⬅ חזרה לאינדקס

פוטנציאל פיתוח לשכונת התקווה

🕒 פורסם בתאריך: 07/04/2026 08:09
אני מעוניין לבחון האם לשכונת התקווה יש עתיד

התיאורייה שלי מבוססת על תחנת המטרו והרכבת הקלה שיהיו ממש בגבול הצפוני של השכונה, ואמורות ממש לקרב אותה למרכז העיר ולהעלות את ערך הדירות שם. המחירים בשכונה די נמוכים, בטח ביחס ליד אליהו שגובלת מצפון

כשאני נכנס למפה של עיריית תל אביב עם התכנון ההנדסי אני רואה שיש מעט מאוד בקשות או תהליכים של היתרי בניה ביחס לשכונות אחרות שבדקתי (לדוגמא יד אליהו ונווה שאנן)

רציתי לדעת איך מתקדמים מפה? איך בודקים למה יש מעט? האם ישנה בעיה שחוסמת? יש דרך לבדוק מה התוכניות של העירייה לשכונה הזאת?

שמעתי שיש העצמת זכויות מטרו לבניינים ברדיו מסוים מתחנת מטרו- איך בודקים מה קורה עם הדבר הזה בשכונה הזאת?
🕒 פורסם בתאריך: 07/04/2026 08:23
לפני 20 שנה שמעתי את אותן תוכניות, שמעתי דברים דומים גם על בת גלים בחיפה, הדר הכרמל... כלום לא זז מאז.

בגדול, יש עתיד, השטחים הפנויים מצטמצמים, תל אביב עדיין המרכז, מתישהו הערך יעלה. מתי? איש אינו יודע. יש מצב שתקנה היום ורק עוד 15 או 25 שנה תרוויח בגדול. אם יש לך סבלנות, ואתה מוכן להתמודד עם שוכרים עם פחות כסף בשנים עד שהשכןנה תמריא ותהפוך לבןננזה נדלנית לך על זה.
🕒 פורסם בתאריך: 07/04/2026 09:16
העניין עם המטרו זה כן משהו חדש יחסית

גם הרכבת הקלה עוד בבניין וצפויה להיפתח נגיד עוד 3-5 שנים

אבל השאלה שלי זה יותר

1. להבין איפה מתעדכנים בתוכניות עצמן של העירייה?

2. איפה דברים תקועים? למה זה לא מתקדם כל כך הרבה זמן?
🕒 פורסם בתאריך: 07/04/2026 10:38
בחלק גדול מהשכונה הזאת יש בעיית רישום לנכסים ואין רישום בעלויות מסודר, אלא רק הגדרה של כמה אחוז מתוך כל חלקה יש לכל בעל דירה (גוגל מושע), במצב כזה קשה להרים פרויקטים.
🕒 פורסם בתאריך: 12/04/2026 12:51
שכונת התקווה נכבשה על ידי מהגרים ואין לדעת מתי ואם זה ישתנה, כשעשו התחדשות עירונית בנווה שאנן אמרו שאחרי זה לא יהיו נרקומנים וזונות ברחוב והינה הם נשארו אז אל תבנה על זה שהאוכלוסייה שם תשתנה, ממליץ לך להיכנס לקבוצת הפייסבוק דרום תל אביב בקריז ולהבין את התמונה הגדולה

אגב יד אליהו סובלים מגניבות בדיוק בגלל הקרבה לשכונות אלו