⬅ חזרה לאינדקס

אחרי שבלעתי את הגלולה האדומה, מה לעשות?

🕒 פורסם בתאריך: 22/08/2017 21:37
שלום לכולם, אז ככה :)

אחרי קריאה מרובה של מספר חודשים בבלוג הבנתי שאני ומשפחתי חייבים לעשות שינוי.

אני פרילנסר עצמאי בן 31 בעל הכנסה לא קבועה, אין לי כרגע שום קרן פעילה.

אשתי מורה ויש לנו תינוק בן מספר חודשים. עם הפקדה חודשית ל"חסכון לכל ילד" :) כרגע אנחנו גרים אצל ההורים ואין לנו חובות.

אשתי במסגרת הסתדרות המורים מבחינת קרנות השתלמות פנסיה וכו'

לצערינו הרב אין לנו שום ניסיון פיננסי מאחורינו.

השאיפה שלי היא בעצם כמו של כולם לנהל חסכון/תיק השקעות פשוט, זול וחכם לאורך שנים ולתת לריבית דריבית לעבוד.

על מנת להתחיל את חיינו הפיננסים בשליטה מלאה הנני חייב להפריש לעצמי פנסיה כחוק. לפי מה שאני רואה כרגע זה את פנסיית ברירת המחדל החדשה או לא להפריש כלל, לשלם קנס שנתי ובמקום זאת להפריש לקופת גמל להשקעה/פוליסת חסכון.

יש לנו חיסכון פנוי להשקעה כרגע של 260K (לאחר החסרה של סכום הפקדה שנתית לקה"ש עצמאים והשארת 10K בעו"ש לבלת"ם)

אני לחלוטין מזדהה עם הרעיון של השקעה פסיבית במדדים לאורך זמן עם מינימום התעסקות בניירות ספציפים.

השאיפה שלנו בשלב הראשוני (והסופי :) ) היא להגדיל את ההון העצמי שלנו. האופציות שעומדות בפנינו כרגע הם:

1. שוק ההון

2. נדל"ן

בפגישה עם יועץ פיננסי הוצעה לנו האופציה לפתוח לי קה"ש כעצמאי ב IBI עוקבת 500 S&P ובמקביל להשקיע את החסכון שלנו בפוליסת חיסכון ולקחת עליה מינוף של 70-80% בריבית נמוכה ובעזרתו לקחת משכנתא על מנת לרכוש נכס קטן בפריפרה ולעשות עליו פליפ אולי לעשות אפילו כמה פליפים כאלו וע"י כך להגדיל את ההון העצמי שלנו כאשר המטרה הסופית היא להגיע להון עצמי מספיק גדול על מנת שנוכל לרכוש דירה למגורים במשכנתא לא גדולה יחסית. ובמקביל לא לגעת בסכום המופקד בחיסכון

אני מודע לכך שפוליסת חיסכון היא בעצם קרן אקטיבית ומוגבלת במעבר. אך זהו המכשיר הפיננסי היחיד שיכול לעמוד לרשותי אשר יעניק לי מינוף בריבית נמוכה בשביל המהלך הנדל"ני הנ"ל. השאלה אם קיימת אלטרנטיבה יותר טובה?

בנוסף השאיפה שלי היא כמובן להחזיק קרן השתלמות IRA עם קרנות עוקבות מדד למספר רב של שנים.

מה שגורם לי לתהות האם כדאי לי לפתוח ישר קרן השתלמות IRA עם הפקדה גדולה מעל לתקרת הפטור או לחכות מספר שנים של הפקדות מקסימליות עד שאגיע לסכום שיאפשר לי IRA?

סה"כ נראה שיש הרבה אופציות וככל שאני נכנס לרזולוציות יותר גבוהות של הדברים זה רק הולך ונעשה מסובך יותר,

דבר אשר מרתיע מאד אדם ללא ניסיון וידע פיננסי מתקדם.

אשמח להמלצות/ תובנות/ הכוונה כללית

אני מודע לאיסור על ייעוץ השקעות אך אם אפשר לפחות לעזור לי לסנן את האופציות הלא רלוונטיות עבורי זה יהיה נהדר.

תודה רבה מראש.
🕒 פורסם בתאריך: 22/08/2017 21:49
וותר על הפליפ והמינוף. פליפ זה המון עבודה. אנשים עושים את זה במשרה מלאה.

תתחיל לאט. אתה לא ממהר לשום מקום.

לפנסיה הייתי מפקיד את הסכום המקסימלי שנותן הטבת מס (בכפוף למינימום המתחייב בחוק). לא הבנתי למה לשלם קנס ולהשקיע במוצר שהטבת המס שלו היא גבולית במקרה הטוב.

לקרן השתלמות הייתי מפקיד שוב את המקסימום שנותן הטבת מס, אבל מבין את אלו שמפקידי לתקרה השנתית. מעל התקרה אין שום הגיון לדעתי. IRA בסכומים קטנים (פחות מ-100,000) לא יעיל בכל מקרה בגלל עמלות מינימום.

אתה יכול לשים בקרן השתלמות מחקה מדד כל שנה עד התקרה וכשמצטבר סכום להעביר אותו ל-IRA (בעצם לנהל שתי קרנות השתלמות).

