⬅ חזרה לאינדקס

התלבטות ברכישת דירה למגורים

🕒 פורסם בתאריך: 22/02/2026 23:27
אנחנו נמצאים בתהליך חיפוש דירה למגורים כבר תקופה ארוכה מאוד. מעטות הדירות שאנחנו נותנים עליהן הצעה כי יש לנו רף מאוד גבוה שאנחנו פחות מוכנים מתפשרים עליו.

לאחרונה מצאנו דירת גן בר״ג-גבעתיים שאהבנו מאוד, אומנם היא קצת רחוקה מהאזור בו חיפשנו אבל יש לה גינה עורפית, מרווחת מהבניינים השכנים ושמשית ובגלל שהנכס נמצא על מדרון הגינה נמצאת בקומה הראשונה ולא במפלס הרחוב.

לאחר משא ומתן הסכמנו על מחיר שמתבסס על עסקאות עבר בבניין מ2022 + 15% עליית שווי.

גילנו תוך כדי סיבוב בשכונה שלבניין שמול הגינה שלנו יש יזם סגור ותוכניות והם מאוד קרובים להגשת הבקשה להיתר לפינוי בינוי כשבמהלכו הם יעלו מקומה 4 לקומה 7 או 7.5 (כשמלכתחילה הבניין הזה נמצא בגובה משמעותי ביחס אלינו - סדר גודל של עוד ״3 קומות״) וגם תוואי המגרש שלהם יאפשר להם להתקרב אלינו ב5.5 מ׳ - מה שיהפוך את המרחק בין הבניינים ל-10 מ׳. בגלל מיקום הבניין ביחס לבניין שלנו תיווצר ככל הנראה חסימה משמעותית של השמש ותחושת המפתח שיש בה כרגע.

אנחנו מתלבטים האם להתקדם עם רכישת הדירה כי כנראה בלתי אפשרי למצוא דירת גן שלא סובלת מהבעיה הזו ובשאר הפרמטרים בסה״כ הדירה עומדת או לוותר עליה.

נשמח לפרספקטיביות ומחשבות שאולי לא לקחנו בחשבון.

תודה!
🕒 פורסם בתאריך: 23/02/2026 07:22
יש לציין שאושרה תוכנית מתאר לכל האזור לפני כמה חודשים שמסדירה את זכויות הבנייה לפינוי בינוי והבנתי שזה גם בין היתר מה שאמור לזרז עבורם את התהליך
🕒 פורסם בתאריך: 23/02/2026 08:13
האם זה מתאים למצב השוק היום בבניינים אחרים בשכונה? באופן כללי לא הייתה עלייה של 15% משנת 2022. אבל אם בדקתם הרבה כנראה שאתם מכירים מה מצב השוק.
🕒 פורסם בתאריך: 23/02/2026 09:59
זה לא מעט, בת"א זה 5 או 6 מטרים.
🕒 פורסם בתאריך: 23/02/2026 23:27
אם היה לי שקל על כל פעם ששמעתי ״קרוב להיתר״ ולא יצא מזה כלום בסוף הייתי דופקת קופה. בהנחה שהקבלן אכן יקבל את ההיתר המיוחל ( תהליך בפני עצמו) לא מובטח שיצליח לבנות (חצי מהקבלנים בארץ בפשיטת רגל כזו או אחרת כרגע) ובאיזה קצב תתקדם הבניה. לא הייתי מודאגת מזה. גם הייתי מאמינה שאם זה אכן יהיה רלוונטי , עד שזה יקרה אתם כבר תהיו בשלב שיש לכם יכולת כלכלית לשדרג דיור. זה תהליכים של שנים ולא מהיום למחר
🕒 פורסם בתאריך: 24/02/2026 14:13
מחצית מהשיכונים למכירה ביד2 בסטטוס "בקרוב פינוי בינוי".

אם המוכר כה בטוח שיתנה זאת בחוזה...

100% כעת מחיר שוק ותוספת ערך תמ"א ביום שהקבלן מגיע עם הטרקטור ועד שנתיים.

לא העיקר שיזם השיג רוספב הדיירים...דרך ארוכה מצפה שלו של 7-12 שנה עד שתהיה תמ"א מוכנה.

אני מכיר פרוייקט בירושלים של אחת החברות הגדולות בארץ שהיה שלט יפה "בקרוב" כמעט עשור....התחילו לאחרונה....סיום אני מניח עוד 3 שנים