⬅ חזרה לאינדקס

קניית s&p או נסדק או כל נייר אמריקאי אחר בזמן שהדולר נמוך

🕒 פורסם בתאריך: 07/05/2026 11:59
עכשיו שהדולר נמוך האם יש יותר עניין (ורווח כמובן) לקנות אותם בקרנות סל דולרים מאשר קרנות סל הנסחרות בשקלים כי אז מרוויח גם מעליית ערך המניה וגם מעליית ערך הדולר ,

או שזה לא משנה כי גם ככה הקרן פודה את השקלים בדולרים ??

(ללא קשר לזה שבטוח ארוך לא מרוויחים מעליית הדולר כמאמר המשקיעה.. )
🕒 פורסם בתאריך: 07/05/2026 12:30
זה

המחיר אותו מחיר בלי קשר למטבע
🕒 פורסם בתאריך: 07/05/2026 14:05
זה אפילו לא משנה מה הקרן עושה בפנים.

אם מציעים לך לקנות מטיל זהב בשקלים או בדולרים, אתה חושב שזה ישנה את הרווח שלך?

אותו דבר מניות, שזה בעלות על חברה.
🕒 פורסם בתאריך: 07/05/2026 14:36
לא
🕒 פורסם בתאריך: 07/05/2026 16:25
כן אפשר לקנות אג"ח דולרי. יש לי הרגשה שבנק ישראל ינסה לייצב טיפה מעל 3 את שער הדולר שקל
🕒 פורסם בתאריך: 07/05/2026 16:47
לא טוב רגשות
🕒 פורסם בתאריך: 07/05/2026 20:38
יש כל מני ספוקלציות שרצות על מה יהיה שער הדולר (והאירו. אני בעצם מתעניין באירו יותר). יהיה פעם אחת טוב לשמוע ניתוח מקרו כלכלי נורמלי שמנסה לפחות לשרטט את הכיוון לחודשים הבאים בהתחשב בתסריטים הפוליטיים והבינלאומיים.

מהמעט שאספתי מה שקורה כרגע זה בעיקר התחזקות של השקל ולא החלשות הדולר באופן גלובלי. במילים אחרות זה לא כל כך מה שקורה בעולם אלא מה שקורה בישראל.

חלק קשור להסטת השקעות מחו"ל לארץ, במיוחד הסטה "כפויה" שהמוסדיים נאלצים לעשות כדי לאזן את התיקים אחרי העליות. היבט שני הוא האופטימיות לגבי הפסקת הקונפליקט האלים עם איראן לבנון ועזה. (אופטימיות שנראית לי לא במקומה, אם שואלים אותי. ולא שואלים אותי.).

אם זה מסתכם בזה, אז השערים הנוכחיים של בערך 2.95 לדולר ו 3.45 לאירו ישארו איתנו לזמן מה, קצת יותר או פחות. עד ש... (1) מצב חירום נוסף כלשהו יפרוץ (2) המניות האמריקאיות ירדו, ויהיה תיקון הפוך. ואז השקל יחלש שוב. אפשר להניח שתוצאות הבחירות ישפיעו גם, ושאר ברבורים שחורים שאי אפשר לצפות. אכן קשה מנטלית לדמיין שדולר יעלה 2 שח ואירו 3. אבל "קשה לדמיין" זה ממש לא ניתוח או טענה. למה שלא תמשיך ההתחזקות בעצם? זה הגיוני בערך כמעט כמו כל דבר אחר.
🕒 פורסם בתאריך: 07/05/2026 21:13
(3) ...לעוד מישהו תהיה החוצפה לעשות אקזיט בעשרות מיליארדים
🕒 פורסם בתאריך: 07/05/2026 22:17
דמיון מודרך. ..

4. ריבית המשק תעלה בעקבות גיאופוליטיקה זולה וקטנונית [רפורמות/אי קבלת תוצאות בחירות/מלחמות/אינפלציה]

5.טראמפ יעשה צעד קדימה, שיהיה אחד יותר מדי, בטרור המכסים שלו

6.האירו חשוף מאד להשפעות המערכה הרוסית. יש הטוענים שככל שרוסיה מבוססת בערבות אוקראינה אסטרטגיית היציאה תהיה הרחבת הסכסוך בדרכים שונות,=ייסוף שקל vs יורו

7.

לא, צמצום פערים של שקל מול דולר ולא [רק] החלשות דולר. האינרציה של התיקון מזניקה אותו קדימה, בשילוב ריבית ומלחמת סחר והפתעה מפרארי מטווחת שועטת בלב הג׳ונגל

8.

למה לא 1 שקל=2 דולר, 1 שקל =3 יורו? [תתרגל..]

לדעת מה יקרה בפוליטיקה בטחונית-אסטרטגית גלובלית, אל תשמע ניתוח מקרו כלכלי/צבאי מאנשים שמשקיעים מחשבה בנראות של הדעות שלהם כאילו היו אקססוריז אופנתי.

תקרא בספרים עבים [רצוי ישנים] על ההיסטוריה של הנוגעים בדבר [טוב. אפשר להתחיל מוויקיפדיה]

זה הגיוני יותר מכמעט כל דבר אחר. אין באמור אי המלצה או המלצה או משהו.
🕒 פורסם בתאריך: 08/05/2026 10:59
חלק מהסיבה שהשקל גבוה זה כי המניות יקרות וכשהמניות יירדו השקל גם יירד כי המוסדיים יצטרכו פחות לקנות שקלים ומימלא אין הבדל בין לקנות מניות יקרות כשהשקל חזק לבין לקנות מניות זולות כשהשקל חלש

זה לא ממש נכון אבל נקודה למחשבה
🕒 פורסם בתאריך: 08/05/2026 11:45
לפי דבריך.

זה יהיה דבר משתלם לקנות דולר כעת, ולקנות מניות בירידות.