⬅ חזרה לאינדקס

מי יטפל בכספים עבור הילדים במקרה ש..

🕒 פורסם בתאריך: 16/05/2026 08:16
אנחנו זוג עם ילדים, ולאחרונה הבנו כי במקרה פטירה פתאומי של שנינו אף אחד בסביבה הקרובה לא יוכל לתפעל את הנושא הכספי עבור הילדים( עקב חוסר שליטה טכני ופיננסי מוחלט).

האם יש בעל מקצוע שייתן מענה לדבר הזה, שבמקרה כנ"ל ינהל את הכספים שהשארנו עבור הילדים וידאג לקצבה חודשית, לפי הוראות תפעול שלנו, עד אשר יגיעו לגיל בו הם ייקחו בעלות על הכספים?
🕒 פורסם בתאריך: 16/05/2026 09:55
לא יודעת אם יש בעל מקצוע שעושה את זה (אפוטרופוס?) אבל יש משהו שנקרא יפוי כח מתמשך (כדאי לעשות יחד עם צוואה).

זה בעיקרון מצב שבו אתה חס וחלילה לא יכול לדאוג לעצמך, אז אתה ממנה מישהוא (בהסכמתו\ה כמובן) שידאג לכל מה שחשוב לך.
🕒 פורסם בתאריך: 16/05/2026 10:47
אם הם קטנים, מי יטפל בהם אם שניכם לא תהיו? אני מניחה שזה יהיה בן משפחה (הסבים או הדודים) ולכן אולי עדיף להכין דף מסודר עם כל מה שיש לכם (כולל סיסמאות, שמות סוכנים, טלפונים והוראות הפעלה) וליידע את המטפל לעתיד איפה הנייר/מסמך נמצא ולגבות בעוד מקום (נניח נייר פיזי ומסמך דיגיטלי). ככה תוכלו לעדכן את המסמך כל פעם שמשהו ישתנה מבחינת מיקום הכספים או שינוי בדרכי הניהול. נשמע לי מסובך לעדכן כל פעם איש מקצוע ששכרתם לעניין.

זה קצת מורבידי כל המחשבה על זה אבל באמת תאונת דרכים (או טבח שביעי באוקטובר) יכולה ליצור סיטואציה מבעיתה כזאת.
🕒 פורסם בתאריך: 16/05/2026 11:31
כיוון מחשבה: עד לגיל 18 (או הגיל שאותו תקבעו), הכספים ינוהלו/יוחזקו על ידי מורשה (עורך דין, נוטריון…). ואז, ישוחררו להם.

אישית, לדעתי גובה ההון הוא חשוב בהתנהלות סביב הנושא. ככל שיש הון משמעותי ואתם לא רואים את המשפחה הבוגרת מתנהלת סביב זה, נחוץ לכם עורך דין
🕒 פורסם בתאריך: 16/05/2026 15:39
בהצלחה לאתר עורך דין שלא ימצא דרכים חוקיות לעשוק את היתומים כשאתם כבר לא בחיים. האימרה שתשעים ותשע אחוז מעורכי הדין אחראים לתדמית השלילית של השאר היא לא בדיחה.
🕒 פורסם בתאריך: 16/05/2026 21:02
מה רע בטייס אוטומטי?

יש לכם פנסיות אני מניח

הפנסיות יתנו לילדים 60 אחוז מהשכר שלכם כל חודש עד שהכי קטן יגיע לגיל 21

שאר הכספים קרן השתלמות, תיק ניע וכו אמורים להיות נעולים גם ככה ורק בגיל 18 לילדים יהיה גישה ועד אז הם אמורים להישאר באותה התוכנית ולצבור תשןאה וריבית...

