⬅ חזרה לאינדקס

Adjust the sails

🕒 פורסם בתאריך: 19/01/2026 20:12
שלום לכולם.

אני חוגגת בפברואר 37, נשואה באושר עם שלושה ילדים קטנים

התפטרתי מהעבודה בספטמבר והתחלתי תואר שני שחלמתי עליו הרבה זמן

בן זוגי שכיר

השנים האחרונות היו תקופה מאוד סוערת עברנו. והרבה ממה שהחזיק אותי זה המשפט we can not direct the wind but we can adjust the sail. ואני חושבת שהוא יהיה שימושי גם עכשיו.

הסיבה ליומן הזה היא שהתחלנו למשוך מחסכונות לא למטרות פרודוקטיביות פעם ראשונה בחיים ואני מודאגת ורוצה לראות שמתנהלים עם זה נכון.

אז ככה:

הכנסות :

משכורת של בן זוג - 25509

דמי אבטלה שלי - 4685. יש כאן טעות חישוב של ביטוח לאומי חסרים כאן כ 2000 ש״ח אני בדין ודברים איתם בנושא

נכסים נוספים

דירה שבה אנחנו גרים - נקנתה בשנת 22 ב1.8 מליון כיום להערכתי שווה כ2.4 ( לא בטוחה איך בודקים אבל אני ראיתי שהשכנים בעלי דירה זיהה מכרו במחיר הזה)

חיסכון בבית השקעות - 117,000

קרן השתלמות שלי - 22000

קרן השתלמות של בן זוג 150000

הלוואות

משכנתא לקחנו מליון נשאר עוד 904861 להחזיר.

הלוואה כנגד הון עצמי/חיסכון- קטגוריה משל עצמה -

בשביל המשכנתא היינו צריכים לשבור חיסכון שלנו בסך 620,000היועץ הפנסיוני שלנו יעץ לנו לקחת הלוואה כנגד החסכון בזמן שקנינו דירה. לשלם באמצעות הכסף של ההלוואה כהון עצמי ואת הסכום הזה להשקיע כשאנחנו משלמים ריבית וחלק מההלוואה. זאת גם הקרן ממנה אנו מושכים בעתות מצוקה. שמנו 620000, לא מזמן משכנו 40,000 כרגע בקרן 800,000 צריך עוד להחזיר 465000 כך שאנחנו למעשה ב 335000 רווח. העלות - ריבית של פריים פלוס חצי אחוז. בזמנו זה היה 500 לחודש וכיום זה 2093.

יש לנו פנסיות אבל לא נגיע בהם ולכן זה א רלוונטי לדיון כאן.

כמו שכתבתי בתקופה האחרונה נאלצנו למשוך 40,000 חלק בגלל בלתם ( שיפוץ בבנין) וחלק על מנת לכסות גירעון.

בחודש הבא אני אמורה להתחיל לקבל מלגות, אני לא בטוחה עוד לגבי הסכומים. אעדכן

מטרות מידיות- עם קבלת המלגות לא לגעת בחסכנות אלא להוסיף

אליהם ולהגיע לאיזון תקציבי

מטרות רחוקות - חסכונות לילדים וחיסול משכנתא/שיפור דיור אולי מדירת 4 ל5

אני עוקבת אחרי ההוצאות בעזרת פינקה ואני ממש מתקשה להבין איך שנים חיינו באיזון ופתאום זה לא עובד. כאילו הכל הכפיל את עצמו אף על פי שלא עשינו שום דבר דראסטי וחיים באותה רמת חיים

אשמח להצעות יעול וגם לעצות איך חוסכים עם משפחה וילדים. זאת אחת הנקודות הכוורות של הבלוג
🕒 פורסם בתאריך: 19/01/2026 21:46
כל הכבוד על האומץ!

יצאתי קצת מבולבלת מנושא החסכונות שלכם וההלוואות שכנגד:

בציטוט העליון יש 117K חסכונות. בציטוט התחתון יש 800K. מאיפה לקחתם 620K? ואיך זה נשאר לכם ולא הלך לקנית הדירה?

