⬅ חזרה לאינדקס

התלבטות לגבי אופי השקעה בחשבון מסחר עצמאי

🕒 פורסם בתאריך: 03/03/2026 08:00
אשמח לחו"ד על 3 תיקים, המטרה-השקעה לטווח של 20 שנים, תשואה מעל 10 % שנתי

מצד אחד אני נוטה לחשב שזה יותר מידי להשקיע 20 אחוזים בזהב ומצד שני זה עושה תשואות נהדרות בשנים האחרונות.

אשמח לדעתכם והאם הייתם עושים משהו שונה כדי להגיע לתשואה של 10 ומעלה בשנה

תיק 1:

Invesco FTSE ALL-WORLD UCITS ETF 80%

SPDR Gold Shares 20%

תיק 2:

Invesco FTSE ALL-WORLD UCITS ETF 75%

LBMA Gold Price PM USD (4A) ETF 25%

תיק 3:

Invesco FTSE ALL-WORLD UCITS ETF 80%

iShares Physical Gold ETC 20%
🕒 פורסם בתאריך: 03/03/2026 08:51
אז למה לא ביטקויין? או מניות אנבידיה? להיות חכם בדיעבד זה מאוד קל.

לעצם העניין, לזהב באופן עקרוני צפוייה תשואה אפס ריאלית (הוא הרי לא מייצר כלום)

הכנסה שלו לתיק בעיקר תפגע בתשואה. (אם כי תקטין תנודתיות, ככל הנראה)
🕒 פורסם בתאריך: 03/03/2026 11:22
למה אתה מעוניין לחלוק חלק כה נכבד בזהב? ואפילו אשאל, מדוע אתה בכלל מאמין בזהב? אני באופן אישי רואה בזה בועה, זאת אומרת אני לא רואה בזה היגיון(אני באמת שואל). לגבי הרצון שלך ל10% ומעלה כל שנה בוודאות, לא חושב שיש מי שיכול לענות לך על זה.
🕒 פורסם בתאריך: 03/03/2026 13:00
הקצאת אחוז מסויים מהתיק להשקעה בזהב יכול להיות צעד חכם לשנים הקרובות במידה ואתה צופה אי יציבות משמעותית במערכת הגלובלית. אי יציבות יכולה להגיע משינוי במעמד הדולר במערכת הפיננסית העולמית וגם מצפי לאי יציבות גיאופוליטית חריפה ועוד דוגמאות. מה הסבירות לכך? איני יודע.

השקעה בזהב יכולה להיות בכמה אפיקים: זהב פיזי, נייר שעוקב אחרי ערך הזהב, מניות של חברות כריית זהב ועוד. לכל אפיק יש פרופיל סיכון/תשואה שונה.

זהב פיזי לא מייצר תשואה במובן הקלאסי אלא ערך. אם קונים זהב במחיר מסויים ואחרי מספר שנים מחירו מוכפל, אז אפשר להגיד שעשה תשואה של 100%. אבל אם מחירו ירד, אז התשואה תהיה שלילית.

לעומת זאת, השקעה בחברות כריית זהב כמוה כמו השקעה במנייה של כל חברה אחרת במובן שאתה חשוף לרווחיות החברה, לסיכוני תיפעול, סיכונים פוליטיים במיקום המכרות וכו. התשואה כאן באה מביצועי החברה שהם תלויים במחיר הזהב אבל לא רק.

כמובן לא המלצה
🕒 פורסם בתאריך: 03/03/2026 13:17
במידה שאתה מניח ששאר השחקנים פספסו את הניתוח הזה והמחיר הנוכחי לא מגלם כבר את הביקוש.
🕒 פורסם בתאריך: 03/03/2026 13:54
צודק. מי שהשקיע מלפני 2025 יושב היום על "רווחים" נאים.

האם המחיר הנוכחי מגלם את הביקוש? שאלה מצויינת, תלוי את מי שואלים.

לדעתי השאלה היא האם המערכת עוברת למצב פעולה חדש שבסופו תגיע לנקודת איזון שונה שלא היינו בה עד כה.
🕒 פורסם בתאריך: 03/03/2026 14:52
זהב זה אחלה לגידור, פחות להגדלת הסיכון בתיק

אם אתה רוצה לסיים עם יותר כסף בסוף תקופת ההשקעה (במיוחד כשמדובר ב-20 שנה), הייתי מתמקד יותר בהגדלת שיעור החיסכון

על פני 20 שנה יש לזה השפעה גדולה יותר וסיכויי הצלחה גדולים יותר מאשר לנסות להכות את השוק שנה אחר שנה
🕒 פורסם בתאריך: 03/03/2026 17:11
איך היית מציע להגדיל את שיעור הסיכון? במניות בודדות או במדדים /etf?
🕒 פורסם בתאריך: 03/03/2026 18:22
הוא הציע להגדיל את שיעור החיסכון, לא הסיכון.
🕒 פורסם בתאריך: 03/03/2026 20:50
כל מה שהצעת נכשל בדרישה הזו. הם לכל היותר נותנים סיכוי להצליח, וסיכוי להיכשל.
🕒 פורסם בתאריך: 03/03/2026 21:08
אני חושב שמראש ההתמקדות בתשואה כמטרה קצת מפספסת את הנקודה שלשמה אתה שם את הכסף בהשקעות מלכתחילה, וגם פוגעת (באופן די אירוני) בתשואה שלך

תחשוב על זה ככה, אתה רוצה בעוד 20 שנה להגיע לסכום מסויים בהשקעות, או אפילו פשוט להיות ״עם כמה שיותר כסף״

המילה תשואה לא קשורה למטרות כי היא אמצעי, שדרך אגב, עליו יש לנו הכי פחות שליטה (יש שיגידו שאין בכלל) מבין הפרמטרים שמשפיעים על ההשקעות שלנו

הייתי מתמקד בלבנות תיק שמצד אחד סיכוי גבוה לצמיחה בטווח של 20 שנים, ומצד שני שתוכל להרגיש בטוח בו שגם אם התיק נחתך כרגע ב-50% (וזה קורה, גם במדדים כמו סנופי או עולמי), תישאר רגוע ואפילו תפקיד אליו יותר כדי לקנות בזול

אחרי שבניתי תיק כזה, הייתי מתמקד בלהגדיל הכנסות, להקטין הוצאות ובכך להגדיל את הסכום שיש לי לשים בהשקעות כל חודש. זה לא הגדלת תשואה, אבל זה כן מקרב ליעד שקבעת לעוד 20 שנה.

* אין באמור המלצה או ייעוץ, מדובר בדעתי בלבד
🕒 פורסם בתאריך: 03/03/2026 21:26
אין סיבה לטעמי לשים נכס לא מניב בתיק

אין דבר כזה. כי תשואות העבר לא מעידות על העתיד.

מה שכן, אתה יכול לעשות תיק משקולות (לדוג׳ 1/3 סנופי, 1/3 נאסד״ק, 1/3 עולמי)

חתול אתה קיצוני בהנחה שלך שהושק כ״כ יעיל...
🕒 פורסם בתאריך: 04/03/2026 01:10
מה לגבי תיק כזה

1. CSPX (iShares Core S&P 500 UCITS ETF) - דמי ניהול: 0.07

2. ISP6 (iShares S&P SmallCap 600 UCITS ETF) - דמי ניהול: 0.40

3. VDE (Vanguard FTSE Developed World UCITS ETF) - דמי ניהול: 0.12

4. EIMI (iShares MSCI EM IMI UCITS ETF) - דמי ניהול: 0.18%.