⬅ חזרה לאינדקס

אסטרטגיית הנזלת תיק מניות לפני תשלום הלוואת קבלן - דירה על הנייר

🕒 פורסם בתאריך: 09/05/2026 01:13
אהלן,

עוד שנה אני עתיד לשלם הלוואת קבלן של מעל מיליון שקל, מה שיצריך ממני כנראה למכור את כל/הרוב המוחלט של תיק המניות הפרטי שלי.לפרוטוקול יש לי עוד תיק של 700 אלף-מיליון שקל (תלוי במניות ובדולר) במניות חברות מונפקות שעבדתי בהן. שאר התשלום על הדירה (קצת מעל מיליון שקל) עתיד להיות בערך שנה לאחר מכן.

התיק הפרטי שלי מושקע ברובו במניות מחקות מדד (רובן איריות) של sp, אירופה, שווקים מתעוררים,ועוד כמה.

אשמח לשמוע על אסטרטגיות הנזלה במצבים כאלה - מתי כדאי להתחיל להנזיל, עם אילו מניות להתחיל קודם, איפה לשמור את הכסף וכו׳ (למשל קרן כספית? אם כן איזו?).

תודה!
🕒 פורסם בתאריך: 09/05/2026 08:08
היי חנן,

עונה כבעלים של חברה לייעוץ משכנתאות.

ראשית, האם שקלת לקחת משכנתא גדולה יותר על מנת להקטין (באופן זמני) את סך המניות שאתה מוכר ובכך לשלוט במועד המימוש שלהם למועד שהוא לשביעות רצונך?

הייתי מציע שני שיקולים שונים:

ראשית, עושה רושם שאתה מנהל תיק מפוזר היטב על פני שווקים שונים. במצב הזה, היתי מציע לך להנזיל את המניות שבהן עבדת, מכיוון שהן פוגעות בפיזור של התיק.

שנית, אני חושב שעלות המס (רווחי הון/ויסף) הינו תשלום נוסף לטנטי שאנחנו משלמים על הדירה שלנו. וזה נחמד, כי זה דבר שניתן להנזיל ולמזער! ולכן, היית:

א. מתזמן את המכירות (זאת אומרת חלק בשנת המס הנוכחית וחלק בשנת המס הבאה) כדי לנסות ולא לעבור את מס היסף (ייתכן ואתה עובר אותו בבל מצב).

ב. בנוסף, בהינתן שלכלל הנכסים יש אותו ערך (בעיניך), הייתי מתיל במכירת הנכסים עם סך המס (רווחי הון) הנמוך ביותר.

בהצלחה,

אייל ריטברג

פינוויז
🕒 פורסם בתאריך: 09/05/2026 08:13
עכשיו. השקעה לטווח של שנה לא צריכה להיות במניות.

ספציפית למשל שמעתי כמה תחזיות פסימיות על מה יקרה לשווקים אם משבר הנפט באיראן לא ייפתר, אתה לא רוצה להיות בשוק במצב כזה.

אם ההתחייבות שלך היא בשקלים, אז הכסף צריך ללכת לקרן כספית שקלית.

יש כאן שאלה מעניינת של שער הדולר. בדרך כלל השקעה במניות היא אדישה למטבע - אם השקל נחלש אז תיק ההשקעות עולה (בשקלים) אבל כל שקל שווה פחות, אז סה"כ לא קרה כלום. אבל פה יש מצב שונה שיש לך התחייבות שהיא נקובה בשקל, זאת אומרת שאם השקלים האלה נחלשים זו בעיה של הקבלן, לא שלך. אז אם אתה חושב שהשקל ייחלש (כרגע נראה שהוא בשיא עוצמתו) אז אפשר להמר ולשים חלק בקרן כספית דולרית. אבל זה הימור - שיכול לפעול גם לרעתך.
🕒 פורסם בתאריך: 10/05/2026 02:52
1 אתה צריך את הכסף תוך שנה לא כדאי להיות חשוף לשוק, מן הסתם קכ"ש כפי שהמליצו לך עדיף

2 אסרטגיית הנזלה יכולה להיגזר מאסרטגיית קניה שזה אומר לחלק את הזמן הרלוונטי [ במקרה שלך שנה] ולמכור כל חודש 8 וחצי אחוז מהאחזקה

רק שזה במידה ואתה לא חושש ממפולת בשווקים

אם אתה חושש דרג את החשש באחוזים ולפי זה תקטין את משך הזמן הרצוי למכירה לדוגמא אם אתה חושש אול אין תמכור הכל עכשיו

אם אתה חושש 90 אחוז תמכור 90 אחוז עכשיו וכן הלאה

האמור אינו ייעוץ השקעות רק כיוון חשיבה

מומלץ להתייעץ עם איש מקצוע על שיקולי מס
🕒 פורסם בתאריך: 10/05/2026 08:46
הכל ועכשיו ולשים בקרן כספית שקלית, אתה באקסטרים של חשיפת יתר לשוק , לאדם במצבך. אם אתה ממש מרגיש צורך להמשיך להיות בשוק אתה יכול לשים פקודת סטופ לוס או טריילינג סטופ, לכסף שמקובל עליך להפסיד(נכון למדדים מובילים ונזילים, לא למניות של חברות בודדות).

ואל תיקח משכנתא כדי "לשלוט" מתי להנזיל, זה להוסיף ריבית על ההימור שאתה נמצא בו.
🕒 פורסם בתאריך: 10/05/2026 17:33
במניות תשאיר רק פי 2 מהסכום שאותו אתה מוכן להפסיד. תשאיר ני"ע שהרוויחו הכי הרבה כדי לדחות מס. הייתי מציע לא להתמהמה עם המכירה.

את הכסף מהמניות שמכרת אתה יכול להשקיע לא רק בקרן כספית (עם העמלות הכי נמוכות) אלא גם בצמוד מדד. ראיתי שהבנקים נותנים ריבית יותר גבוהה מאגח צמוד. אם זה שווה לך את המאמץ אולי תוכל לקבל הצעה של 1.3% ריבית צמוד מדד לשנה אחרי סקר שוק והתמקחות. קל למצוא 1%.
🕒 פורסם בתאריך: 13/05/2026 22:21
תודה!

יכול לפרט מה הכוונה בצמוד מדד?
🕒 פורסם בתאריך: 13/05/2026 22:28
יש פיקדונות בבנקים ואגח צמודים למדד המחירים לצרכן. בבנק בדרך כלל מדובר בפיקדון סגור לשנה ומעלה ואגח יש הרבה סחירים בבורסה.

שילוב קרן כספית עם צמוד מדד קצת מקטין סיכוני אינפלציה.