והמשכנתא היא בנוסף? קניתם כשהיה לכם רק 200K הון עצמי באמת?
🕒 פורסם בתאריך: 19/01/2026 22:15
בשנים האחרונות העלויות של הכל עלו ומנגד ההכנסה שלכם ירדה בעקבות האבטלה שלך. אז מה ההפתעה?
🕒 פורסם בתאריך: 19/01/2026 23:23
רצוי לתכנן כמה המינוס החודשי וכמה זמן הוא יימשך.

יכול להיות שתוכלו לקצץ בהוצאות בסבסוד המעון.

אני לא יודע כמה אינטנסיבי התואר השני שאת עושה אבל אולי אפשר לשלב אותו עם עבודה או עם יותר זמן בבית עם הילדים והכנה של אוכל ממוצרים גולמיים זולים ובריאים.

בדרך כלל התואר השני מאפשר משכורת גבוהה יותר בהמשך.

יש מלא עצות איך לחסוך כסף צריך לבחון את זה מול ההוצאות שלכם שלא פירטת אותם בכלל.
🕒 פורסם בתאריך: 20/01/2026 05:46
בת העמק

יש חיסכון של 117 בבית השקעות.

בנוסף - יש במקום אחר סכום של 800 אבל מתוכו אנחנו חייבים 465. ההפקדה הראשונית הייתה 620 . הם גדלו ל 800.
🕒 פורסם בתאריך: 21/01/2026 08:59
מה התכנית עם התואר השני שלך? לא כתבת כמה מוציאים אבל לפי החסכונות נראה שבלי המשכורת שלך אתם גרעוניים..
🕒 פורסם בתאריך: 21/01/2026 17:07
מותר לשאול מה את לומדת?

האם זה למען הנפש או הגדלת הכנסה עתידית?

בהצלחה
🕒 פורסם בתאריך: 26/01/2026 20:36
למען הנפש. למרות שיהיה מגניב לעסוק בזה בעתיד. בגדול ״ ארכיאולוגיה ימית
🕒 פורסם בתאריך: 26/01/2026 20:41
עדכון קטן

יש חדשות טובות וחדשות רעות

החדשות הטובות - קיבלתי מלגה מאוד נדיבה ככל הנראה 10,000 דולר שאמורה להכנס אלי חודש הבא. בנוסף מלגה של 5000 ש״ח שגם אמורה להכנס חודש הבא ועוד מלגה של 3500 ש״ח לחודש ברגע שאגיש הצעת מחקר. ( עובדת על זה במרץ מקווה ישגמר במהירות) מחכה מתשובה מעוד כמה מלגות מקווה שאצליח להרכיב מזה משכורת. הלימודים הולכים נהדר. בנתיים רק ציונים מעל 95

בגזרת החדשות הרעות - ( מאוד)

קיצצו את בעלי. יקבל משכורת על ינואר פברואר ואז יצטרך לחתום אבטלה. הוא כבר התחיל לחפש.

הוא שוקל לחזור לעשות מילואים במקביל בשביל אקסטרה כסף. אמרתי שאני תומכת במה שיבחר.
🕒 פורסם בתאריך: 13/02/2026 20:55
עוד עידכון - הצלחתי לקבל עוד מלגה של 2000 שקל לחודש למשך כחצי שנה תמורת עזרה במחקר מסויים במחלקה. התחלתי השבוע ואני ממש אוהבת את העשיה. מחכה לתשובה מעוד כמה מלגות. בעלי עדיין מחפש עבודה.
🕒 פורסם בתאריך: 14/02/2026 11:52
כמה אתם מוציאים בחודש?

צריך להבין את התזרים, כי אין לכם כמות משמעותית של הון נזיל לכסות תזרים שלילי לאורך זמן.
🕒 פורסם בתאריך: 14/02/2026 18:10
עכשיו למדתי איך להגיב להודעות קודמות!

