⬅ חזרה לאינדקס

השקעה בנדל"ן מסחרי בישראל - היבטי מיסוי

🕒 פורסם בתאריך: 03/02/2018 15:41
היי,

יש לי תיק השקעות של 300K בערך. יש בי מחשבה למכור אותו ולקנות במקום זה נדל"ן מסחרי - ככה"נ משרד קטן באמצעות משכנתא.

היתרון לדעתי הוא יציבות בהכנסה, בלי עליות ומורדות. אני גם מאוד טוב עם אנשים אז לא מפריעה לי ההתעסקות.

החיסרון הוא עלויות הכניסה-יציאה הרבות. מכירת תיק הניירות יגבה ממני מס רווחי הון, קניית הנכס תעלה לי במס קנייה 6%, עורך דין, וייתכן אף במתווך. ממה שקראתי באינטרנט, יש מיסוי יחסית מורכב על השכרת נכס מסחרי. לא בדיוק הבנתי אותו. מישהו יכול להסביר לי בפשטות? האם אני צריך להוציא קבלות/לפתוח עוסק אם אני משכיר נכס מסחרי?

תודה!
🕒 פורסם בתאריך: 04/02/2018 09:40
????
🕒 פורסם בתאריך: 04/02/2018 11:42
לא.

מע"מ+מס שולי.

לא חובה אבל עדיף.
🕒 פורסם בתאריך: 04/02/2018 11:52
אתה יודע לגבות אותה בעובדות ונתונים? ממה שאני רואה ביום יום, יש הרבה יותר שלטי נדל"ן מסחרי להשכרה מאשר דירות.
🕒 פורסם בתאריך: 04/02/2018 14:46
אין משכנתא על נכסים מסחריים (אלא אם זאת דירה שאתה משתמש בה למשרד).
🕒 פורסם בתאריך: 04/02/2018 14:52
בוודאי שיש.
🕒 פורסם בתאריך: 04/02/2018 18:10
לא, יש ברשותי דירה שאני משכיר וההכנסה נכנסת קבוע כבר 4 שנים בלי גימגום אחד. אבל ייתכן ואני טועה כשאני משליך את אותה התכונה לנדל"ן המסחרי - יש אכן הרבה מאוד שלטי להשכרה.

אני סובר (אולי בטעות) שבגלל שיש לי יכולות בין אישיות ויכולות מכירה די טובות אז אוכל להביא אותן לידי ביטוי בתחום הזה, מה שבהשקעות בבורסה אני לא מביא לידי ביטוי בתשואות
🕒 פורסם בתאריך: 04/02/2018 18:13
לא הבנתי, אם יש לך נסיון טוב בנדל"ן למגורים למה אתה רוצה לעבור לנדל"ן מסחרי? (לא שאני טוען שנדלן למגורים יותר/פחות טוב מנדלן מסחרי)
🕒 פורסם בתאריך: 04/02/2018 19:07
א. הסיבה הלוגית: פיזור סיכונים, והשגת תשואות עודפות משוק המגורים.

ב. הסיבה האישיותית: מאמין שלצאת מאיזור הנוחות מפחיד בטווח הקצר ומאוד משתלם בטווח הארוך. כך הגעתי מהכנסה ממשלח-יד בלבד להכנסה מנדל"ן, כך העתי מהכנסה מנדל"ן להשקעות בשוק ההון, וכך אני עושה בכל אספקט בחיי
🕒 פורסם בתאריך: 04/02/2018 19:13
בגדול: תשואות גבוהות יותר וסיכון גבוה יותר גם הוא.

סיכוי גבוה שבשלב זה או אחר תאלץ להוציא כסף מהכיס והתזרים שלך יהיה שלילי, באופן זמני לפחות.

אם אין לך הון רב להשקעה יתכן ויהיה עדיף לך להחשף לתחום בעזרת קרן ריט בארץ או בחו"ל, הם יעשו את זה טוב יותר ממך כנראה.
🕒 פורסם בתאריך: 06/02/2018 05:04
אם תצליח להשיג דיל טוב למשרד אז אולי ככה תצמצם את הסיכון. חשבתי פעם להכנס לתחום והבנתי שהכרישים שורצים בו והסיכוי להשיג עסקה טובה היא אפסית, לעומת תחום המגורים שבו שורצים גם כרישים אך גם דגיגים קטנים.
🕒 פורסם בתאריך: 06/02/2018 05:58
המיסוי בנדל"ן מסחרי על הכנסה משכירות הוא, 30% ומעלה בהתאם למס השולי משכר העבודה, לאחר קיזוז כל ההוצאות כולל הוצאות פחת וריבית של המשכנתא, צריך לעשות חישוב, יתכן ורכישה באמצעות משכנתא, תבטל את הצורך בתשלום מס הכנסה.

התשואה מנכסים מסחריים גובהה יותר מהתשואה מנכסי מגורים, אך הסיכון בהתאם, נכסים אלו מושפעים מאוד מעליית הריבית, מצב כלכלי במשק, והיצע וביקוש עבור נכסים אלו.

לאחרונה קמו הרבה קבוצות רכישה בתחום זה, ישנם דיבורים על עודף היצע של משרדים בטווח זמן הקרוב והבינוני.

כאשר יש עודף היצע, ויש קושי למצוא שוכר, העלויות החודשיות של הארנונה המסחרית הגבוהה, עליות ניהול בניין המשרדים, עלויות המימון החודשיות, כל אלו עלולים להכביד על המשקיע, לכן עליו להיערך לכך מראש באמצעות קופת חירום, והכנסה חודשית גבוהה מספיק כדי להכיל גם עלויות אלו במידה ומצב זה ימשך לאורך זמן.