⬅ חזרה לאינדקס

השקעה עם שותפים- כדאי?

🕒 פורסם בתאריך: 03/01/2018 09:12
שלום,

ראיתי נכס שהוא השקעה נהדרת שאני מרגישה שחבל לי לפספס. לצערי ההשקעה קצת גדולה מיכולתי הכספית. לכן חשבתי למצוא שותף.

מה הסכנות בלקיחת שותף?

איך אפשר להימנע מחילוקי דעות בעתיד?

האם אפשר לרשום בית על שני אנשים שאין בינם קשר אישי? ולמה צריך לשים לב ברישום של הבית בטאבו?

האם שנינו נוכל לקחת משכנתא?

האם לקחת רק שותף שמכירים אישית? או שזה לא מסוכן יותר לקחת שותף רק להשקעה? ואילו צעדים כדאי לנקוט בכדי לצמצם את הסיכונים בלקיחת שותף למינימום?

אם כן? איפה ואיך כדאי לי לחפש שותף?

אשמח לשמוע מניסיונכם.

תודה לכל המשיבים
🕒 פורסם בתאריך: 03/01/2018 10:17
כמו שציינת זה נכס להשקעה, ואז השאלה היא מתי את מממשת אותו, מהו תחום הזמן להשקעה, מהי אסטרטגיית היציאה, והאם שני השותפים מסכימים על נושאים אלו מראש. הסכנה היא שברגע מסויים בעתיד אחד השותפים ירצה למכור את הנכס, בין אם עקב תכנון מראש ובין אם בעקבות צורך אישי שיתעורר, ואילו השותף השני יסרב לכך.

האם את מכירה שני אנשים כלשהם בעולם שאין ביניהם חילוקי דעות, ועוד בעתיד?
🕒 פורסם בתאריך: 03/01/2018 10:31
תודה @כימאי, חשבתי על הנושאים האלה. במקרה שלי חסר לי יחסית מעט, כך שאוכל בעוד כמה שנים לקנות את חציו של השותף במידה והוא ירצה לצאת וכמובן שנסכם בנינו את כל מה שנוכל לעלות על דעתנו. אז... אם אתה חושב על עוד נושאים שיכולה להיות עליהם מחלוקת אודה אם תשתף
🕒 פורסם בתאריך: 03/01/2018 10:40
בבקשה

ובמידה והוא לא ירצה? שותף לנכס הוא שותף ל-100% מהנכס ול-100% מההחלטות, גם אם משקל ההשקעה שלו הוא רק למשל 15%.

ומה לגבי מה שלא תוכלו להעלות על דעתכם? ומה גורם לך לחשוב שאפילו עכשיו תסכימו על כל מה שעולה על דעתכם?
🕒 פורסם בתאריך: 03/01/2018 11:01
לטמעי, הכי טוב להכניס את הבנק כשותף.
🕒 פורסם בתאריך: 03/01/2018 11:31
אני מודעת לכך שיכולות להיות בעיות עם שותף ולכן שואלת על מה אני צריכה לחשוב. למרות שחסר לי מעט אני מתכוונת לחלוק 50/50. לצערי רק עם הבנק אני לא יכולה ללכת כי אז יהיה חסר לי הכסף לשיפוץ שהוא הכרחי בכדי להשיג את התשואה.
🕒 פורסם בתאריך: 03/01/2018 12:05
לקחת שותף להשקעה לטווח ארוך זה לדעתי קצת דומה לבחירת בן זוג לחיים: לפעמים מצליח יותר, לפעמים מצליח פחות... כמו שאת מתגברת על הפחד להתחתן את יכולה להתגבר על הפחד להשקיע עם שותף. רק כדאי לבדוק טוב עם מי את נכנסת לשותפות וגם לסכם את התנאים לפרידה. בהצלחה.
🕒 פורסם בתאריך: 03/01/2018 12:43
שום סיכום, בין אם בע"פ ובין אם בחוזה כתוב וחתום לא יעזור אם בעתיד מישהו יחליט שהוא רוצה אחרת.

נכון, גברת @מירב כספי תוכל בשלב מסוים לפנות לבית המשפט, ולאחר תהליך ארוך שכרוך בעצבים, בזבוז זמן והוצאות כספיות, ייתכן שהשופט יקבל את טענתה. אבל האם זה שווה את כל הטרחה הזו?

מסופקני.