ההוצאות שלנו סביב ה25 אלף. אבל מתוכם יש כאלה שאני יכולה לפי הצורך לקצץ. עכשיו לשמחתי בגלל המלגות ירד הצורך לשלם שכר לימוד גם זה משהו ואני מצליחה לאט לאט לבנות ״משכורת״ ממלגות. עכשיו הבעיה הגדולה היא זה שהמשכורת של בעלי תפסיק להגיע ונאלץ לחיות על דמי אבטלה מילואים ומלגות עד שימצא עבודה חדשה, ובהייטק דברים כאלה לוקחים זמן . טוב נו בשביל זה יש קרן חירום
🕒 פורסם בתאריך: 14/02/2026 21:03
ממרום שנותיי וניסיוני - זאת חתיכת מתנה אמיתית לחיים להתמודד עם מצב כזה ולהבין שאפשר לשרוד תקופה כזאת (וללמוד על הדרך מהו תקציב העצמות היבשות שלכם). לנו אפילו לא היה תקציב חירום, ועדיין זה לימד אותנו שיעור שאחריו כבר לא פחדנו משינויים כאלה.
🕒 פורסם בתאריך: 15/02/2026 10:14
יש אנשים שיושבים על המדף היום בהייטק גם שנה לפעמים, אבל מי שטוב וגם מתראיין טוב יכול למצוא מקום חדש תוך חודש חודשיים.
🕒 פורסם בתאריך: 15/02/2026 11:12
משלמים עליהם מס מלאי? מנגבים להם את האבק פעם בחודש?
🕒 פורסם בתאריך: 15/02/2026 11:23
ארכיאולוגיה ימית זה נפלא. את תהני מאד לעבוד בזה, ולדעתי זה שווה את הפרשי השכר גם לטווח הארוך מאד. אני עדיין לא השתכנעתי שאין לנו את המקצוע הכי מגניב בעולם :)
🕒 פורסם בתאריך: 15/02/2026 15:12
לא רוצה לבאס, אבל לפעמים קצת צריך.

אני כותב רק על סמך מה שקראתי כאן, כמובן שיכול להיות שאני טועה בהכל. לשיקולך.

בחישוב זריז, ההון שלכם, לא כולל דירה, הוא מינוס 150 אלף.

עם דירה זה כמובן הרבה יותר, אבל זה נכס שאתם ממש לא רוצים לממש.

זה לא מצב רע בכלל בשביל משפחה עם הכנסה יציבה. כמעט כל מי שקנה דירה עבר שם, גם אני.

אבל בלי הכנסה קבועה זה מצב לא פשוט.

נשמע כמו עצת אחיתופל (בחכמה שבדיעבד, אבל לא רק). למה לא לתקן את זה, למכור את רוב החסכון (לא הכל, כדי לשמור על גמישות) ולהחזיר את ההלוואה?

כמה נותנת ההשקעה הזאת (אחרי מס)? אם פחות מהריבית על ההלוואה, אז זה הפסד כל חודש. אם יותר, אז כנראה מדובר בהשקעה עם מידה של סיכון. ואם הסיכון יתממש, תמצאו את עצמכם עם הלוואה גדולה מהחסכון, שזה צעד לכיוון רע מאוד.

לפי מה שאת כותבת, הצורך לקצץ קיים כאן ועכשיו.

לאכול קרן חירום בשביל בלת"ם זה בסדר, להפוך את זה להרגל זה מסוכן.

אם אני מבין נכון, הייתם בגירעון כבר לפני זה.

אז עכשיו, בלי צמצום מסיבי, זה גירעון של הרבה אלפים בחודש.

