⬅ חזרה לאינדקס

השקעה בתל אביב: בין יד אליהו לדרום העיר – ליווי מקצועי או למידה עצמאית?

🕒 פורסם בתאריך: 06/04/2026 22:17
היי לכולם,

אני נמצא כרגע בעיצומו של מסע לאיתור דירה להשקעה בתל אביב (המיקום הוא אקסיומה מבחינתי). אחרי שבחנתי לעומק פרויקטים "על הנייר" ביד אליהו, התחלתי לצלול לאזור נווה שאנן (חדש ויד שנייה) ושכונת התקווה.

ככל שאני מעמיק, אני מבין כמה קשה למקסם תשואה ולזהות את ה-Sweet Spot בשכונות הללו, שבהן הדינמיקה משתנה מרחוב לרחוב. אני מרגיש שנכנסתי ל"בור תולעת" של נתונים ותיאוריות, ומאחר שמדובר בעסקה משמעותית מאוד, אני חושש לעשות ניסויים על הכסף שלי.

רציתי להתייעץ איתכם בשתי נקודות:

1. ליווי מקצועי: האם מישהו כאן עבד עם "קפטן אינווסט" (Captain Invest) ויכול לשתף מניסיונו על הערך המוסף שלהם, במיוחד באזורים הללו?

2. עצמאי vs מלווה: האם לדעתכם השקעה של כמה חודשי למידה אינטנסיבית יכולה להחליף ליווי מקצועי באזורים מורכבים כמו דרום תל אביב, או שחבל על שכר הלימוד שאשלם "דרך הרגליים"?

אשמח לשמוע מבעלי ניסיון שרכשו באזורים האלה או נעזרו בשירותי ליווי.

תודה מראש!
🕒 פורסם בתאריך: 06/04/2026 22:57
זה תחום ש @הנועזת מתמחה בו.
🕒 פורסם בתאריך: 07/04/2026 07:48
מלווים שמתיימרים להבין בהרבה מאוד אזורים זאת נורה אדומה מבחינתי.
🕒 פורסם בתאריך: 07/04/2026 07:57
האמת שחשבתי על זה שהם גם לוקחים לא מעט כסף וגם נותנים לי סוג של קופסא שחורה ואני מעדיף ללמוד את התחום

מה שהייתי רוצה זה מלווה שהוא יותר טייס המשנה שלי - אני יוזם והוא מכוון אותי מה אני צריך לעשות בפועל, מה לחפש, האם התיאוריה שלי רצינית או שזה שטויות, איך מחטטים בתכנון עירוני וכו.

ברמה שהוא זמין לפגישות בתשלום לפי הצורך שלי והוא מכוון אותי בכל שלב מה בגדול אני צריך לעשות

יש דבר כזה?
🕒 פורסם בתאריך: 07/04/2026 11:22
אני עושה כאלה לפעמים אבל זה לא מעט זמן ולא זול.
🕒 פורסם בתאריך: 07/04/2026 11:56
אני מסכימה שבמקרים מסוימים זו קופסא שחורה, כי קיים מרווח בין מותג חברת הליווי למי שמלווה אותך בפועל. המלווים עצמם לעיתים קרובות הם אנשים צעירים עם מעט מאוד ניסיון, שעברו תדרוך בשקל. הליווי שאתה מצביע עליו הוא ליווי מרחוק והוא בהחלט קיים, אם כפגישות ייעוץ ואם כחבילה. האם זה מוצר משתלם יותר? מאוד פרסונלי ותלוי ביכולות ובסוג העסקאות אליהן אתה מכוון.
🕒 פורסם בתאריך: 07/04/2026 15:11
יכולה לדייק אותי יותר מתי זה משתלם?

אני מכוון לקנות דירה לפני התחדשות עירונית בשכונות הדרומיות של תל אביב
🕒 פורסם בתאריך: 07/04/2026 16:07
1. יכולת גבוהה שלך למשא ומתן

2. יש לך זמן, ורצון לערוך מחקר שוק ולהוביל אותו.

3. איזורים עם רישום מורכב, דורש יותר ידע. איזור דרום תל אביב הוא כזה.

4. ככל שהמלווה איכותי יותר ומחליף בנוסף עלות מתווך,הוואליו פור מאני עולה.
🕒 פורסם בתאריך: 07/04/2026 17:06
דרום תא זה בהחלט מצריך התמחות גם במיקום גם מצב רישומי ועוד.

השבוע חניתי במקווה ישראל ליד בר , מצד ימין מבנים מסודרים ומקום שרואים שהכל תקין בו וכנראה גם הביקוש לשכירות בנכס שם גבוהה. מרחק חציית כביש משם בצ'לנוב צריך להיות מוכן לשחזר שיעור קראטה לשחרר מוואשי גרי אם מישהו ינסה לשדוד לי את הטלפון. (אני מדרום הארץ, לא באמת מתרגש. רק לטובת הדוגמה)