⬅ חזרה לאינדקס

מס על דירה שכורה

🕒 פורסם בתאריך: 09/01/2026 01:18
כדי להגדיל הוצאות על דירה שכורה וכך לנסות להיכלל במסלול מיסוי זול/טוב יותר מאשר מסלול של 10% מס, אני רוצה לציין בחוזה כי דמי ועד הבית ישולמו על ידי ושכר הדירה יגדל בהתאם.

בנוסף להוצאה של תשלום מיסי ועד בית, יש לי הוצאות נוספות כבעלי הדירה על שדרוגים שבוצעו בבניין ואז ייתכן שסך מיסי הועד וההוצאות הנוספות יהיו בסכום כזה שיהיה כדאי לי מסלול אחר שבו שיעור המס ייצא זול יותר מאשר 10%.

ראשית, האם זה יכול להיראות במס הכנסה כעבירה (כלומר, האם אסור לעשות את זה)?

שנית, מבחינה חשבונאית ובהנחה שאין בכך עבירה - האם זה ייתן לי יתרון כלשהו? הרי אני מגדיל הוצאות מחד, אבל גם מגדיל סכום שכר הדירה שממנו נגבה המס...
🕒 פורסם בתאריך: 09/01/2026 07:05
לא הבנתי מה אתה מנסה להשיג,

1. בכל רמת שכירות אתה יכול לבחור כל מסלול מיסוי על השכירות.

2. להוסיף שכירות ולקזז הוצאה באותה גובה, משאירה אותך על אותה רמת הכנסה למס.
🕒 פורסם בתאריך: 09/01/2026 11:56
לדעתי - אתה צריך יעוץ של רואה חשבון או יועץ מס.

יש כאן מספר היבטים שמחייבים בירור עם איש מקצוע.

ניכוי פחת שנתי.

השפעה של מסלול המיסוי על ניכוי פחת בעת מכירת הדירה. (במסלול 10 אחוז אתה חייב על פי חוק לקזז פחת בעת מכירת הדירה. במסלול לפי מס שולי - it depends)

איזה הוצאות על שידרוגים של הבניין אתה כן יכול או לא יכול לקזז כהוצאה שוטפת.

ייתכן שיש עוד שיקולים והיבטים.

לא מהווה יעוץ מס או יעוץ משפטי.

אל תאמין לאף אחד באינטרנט
🕒 פורסם בתאריך: 09/01/2026 14:00
נדיר שזה שווה את הטרחה בשכ"ד למגורים. יכולה להיות כזו סיטואציה אם ההכנסה מגיעה משתי דירות ובאחת מהן יכולים ללכת על מסלול פטור ועל השניה עושים אופטימיזציה לפי מס שולי על שכ"ד יחסית נמוך (גיל/נכות, נק"ז לא מנוצל, פחת). גם במקרה כזה, ברגע ששכה"ד מהדירה השניה עובר סף מסויים אז היתרון עובר למסלול 10%. וגם, כדי שהייעוץ יהיה משתלם הוא צריך לחסוך יותר מעלות הייעוץ.
🕒 פורסם בתאריך: 09/01/2026 14:15
יש כאן כמה עניינים - (יתכנו עוד כמה)

1. האם מותר לו לקזז שידרוגים בבניין כהוצאה שוטפת.

למיטב ידיעתי לא ניתן לקזז שידרוגים כהוצאה שוטפת - אלא צריך להוסיף את זה לעלות המבנה - אבל זה גם תלוי בסוג השידרוג. - זה מצריך יעוץ מקצועי.

2. השפעת בחירת מסלול הדיווח על מס שבח עתידי - למיטב ידיעתי - כל עוד אתה מדווח על ההכנסות כדין קיימת פסיקה שאומרת שאם לא ניכית פחת במסלול מס שולי אתה לא צריך לנכות פחת במכירת הדירה - זה מצריך יעוץ מקצועי.

לדעתי - די בתשובות מוסמכות לגבי שתי השאלות האלה כדי להצדיק יעוץ מקצועי.

לא מהווה יעוץ מס או יעוץ משפטי.

אל תאמין לאף אחד באינטרנט.