המילואים זה פתרון זמני טוב מבחינה כלכלית (וכמובן קשה מאוד מבחינות לא כלכליות) אבל זה פלסתר לחודש-חודשיים.
🕒 פורסם בתאריך: 17/02/2026 08:11
כולי תקווה למרות שלפעמים זה עלול לקחת זמן. הוא התחיל בין השאר תהליך מול מטה(פייסבוק) ואמרו לי ששמה זה לוקח זמן. כרגע יש לנו 40 אלף בעוש בגלל כל המלגות, והוא עוד אמור לקחת משכורת פברואר. כולי תקווה שתהליך מצביעת העבודה ילך מהר עבורו.
🕒 פורסם בתאריך: 17/02/2026 10:54
גם אני מקווה שזה יקרה, ושיסגרו את ההסתדרות, ושיהיה גשם טוב לחקלאים, אבל צריך גם לעשות תוכנית, כי סביר שיקח לו זמן ועדיף שתעשו תכנית עכשיו כשיש עוד כסף נזיל וזמן לחשוב.
🕒 פורסם בתאריך: 17/02/2026 11:40
כמה זמן הוא יכול לקבל דמי אבטלה?
🕒 פורסם בתאריך: 17/02/2026 11:47
צריך גם לשים לב שיש תקרה לדמי אבטלה סביב ה 11 אלף בחודש.
🕒 פורסם בתאריך: 21/02/2026 08:41
כקבוע בחוק. 3 חודשים מינוס הימי מילואים. בנתיים הוא מתראיין במרץ
🕒 פורסם בתאריך: 09/03/2026 21:40
בעלי קיבל משכורת אחרונה שהגיע עם הרבה תשלומים נוספים על ימי חופשה שלא ניצל ומילואים שעשה בתקופה האחרונה, ונכנסה עוד מלגה קטנה כך שכרגע יש לנו בחשבון עוש80 אלף. אבל מעכשיו שנינו על דמי אבטלה. בעלי מתראיין עושה מילואים, ואני מנסה להצליח לסיים את הצעת המחקר שלי כדי לקבל מלגה שנתית שדיברתי עליה קודם ופשוט לא מצליחה. בימים אני מתפעלת שלושה ילדים קטנים חיה בחרדה מאזעקה מאזעקה ומגיע לעבוד על זה רק בלילה שאני גמורה מעייפות בהנחה שהאירנים או חיזבאללה לא מפנקים אותנו במטח לילי. וזה פשוט קשה.

נקודות האור - בגלל כל הכספים שנכנסו לא נגענו בחסכונות כמו ששיערתי שנצטרך בזמן פתיחת השרשור.

אוף איזה דרעק.
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2026 22:31
זמן טוב לחמלה עצמית. לא ריאלי לצפות מעצמך לעשות משהו אחרי יום שלם עם שלושה ילדים קטנים על מעט שעות שינה.
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2026 22:55
מסכים ומחזק - מרבית המדינה לא מתפקדת בזמן האחרון, מן הסתם אם שותפך במילואים ואת עם שלושה ילדים, בזמן מלחמה, קשה לך.

הייתי מציע לנסות להכין מערכת שעות ולהידהק אליה. כמובן שזה קשה ולפעמים בלתי אפשרי לעמוד בה (ילדים, אזעקות וכד').

אני למשל מייעל את הזמן שלי על ידי כך שאני לא בחדר כשאני עובד ולומד מאז החלה המלחמה, אלא עושה זאת מהממ"ד.

זה חוסך לי איזה שעה-שעתיים ביום (גר בנהרייה, יש לא מעט אזעקות).
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2026 23:17
יש לך עם מי לדבר על זה ולבקש הארכה? אני מניחה שאפילו לרווקים יש קושי כרגע (ואולי הם גם עושים מילואים) אז יש להניח שאת לא הראשונה שמבקשת.
🕒 פורסם בתאריך: 11/03/2026 22:19
אני חורגת אומנם מהדדליין אבל בפחות משבוע מניחה שזה לא רציני. גם אם הייתי שולחת לא בטוחה שמישהו היה מסוגל לקרוא את זה במצב הנוכחי. היום בזמן שהילדים ישנו צהריים כמעט סיימתי הכל. נותר לי להוסיף עוד כמה הפניות ולתקן אחרות ונראה לי שזה יהיה גמור. קיוויתי לסיים הכל הלילה, אבל יש אקשן אזעקות ועכשיו כתבמ. אני לא מצליחה לחשוב שתי מחשבות ביחד ואני לבד עם הילדים בממד שלפחות ישנים היטב בנתיים. מחר יום חדש.
🕒 פורסם בתאריך: 18/04/2026 20:14
עדכון קטן:

בשעה טובה ומוצלחת בעלי חתם חוזה במקום חדש! מה שאומר שמחודש הבא תהיה משכורת מסודרת . אני הגשתי את הצעת המחקר שלי ב1.4 ועדיין ממתינה שהועדה תאשר ואם כן אהיה זכאית למלגה.