את היתרה אתה יכול לשים בקופת גמל להשקעה, אבל ממליץ לך ללמוד איך להשקיע בעצמך בחשבון השקעות.
🕒 פורסם בתאריך: 22/08/2017 22:03
אני ממליץ לך לפטר את היועץ הזה.
🕒 פורסם בתאריך: 22/08/2017 23:02
בתור התחלה, לו הייתי במקומך, הייתי דואג לי לקרן השתלמות וקרן פנסיה עם דמי ניהול נמוכים ומדיניות השקעה פאסיבית. המכשירים האלה מכילים הטבת מס ולכן עדיף לדעתי לנצל אותם.

את ההון הקיים הייתי משקיע בתיק שמבוסס על העקרונות פה בבלוג. תבדוק אפשרויות להגדלת שיעור החיסכון שלכם ומה שהצלחתם לחסוך תפקיד לתיק ההשקעות בכל חודש. במידה ועשית את זה אתה כבר כמה צעדים קדימה מרוב האוכלוסיה בישראל. למזלך התעוררת בזמן.

צריך ללמוד ללכת לפני שלומדים לרוץ. תדאג קודם לדברים החשובים ביותר.
🕒 פורסם בתאריך: 23/08/2017 13:14
אז אם אנחנו נתחיל לצעוד, האם כדאי לי לפתוח קרן השתלמות IRA ישר ולהפקיד מעל המכסה השנתית? או להתחיל הפקדות שנתיות עד שאגיע למכסה שמאפשרת לי חשבון IRA?

שאלה לגבי הפנסיה האם האופציה הסבירה ביותר היא "ברירת המחדל"?
🕒 פורסם בתאריך: 23/08/2017 15:18
אולי כדאי לך לשקול קופת גמל להשקעה במקום.

אתה מוזמן לחפש פה בפורום (ובאתרים אחרים) השוואות של שני המוצרים.

** לא ממליץ על שום דבר כמובן
🕒 פורסם בתאריך: 24/08/2017 07:44
אין תשובה גנרית. למשקיעים עם מחזור ותשואה גבוהים, לדחיית המס של ההפקדה מעל לתקרה יש יתרון ברור. למשקיע פסיבי רגיל, דמי הניהול גבוהים יותר מאשר יתרון דחיית המס.

יש לך כמה חודשים עד סוף השנה. אני ממליץ שתלמד עוד על הנושא לפני פתיחת קרן ההשתלמות.

ג"נ: לא מחזיק.

לרוב האנשים.
🕒 פורסם בתאריך: 24/08/2017 08:16
לייצר בימינו הכנסה משוק ההון, זה כמו לתפוס בכפית מיי גשם לשתיה.

לכן אהבתי ששמת לך למטרה, לרכוש נדלן, אני חושבת שזו הדרך אולי היחידה המשמעותית לייצר מוביליות כלכלית, על אף הגאות בתחום הנדלן.

עסקת פליפ, זה אופרציה שדורשת ממך הבנה עמוקה של השוק בו אתה פועל (שכונה/איזור מסוים), ומדבריך אני מתרשמת שאתה לא שם.

להבנתי, אל תוותר על הכיוון הנדלני אבל לפניי הכל- צא ולמד (בסיפור המסע "הנועזת", יש פירוט גם איך).

אני שהתחלתי את צעדיי בתחום הנדלן, נמנעתי מפליפים מכיוון ששינוי כיוון השוק יכול להשאיר אותך בהפסדים כבדים, במיוחד כטירון. תכוון לתזרים (תשואה),

שבצידה יש עליית ערך. אתן דוגמה כללית. דירת 2 חדרים 60 מ"ר, במחיר נניח 750,000 בדרום תל אביב, המניבה 3000 שח, שעל ידי שיפוץ ניתן להסב אותה לדירת 3 חדרים ובכך להגדיל תשואה הנובעת משכד של 4000 ש"ח. כמובן שתהיה עליית ערך אבל שכד, מעניק לך מצנח שבמידה ותנאיי השוק לא טובים, תוכל לשלם משכנתה לאורך זמן, או לפחות להמתין ולמכור בפטור אחריי שנה וחצי. כל מה שנאמר פה הוא מאוד כללי וכדאי להתייעץ עם אנשיי מקצוע על מנת לבדוק את הזכאויות שלך האישיות מצד אחד, אל מול מגבלות ההכנסה שלך.
🕒 פורסם בתאריך: 24/08/2017 16:43
מכיוון שהתשואות בנדל"ן ובשוק ההון הן מאותו סדר גודל, הטענה מוגזמת על סף פשיעה.
🕒 פורסם בתאריך: 24/08/2017 16:50
א. מציעה להרגע עם ההתלהמות.

ב. אתה מדבר על ממוצעים, בהשקעות נדל"ן ניתן למצוא נישות בקלות יחסית, החורגות מהגרפים, מבלי להיות

גאון/נוכל. כן זה דורש מעט יותר מללחוץ על כפתור המחשב, אבל הרבה הרבה פחות מלימודי תואר.
🕒 פורסם בתאריך: 24/08/2017 16:54
תודה על ההצעה.

אני לא מדבר על ממוצעים. אני משווה התפלגות להתפלגות.