⬅ חזרה לאינדקס

תיק השקעות אחד או מפוזר

🕒 פורסם בתאריך: 18/02/2018 23:27
שלום,

כיום החסכונות שלי מפוזרים באופן הבא:

1. תוכנית חסכון בבנק לעוד 10 שנים (נפתחה לפני 5 שנים) 2% + מדד.

2. פוליסת חסכון בפניקס, פאסיבי מדדי חו"ל. ד"נ 0.44% מהצבירה.

3. גמל להשקעה ב-IBI מחקה מדדי חו"ל, ד"נ 0.48%.

4. מזומן בפק"מ בבנק. ריבית של 0.01% :(

יש עוד פנסיה, גמל והשתלמות שאותם אני מייעד לפרישה - קרובה או רחוקה.

מעונין לפתוח חשבון השקעות ברוקר זר/מקומי/בנק.

האם כלכלית נכון יותר יהיה לאחד את כל החסכונות תחת מקום אחד (כנראה שתיק השקעות אך לא מחייב) או שעדיף דוקא לפזר?

מה המצב אצלכם בנושא זה?

לא מחפש יעוץ, אלא רעיון כיצד לעשות חישוב כלכלי.
🕒 פורסם בתאריך: 19/02/2018 06:59
השאלה איפה לשים את הכסף (בנק/בית השקעות/תוכניות חיסכון וכו') משנית לשאלה מה אתה רוצה לעשות איתו. קודם כל תחליט באילו אפיקים והיקפים אתה מעוניין להשקיע את הכסף שלך, ואח"כ תבדוק איך אתה מגיע מנקודת ההתחלה הנוכחית שלך ליעד הרצוי בצורה היעילה ביותר, ראשית במובן של דמי ניהול ומינימום תשלום מסים, ושנית במובן של מינימום גופים שתצטרך להתעסק מולם.

ובכל זאת הערה:

משאלתך משתמע כאילו ניתן להשיג "פיזור" על ידי השקעה של הכסף אצל כמה גופים שונים. זו תפיסה מוטעית. העובדה שאתה משקיע גם בפוליסת חיסכון בפניקס וגם בקופ"ג להשקעה ב-IBI, לא מעניקה לך שום פיזור השקעה משום ששתיהן נמצאות באותו מסלול - מחקה מדדי חו"ל. אין כמעט שום משמעות לעובדה ש"פיזרת" את הכסף שלך בין שני גופים פיננסיים שונים. פיזור משיגים בראש ובראשונה ע"י השקעה במגוון רחב של אפיקים: מניות, סחורות, אגרות חוב, מזומן, נדל"ן, מתכות יקרות וכו'.
🕒 פורסם בתאריך: 19/02/2018 07:37
לא רק זה, אלא גם שיכול להיות שאם הייתי מרכז את הכסף בקופה אחת היית יכול להשיג דמי ניהול ועמלות נמוכות יותר.
🕒 פורסם בתאריך: 01/03/2018 10:15
למרות שאני מסכים אם שתי ההודעות מעלי, אבל נראה לי שפותח השירשור דיבר על פיזור של סיכון מסוג אחר. מה קורה כשאחד מהבתי ההשקעות נופל או יש מעילה וכו'. הסיכוי כנראה שואף לאפס אבל עדיין.

אישית לא מפזר ברמה כזאת.
🕒 פורסם בתאריך: 02/03/2018 01:16
יקר.

יקר.

מיותר.

כן.

בחזון אחרית הימים שלי הכל בIB, עד אז מפוזר מכורח המציאות.
🕒 פורסם בתאריך: 22/03/2018 13:02
מדוע לשים את כל הכסף בסל אחד? מה יקרה אם IB יעלם מסיבה כלשהי?
🕒 פורסם בתאריך: 22/03/2018 13:06
SIPC.
🕒 פורסם בתאריך: 22/03/2018 13:16
ובהנחה ויהיה לך יותר מרבע מיליון?
🕒 פורסם בתאריך: 22/03/2018 13:20
מה הקשר? SIPC ינסו (וכנראה יצליחו) להחזיר את הכל.

דעתי היא שמי שקריסת הברוקר ועוד בקליבר כזה מטרידה אותו, כנראה שהשקעות זה לא בשבילו.