הצלחנו לשרוד את כל האירוע הזה+ מלחמה בלי לגעת בחסכונות ואני מאמינה שנצליח למשוך עוד קצת עד שתגיע משכורת ראשונה

זה לא היה קל. נחתו כמה הוצאות בלתי צפויות - בינהם - הרכב שנפגע מירוט. מס רכוש לקחו את הזמן ונאלצנו לשכור רכב פעמיים במהלך החודש (ליל הסדר…)

גם בגזרת המשפחה - היה מאוד לא קל למקבל לימודים שלושה ילדים ללא מסגרות וחיפושי עבודה של בעלי. אבל בכל זאת עמדנו בזה ואפילו בכבוד יחסי. בהשראת הפוסט הישן של מוריה פה בבלוג (איך מעבירים חופש גדול עם שישה ילדים) ביקשתי מהגדול שיבחר פרוייקט לעבוד עליו במהלך התקופה הזו. הוא החליט לבנות ספינה מבקבוקים ממוחזרים ואחיו הקטן עזר כמיטב יכולתו שאני מנחה אותם ועוזרת בחלקים שהצריכו כח פיסי. כולם נהנו המון - ועם ההכרזה על הפסקת האש בלבנון - יצאנו להשיט את הסירה ( שסיימנו יום קודם) וכולם נהנו מאוד ויצאו אם תחושת הישג.

זה היה מאוד מחזק עבורי הרגע הזה של לראות אותם ככה. ולדעת שגם אם החיים זורקים עלינו אתגרים - אנחנו יכולים להם
🕒 פורסם בתאריך: 18/04/2026 23:49
אפשר קצת הרחבה לגבי סוג העבודה הזה בארכיאולוגיה ימית בישראל - כמה אנשים עוסקים בזה, מה הסיכוי להתקבל ולאיזה תפקיד, מה השכר...

עושה לי רושם שזה נישה של נישה. יודע שיש בעיקר אתר בקיסריה וקצת בעתלית ואולי באשקלון, אבל השאלה כמה עבודה יש סביב זה.

ואז נשאלת השאלה לאן הולכים עם זה בעתיד?
🕒 פורסם בתאריך: 19/04/2026 07:10
האמת אני לא יודעת. הלכתי ללימודים מתוך עניין. במקצוע שלי אני אדריכלית, וגיליתי שהרבה משרות בעיקר במגזר הציבורי, דורשות תואר שני ב ״לא משנה מה העיקר שיהיה״ אז החלטתי שאני עושה תואר שאני נהנית בו. על הדרך אני פשוט מאוהבת בתחום. אני לא יודעת מה אעשה אחרי התואר ולמען האמת אני לא יודעת אם אני אחיה מחר.

אבל לא חייבים אשכרה לחפור אם לא מסתדר יש כל מיני תחומים מסביב. למשל חבר טוב שלי הפך ככה לאדריכל של רשות העתיקות והוא מתכנן את האתרים, חבר אחר עובד עבור רשות העתיקות משהו שקשור לתיעוד מובנים. וחברה נוספת הפכה לחוקרת ועכשיו עובדת על הפוסט דוק בחול. לקראת סוף הסמסטר אבחן את סך האפשריות שלי - אבל לא נרשמתי לתואר כי ציפתי לפרנסה משוגעת.