שווה כמובן לוודא את זה מול הגופים

ולוודא שם את המוטבים לכל דבר וכו

ואם תרצו חלוקה שונה תמיד תוכלו לנטב בים המכשירים הפנסיונים השונים

כן ממליץ בדברים כאלה להימנע מריבוי חשבונות וסיבוכים (נניח אני נמנע גם בגלל זה מלפתוח חשבון בIB כי מאוד נוח לי המחשבה שהילדים שלי תמיד יוכלו בעתיד להיכנס להר הכסף ולראות כל חשבון שיש לנו)
🕒 פורסם בתאריך: 16/05/2026 23:39
אם אין אלמן, זה 100% (ו-40% אם יש אלמן).
🕒 פורסם בתאריך: 17/05/2026 09:18
אכן מבחינת דאגה לבריאות חינוך וכל המסביב יש מי שייתן מענה, אך בתחום הפיננסי אין סיכוי שלא יעשו טעויות, אם בכלל יתגברו על המכשולים הטכניים.

האמת ששכחתי בכלל מביטוח השארים של הפנסיה.. וזה באמת ייתן מענה מבחינת הקצבאות.. אולי זה מספיק טוב.

הכסף שלנו מפוזר בין מספר גופים, חלקם נאמן ששומר על RSU.

למעשה אם אקפיד להשאיר מזומן איפה שצריך בשביל דמי הניהול ( 15 ש"ח בחודש..) זה יכול לרוץ שנים קדימה באפס התערבות. רק לתעד את הכל בצורה מסודרת ( קיים כבר..) ולדאוג שיגיע אליהם בגיל 21 (ואת זה האפוטרופוס יוכל לבצע לדעתי).

תודה לכולכם, בהחלט נתתם לנו חומר מספק למחשבה.
🕒 פורסם בתאריך: 17/05/2026 11:21
אם אין בסביבה מי שייקח אחריות ויש לו את היכולת (מצב שרבים נמצאים בו ומעטים מודעים לפעולות שהוא מצריך), אל תוותרו על הליך מסודר אצל עו"ד, שבעיקרו כתיבת צוואה מפורטת. העו"ד יעבוד עם סוכן פנסיוני להתאמת ההוראות במוצרים, והסוכן יתן את חוו"ד על מבנה המוצרים וכל הניואנסים, בהתאם לרצונות שלכם.
🕒 פורסם בתאריך: 17/05/2026 11:39
לא נראה לי שפות"ש עובד עם סוכן.
🕒 פורסם בתאריך: 17/05/2026 21:02
הרבה אנשים לא מתככנים את היום שאחרי, ובטוחים שיחיו כאן לנצח.

אני מעריך אנשים שחושבים על כל סיכון, זה יפה לראות את זה.

ובפרט את דאגתכם לעתיד הילדים.

אז שאפו לכם, וואו.
🕒 פורסם בתאריך: 17/05/2026 21:21
שים לב שאם צריך אפשר טכנית להגדיל את הקצבת שארים

היא נגזרת מההפקדות מעסיק ועובד ולא מהחלק של הפיצויים

אז אם אני לא מתבלבל אפשרי בשכר גבוה של מעל 30

לחלק ככה שכל מה שהולך למקיפה יהיה ההפקדות מעסיק ןעובד ולמשלימה ילך הפיצויים

זה אמור להגדיל את הקצבת שארים

ומניח שאולי אפשר גם לקבוע בקרן פנסיה קצבת שארים מוגדלת מול עלות ביטוחית יותר גדולה

שים לב שעל הקצבת שארים בהנחה שיש כמה ילדים הם כמעט לא ישלמו מס לדעתי

למרות שלא בטוח איך זה עובד עם קטינים
🕒 פורסם בתאריך: 17/05/2026 21:55
אל תדאג, גם אם לא תשאיר מזומן דמי הניהול ייגבו ללא התערבות
🕒 פורסם בתאריך: 17/05/2026 22:35
למה בכלל לשלם דמי ניהול
🕒 פורסם בתאריך: 18/05/2026 00:44
כי מדובר בתרחיש בו אין מי שיינטר על האם הדמי ניהול עלו/חזרו וצריך להתמקח שוב?
🕒 פורסם בתאריך: 18/05/2026 06:43
יש כיום חברה אחת שמבטיחה ללא דמי ניהול. אפשר לחשוב לעבור אליה (גם ככה בשאר העמלות מדובר בפער של כוס קפה לשנה).
🕒 פורסם בתאריך: 18/05/2026 08:52
שתי חברות.

פסגות ואלטשולר.

מלבד ברוקרים זרים.