אם כבר שותף אז כמו שהציע FITCH, שם כל התנאים ידועים מראש.
🕒 פורסם בתאריך: 03/01/2018 13:28
השאלה אם שווה לוותר על השקעה שאני חושבת שהיא מעולה, או להסתכן ולקחת הלוואות נוספות שקצת ילחיצו בתקופת חיפוש הדיירים, או להסתכן ולקחת שותף. לא החלטתי מה מהם יותר מסוכן כי גם לא להחליט מה אנחנו עושים עם סכום הכסף שיש לנו נראה לי מסוכן
🕒 פורסם בתאריך: 03/01/2018 13:53
מדוע? יש לך רק שקל תשעים ומידע על נכס?
🕒 פורסם בתאריך: 03/01/2018 13:58
היי מירב,

במידה ויש פורטפוליו נכסים מניבים, ניתן להסתכן ולרכוש עם שותף נכס מניב נוסף, במידה ומדובר בנכס משמעותי כחלק מההון שלך, רכישה עם שותף יכולה להיות מסוכנת יותר, גם אם תכינו חוזה המכסה את כל הנקודות ותקבעו שבמידה ואחד השותפים מעוניין למכור את חלקו, והוא חייב להציע קודם לשותף לרכוש, עדיין המחיר צריך להיות לפחות כמו ההצעה שקיבל בשוק החופשי, ומה יקרה אם ישלח קונים פקטיביים שיעלו את המחיר ? יש לי קרוב משפחה שותף בבניין מסחרי, לפני שנה, אחד השותפים הפסיד את חלקו בנכס למלווה בשוק האפור.

במידה ואת מאמינה בהשקעה ושוקלת בעתיד לרכוש את החלק של השותף, תהיי יצירתית, אולי כדאי לך לשקול משכנתא עם גרייס (דחייה של תשלום הקרן, משלמים רק ריבית) עד לשיפוץ הנכס ואיכלוס בעזרת שוכר.

בכל מקרה בהצלחה!
🕒 פורסם בתאריך: 03/01/2018 14:08
מעבר לסיכון שתקחי, שקלת כמה זמן יקח לך למצוא שותף כזה, להסכים איתו על כל הפרטים (ויש הרבה, גם אם אתם מסכימים), להעלות הכל על הכתב מול עורך-דין (וכמובן לשלם לעורך-הדין)?

וכמה תשואה את מאבדת בינתיים על כל הזמן וההוצאות האלו?
🕒 פורסם בתאריך: 03/01/2018 17:54
תגדירי מה זאת השקעה מעולה מבחינתך. אחר-כך תחשבי את הרווח הצפוי ואז תורידי חצי (לטובת השותף). תשווי את זה לריבית המשכנתא

שהיית צפויה לשלם לבנק אם היית לוקחת משכנתא/הלוואה רגילה (לבנק את משלמת רק ריבית על הכסף שלקחת ולא חצי מהרווח הצפוי). בנוסף, אם השותף נותן פחות מחצי מהכסף אבל מרוויח 50%- הוא עשה עסקה יותר טובה ממך בוודאות, וזה עוד בלי להתייחס למה שאמרו מעליי בקשר לבעיות שיכולות לצוץ בהמשך.
🕒 פורסם בתאריך: 03/01/2018 18:03
מנסיון עצוב שלי תמיד כדאי להשקיע לבד,

אין סוף לבעיות שיכולות להיוצר, אני הכנתי חוזה מאד טוב לפני,

אני לא חושב שטוב לעשות עסק עם שותף

עם סיוג א.לא לעשות כלום הכי גרוע

ב.לפעמים יש שותף שמציע לי עסק טוב שזה שונה בכל אופן בהצלחה
🕒 פורסם בתאריך: 03/01/2018 18:49
יש הליך נהדר שנקרא BMBY קנה אותי או שאקנה אותך Buy Me Buy You.

נניח שצד א' מגיש הצעה לרכוש את חלקו של צד ב'. לצד ב' יש אפשרות להיענות להצעה ולמכור את חלקו לצד א' במחיר שהוצע או לסרב.

במקרה שצד ב' מסרב, הוא מחוייב לרכוש את חלקו של צד א' במחיר ההצעה המקורי.

כך לשותף א' אין אינטרס להציע הצעת קניה במחיר נמוך מדי, כיוון שצד ב' עלול לסרב ולבצע רכישה ממנו במחיר הנמוך.

בהליך כזה הסיכוי לפרידה במחיר הוגן עולה משמעותית.

הליך זה מבטיח שבמקרה שאחד הצדדים מעוניין בפרידה כל שעליו לעשות הוא להגיש הצעה והפרידה תתקיים באופן ודאי.

אין כמו תורת המשחקים :)
🕒 פורסם בתאריך: 03/01/2018 19:51
זה ממש נהדר. עכשיו רק נותר לך למצוא שותף שמלכתחילה, בזמן החתימה על השותפות, יסכים לקיום ההליך הזה בנקודה כלשהי לא מוגדרת בעתיד. בהצלחה.
🕒 פורסם בתאריך: 03/01/2018 20:43
נתתם הרבה חומר למחשבה ותודה על הדוגמאות האישיות
🕒 פורסם בתאריך: 04/01/2018 22:26
אי הסכמות או אי הבנות איתו.

הסכם מסודר ביניכם + הסכם BMBY + זכות סירוב ראשונה + TAG ALONG.

אפשר, העו"ד אחראי על הרישום בטאבו.

כן אבל זה מאד מסבך את העניינים כיוון שכל צד ערב לחובות של הצד השני.

לא חובה אבל מומלץ.

פה בפורום, מה יש לך להציע? :)