יש לי כמה שאלות לגבי החזר המס לפנסיונרים שנולדו לפני 1948 על פקדונות ותכניות חסכון:
1. האם יש החזר נכון אם פקדונות בבנקים שונים?
2. האם ההחזר הוא לפי השנה בה נפדה הכסף? כלומר אם יש לי חסכון לשנה שהתחיל ב 2026 ואני אפדה ב 2027 אז אוכל להנות מעוד פטור לחסכון שיתחיל ב 2026 ויסתיים ב 31 בדצמבר 2026?
...
איך כדאי להשקיע את כסף נזיל שצריך ליהיות זמין במשך של 3-4 שנים בהנחה של תשלומים מזדמנים שעדיין אין לי לוח זמנים מדויק?
איזה מח״מ כדאי לקחת? איזה מכשירים? האם כדאי אג״ח שקלי מדדי ממשלתי עסקי ובאיזה יחסים?
ולמרות שהבדלים קטנים באחוזים הסכומים גדולים ולכן יש משמעות לאופטימיזציה...
בהמשך לשאלה למעלה:
מה הקשר בין סעיפים שמופיעים ב106 248/249 לסעיפים שמופיעים בדוחות שנתיים מקוצרים של מגדל בחלק של אישור מס שנתי תחת 248/249 יש לי אי התאמה משמעותית כשהסכום ב 106 גבוהה יותר....
אני שכיר שמכין בקשה להחזר מס ל 2019 ושם לב שיש אי התאמה בין הסעיפים ב 106 ובדו"ח שנתי מקוצר+אישור מס שנתי.
האם 248/249 כוללות גם פיצויים?
אולי הבעיה בטפסים של מגדל? נראה שצריך לחבר את את 086/045 ו248/249? האם ב 106 סעיף 248/249 כוללים גם את הקצבה מוכרת?
גם אם אני מכליל את כל הסעיפים עדיין יש לי ה...
מבחינת מס במכירה של נכס בהונגריה. החישוב במס הכנסה ישראל לפי מטבע מקומי פורינט? האם יש דרך להציג את מחיר הקנייה והמכיר ביורו?
האם במס הכנסה מסתכלים על חוזה קנייה ומכירה שאפשר לנסח ביורו? או על הדיווחים ברשויות המקומיות בהונגריה שעשויים ליהיות בפורינט?
זו שאלה כללית שרללונטית לעוד מדינות עם אינפלצי...
יש מצב שסוכן מתוגמל על מעבר לביטוח מנהלים. בכל ביטוח מנהלים לא מקבלים 60% אג״ח מדינה מדד +ריבית גבוהה שהוא אידיאלי לחלק יציב של פנסיה. כמו כן דמי הניהול של ביטוח מנהלים שערורייתי ואצלי אם אין רווח של 2.5% אז לא מעדכנים בכלל את התשלום. בקיצור לחשוב טוב מאוד לפני שעושים צעד זה ואולי אפילו לבצע מהלך הפ...
זה הטקסט של הדו"ח שנתי מקוצר של האישור בלי פרטים מזהים וסכומים:
אישור מס על הפקדות המבוטח לפוליסת ביטוח חיים בשנת 2024
שם מבוטח :
מספר תעודת זהות :
שם חברת הביטוח : מגדל חברה לבטוח בע"מ
מספרי פוליסות :
הרינו לאשר כי בשנת 2024 הפקיד המבוטח בקופת הביטוח את
הסכומים הבאים (קרן בלבד).
סוג ההפקד...
האם אמורה ליהיות התאמה בין הסכום שהופקד בביטוח מנהלים לסכום המופיע באישור המס?
קבלתי דו"ח ממגדל (פוליסה יותר משנת 2000) ואישור המס קטן ב 12 אלף ש"ח בין שני הסכומים.
יש לציין שיש לי תיק חריג: הא.כ.ע. נלקח מההפרשה ולא נרשם בנפרד....
אני מבין את עניין יום ה X אבל למה מופיע בסגירה מחיר שונה ממחיר המסחר?
האם יש שחקנים בשוק בסוף המסחר או אחרי המסחר שמשום מה מקבלים מחיר אחר כי הם לא כפופים ליום ה X?...