כמובן שאשמח לשמוע מה לאיגפטולוגית יש לאמר בנושא
🕒 פורסם בתאריך: 19/04/2026 14:43
אני לא מעסיקה ולא מנהלת משאבי אנוש, ככה שאין לי שום מספר מהמספרים שביקשת. יכולה לומר מה טיב העבודה, באיזה איזורים ובאיזה תקופות, ולספר למה בעיני טוב וחשוב ומועיל לעבוד בעבודה שאוהבים. מי שמכיר אותי קצת מכאן יודע שהשנקל הפילוסופי שלי הוא לקחת אחריות על הבחירות שלנו, ושהכל עניין של סדרי עדיפויות. אני בוחרת ברמת חיים שנחשבת נמוכה עבור אנשים מסוימים, בתמורה ל"רמת חיים" גבוהה באופן בלתי ניתן לכימות בחיי המקצועיים.
🕒 פורסם בתאריך: 21/04/2026 10:28
השכר החדש הוא שידרוג ביחס לשכר הקודם?
🕒 פורסם בתאריך: 22/04/2026 21:06
באדריכלות מרווחים יותר חד משמעית. אבל זה בא עם מחירים אחרים. המון אחריות שבאה יחד עם הרבה סטרס, המון המון שעות, ועבודה בילתי נגמרת מסביב לשעון. כשסיימתי תואר בגיל 25 הייתי מוכנה לכך. בגילאי ה30 ו… סדרי העדיפות השתנו. את הזמן שלי אני רוצה לבלות עם המשפחה, בנוסף הסטרס הבילתי נגמר לאורך שנים לא עושה לי טוב. הפרוייקט ששבר אותי זה 30 מבנים שקמו ביחד חלקם רבי קומות עם המון המון פרטים של כל הייתי אחראית. לא הייתי ישנה טוב מרוב לחץ. אז עשיתי חשבון שאני חייבת לעשות שינוי כלשהו. בעניי פרישה מוקדמת היא לא הפיתרון ( גם אין לי מספיק) אלא לשנות עיסוק. בנוסף, מה שעזר לי לקבל את הצעד הזה זה שבעלי לאחר עשור בצבא ששם המשכורות היו בינניות מאוד יצא לאזרחות שם המשכורות הרבה יותר מתגמלות, וזה אפשר לי להוריד רגל מהגז.
🕒 פורסם בתאריך: 04/05/2026 19:20
אז עכשיו יש לי התלבטות מסויימת: אני עושה עבודת שימור ועזרה במחקר של ממצאים מהים תמורת מלגה. ומנהל המעבדה שאיתו אני עובדת אמר שמאוד התרשם מהאופן עבודה שלי והנה רכילות חמה מהתנור- הפרופסור שמנחה אותי צריך מנהל מעבדה חדש כי הנוכחי מסיים את תפקידו ונראה לו שאני בול מתאימה לתפקיד. זו משרה חלקית של 20 שעות שבועיות והוא האיץ בי לפנות לפרופסור בנושא. היום דיברתי עם הפרופסור בנוגע להצעת המחקר שלי שחזרה לתיקונים קלים ודנתי איתו בהגשת בקשה למימון המחקר שלי. הפרופסור אמר שמה שאני הכי צריכה למחקר זה זמן וזה המשאב הכי יקר שלי ויעץ לי להגיש בקשה למימון כי אני לא עובדת ומי שמעניק את המימון לא באמת יכול לדעת שאני מקבלת עוד מלגות חלקיות, ואז תהיתי לעצמי אם יש בכלל טעם להציע את עצמי. אם המשאב הכי יקר הוא זמן אולי באמת שווה לי לחיות על מלגות? האם אפשר לכתב תזה לעבוד ולגדל שלה ילדים קטנים במקביל ? ואם להיות מנהלת המעבדה שלו זה צעד בונה קרירה? אני לא יודעת אם כדאי לי לנסות…
🕒 פורסם בתאריך: 04/05/2026 19:33
אולי שווה להתייעץ עם הפרופסור שלך?להבין בדיוק מה המשמעות של העבודה הזו והאם זה יגזול לדעתו יותר מדי זמן מהמחקר שלך.

אני גם הייתי על מלגות בתזה ובדוקטורט (וגידלתי ילדים) והעבודה שלקחתי על עצמי הייתה תרגולים והרצאות באוניברסיטה (זו גם הייתה העבודה היחידה שאיפשרו למי שקיבל מלגת מימון מלאה).

לי זה מאוד התאים.