⬅ חזרה לאינדקס

החזר מס אוטומטי לגמלאים על ריבית מפיקדון או מתוכנית חיסכון למי שנולדו לפני 2.1.1948

🕒 פורסם בתאריך: 28/05/2026 20:01
יש לי כמה שאלות לגבי החזר המס לפנסיונרים שנולדו לפני 1948 על פקדונות ותכניות חסכון:

1. האם יש החזר נכון אם פקדונות בבנקים שונים?

2. האם ההחזר הוא לפי השנה בה נפדה הכסף? כלומר אם יש לי חסכון לשנה שהתחיל ב 2026 ואני אפדה ב 2027 אז אוכל להנות מעוד פטור לחסכון שיתחיל ב 2026 ויסתיים ב 31 בדצמבר 2026?

האם החישוב הוא על הריבית לפי התקופה בה נצברה? או לפי המועד בו נפדו הפקדונות?

הסתמך על המידע באתר, חישוב הפטור והחזר המס על הכנסות מריבית מפיקדון או תוכנית חיסכון מתבצע על בסיס "ההכנסה מהריבית בשנת המס" הרלוונטית. הטקסט כולל דוגמאות המתייחסות לריבית שהניבה תוכנית חיסכון "בשנת המס 2026", מה שמרמז שהחישוב מתבצע על הריבית שנצברה או נפרעה באותה שנת מס, ולאו דווקא על פי תקופת הצבירה המקורית או מועד הפדיון בלבד.
🕒 פורסם בתאריך: 28/05/2026 20:50
כן מס הכנסה מחזיר אוטומטית על ריבית בבנק ולא משנה הבנק.

ריבית למועד קבלתה, אם קיבלת את הריבית בשנת 2027, אז היא על חשבון הניכוי לשנה הזו.

ובהתייחס לכותרת הדיון, ה"אוטומטי" הוא רק על ריבית בבנק, ניכוי הריבית ב"תוכנית חסכון" (מוכר יותר כ"פוליסת חסכון") היא לא אוטומטית ויש החזר רק בהגשת דוח שנתי.
🕒 פורסם בתאריך: 28/05/2026 21:41
כששאלתי על הבנקים התכוונתי: מה קורה אם יש לי שני פקדונות בבנקים שונים. האם המערכת יודעת להתחשב בשני החשבונות השונים? מי בודק שלא עוברים את הסף?
🕒 פורסם בתאריך: 28/05/2026 21:44
מי שמחזיר לך את הכסף זה מס הכנסה, אז בהחלט הוא יודע כמה סך הכל החזיר