עוד חצי שנה והחלטנו לפתוח חשבון בנק משותף

אני לומד רפואה בעיברית וארוסתי מסיימת ללמוד הוראה עוד שנה (תתחיל לפרנס עוד שנה אני עוד שנתיים)

רציתי לשאול - קודם כל מה הדרך המהירה ביותר להתחיל ללמוד את כל הבסיס של התנהלות עם/מול בנק?

יש דרך יעילה להתנהל עם בנקים? קראתי שחלק ממלילצים על בנק הדואר כי אין שם עמלות וכו, זה נכון?

בקצרה אני מרגיש קצת אבוד כי בקרוב אנחנו מתחילים להסתובב בבנקים לשמוע תנאים ואני רוצה "לעשות שיעורים" לפני ולהגיע מוכן

המון תודה
🕒 פורסם בתאריך: 08/08/2017 22:49
לדעת את זכויותייך ולדרוש אותם

זכות המיקוח - כל דבר ניתן למיקוח בבנק, גם הטמפרטורה של המזגן

ביטחון - ניפוח שרירי החזה (מטאפורית) וקול סמכותי מקנה לך מעמד של "בוא נקשיב לו"

ידע - תקרא פה בפורום איפה נמתחים הגבולות של כל בנק, תעשה רשימה ותתחיל למחוק את הלא רלוונטים

שוק חופשי - תביא לבנק שאתה מעוניין בו הצעות מבנקים אחרים (נמוכות כמובן) על מנת שייתיישרו לקו שלך (יענו פשרה)

הידע קיים בפורום, תתחיל לחפש, תתחיל לקרוא, תשאל שאלות, תכתוב רשמים אישיים ובהצלחה
🕒 פורסם בתאריך: 09/08/2017 08:58
שניכם סטודנטים. פתחו חשבון סטודנט ללא עמלות כלל לכמה שיותר זמן (יש בנקים שזה עד סוף התואר ואחרים זה 4 שנים מן הפתיחה).

חשוב שהסניף יהיה נוח - גם בגישה פיזית (מיקום ושעות פעילות) וגם מרחוק (טלפון או אפליקציה).

ניתן לפתוח חשבונות בכמה בנקים ולדרג. לאחר מכן לסגור את המנופים.

לנו היה בהפועלים, לאומי, מזרחי, אוצה"ח, מרכנתיל.

היום יש לנו רק במזרחי ולאומי.

בעתיד נשאר רק עם מזרחי.
🕒 פורסם בתאריך: 09/08/2017 12:38
תודה רבה לכולכם, אחרי לילה של קריאה הגעתי למסקנה שאפתח איתה בלאומי דיגיטל, לפי ההיגיון שלי זו האופציה הכי משתלמת שכן אין עמלות על כלום.

מה החיסרון בעצם בלהיות בחשבון דיגיטלי כזה ללא בנקאי?

נראה על פניו שזה העתיד ולגשת לבנק אולי כבר מיותר בעידן שלנו אבל שוב אני ירוק בתחום - אשמח לשמוע מה דעתכם

שאלת בונוס- אם אני פותח בלאומי דיגיטל או כל אופציה דיגיטלית אחרת נטולת עמלות - עדיין אוכל לנסות להתמקח על הריבית של המינוס? ומסגרת האשראי?

תודה
🕒 פורסם בתאריך: 09/08/2017 14:03
תמשיך לקרוא, יתכן והמוצר שאתה רוצה כבר ירד מהמדף, יענו אין לאומי דיגיטל טוטאל (אם לזאת היתה כוונתך)
🕒 פורסם בתאריך: 12/08/2017 18:07
אני לא יודע אם 2 המוצרים ברי השוואה אבל יש את פפר מבית לאומי.

יש מקרים (מעטים אמנם) שאתה צריך משהו פיזי בבנק - למשל משיכה של סכומים גדולים במזומן, פתיחת תיק \ ייעוץ לגבי השקעות או משכנתא או צ'ק בנקאי (למרות שיש אלטרנטיבות להכל, שמעתי לא מזמן על משהו שנקרא "העברת זהב" אבל טרם התנסתי).
🕒 פורסם בתאריך: 12/08/2017 18:11
עמלות מזעריות אבל האם זה שווה לעמוד שעה בתור?
🕒 פורסם בתאריך: 12/08/2017 18:18
הסיבה שלאומי טוטאל דיגיטל נעלם

-חס וחלילה, יועץ השקעות שיושב בבנק הוא האדם האחרון שצריך

-משכנתא לוקחים בכל בנק, לא משנה אם הוא שלך או לא, הולכים על התנאים הזולים וצריך להזיז את הרגליים ולחשוף פנים כדי שיהיה על מה להתמקח

-צ'ק בנקאי קיים עדיין?
🕒 פורסם בתאריך: 12/08/2017 18:24
ידעתי שהייתי צריך לתת איזה הדס אפ לגבי "לעולם אל תלך ליועץ השקעות של הבנק" :)

ולגבי משכנתא - צודק ב100% , לפעמים הם מנסים לשדל אותך לפתוח אצלהם חשבון עו"ש תוך כדי חיפוש (בנק למשכנתאות) - אצלי בסוף סגרתי בבנק שמראש חשבון העו"ש שלי היה בו אז זה לא שינה הרבה.

אבל בכל מקרה כשמגיעים לשעה הזו יש צורך לכתת רגליים (או ללכת לחברה שתעשה את זה בשבילך).

פעם אחרונה שקניתי \ מכרתי רכב זה היה קיים. כאמור שמעתי על משהו בשם העברת זהב שאמור להחליף את זה.

איך אתה קונה "דברים גדולים" ? (רכב, בית וכו') ?
🕒 פורסם בתאריך: 12/08/2017 18:45
לא מכיר את המחליף של לאומי טוטל דיגיטל אבל כשעברתי ללאומי השוותי מול לאומי ישיר ויצא לי שהוא עדיף.

הטוטל דיגיטל מוגבל בסכומים, ויקר בפעולות מסוימות.

לעומתו לאומי ישיר לא מוגבל ודי זול בהכל, אבל דורש זיהוי בנוכחות פיזית ממש בפתיחה. לאחר מכן מבצעים הכל בטלפון או באינטרנט ואם צריך משהו פיזי כמו המחאה בנקאית יישלחו אותה לסניף שתבקש.
🕒 פורסם בתאריך: 12/08/2017 21:37
תגיד שאתה רופא (סטודנט לרופאה במקרה הזה אז אולי רק שתסיים תוכל לקבל את מלוא התנאים) .

בדיסקונט אין עמלות על כלום. בלאומי אחרי דין ודברים קיבלתי את אותם התנאים בדיוק (אין עמלות) לשים לב שכל שנתיים שלוש הבנק מחזיר את העמלות הרגילות ואחרי שיחת טלפון זה מסתדר אבל חייבים להיות עם האצבע על הדופק. בדיסקונט פשוט אין עמלות לרופאים יש להם מסלול מיוחד שנקרא מסלול בלי עמלות לרופאים (שם קליט). כן יש עמלות על השקעות בשוק ההון (דמי קניה , אחזקה וכל זה אבל מופחתות )
🕒 פורסם בתאריך: 12/08/2017 22:04
חשבון סטודנטים. תבדוק עם כמה בנקים זה לרוב ללא עמלות וכו